Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç boyutlu yığın şeklinde düzenler. 3-B Çevirme'yi kullanmak için: Windows tuşuna basılı tutarak TAB tuşuna basın. Açık pencereler arasında geçiş yapmak için, Windows tuşunu basılı tutarken TAB tuşuna sürekli basın veya fare tekerleğini döndürün. Ayrıca, bir pencere ileri geçiş yapmak için SAĞ OK veya AŞAĞI OK'a ya da bir pencere geri geçiş yapmak için SOL OK veya YUKARI OK'a basabilirsiniz. Yığındaki en önde bulunan pencereyi göstermek için Windows logosu tuşunu serbest bırakın. Ya da, pencereyi göstermek için pencerenin herhangi bir bölümünü tıklatın.

16

17

18

19

20 Menü çubuğu Menü komutu Araç çubuğu Düğme

21

22 Windows Gezgini'ni Komut İsteminden Çalıştırma Windows Gezgini'ni komut isteminden çalıştırmak için: Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. Aç kutusuna explorer.exe yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın.

23

24

25

26 Windows işletim sisteminde birlikte kullanıcılara faydalı olabilecek Donatılar adıyla gruplanmış bir çok uygulama verilir. Bu uygulamalar şunlardır: Hesap Makinesi: Adından da anlaşılabileceği gibi bir hesap makinesinde bulunan işlevleri yerine getirir. Not Defteri : Basit bir metin düzenleyici (yazı yazmaya yarayan program) işlevine sahiptir. Paint : Çizim veya resim yapmaya yarayan program. WordPad : NotDefteri'nden daha gelişmiş, MS Word programıyla uyumlu çalışabilen bir metin düzenleyici.

27 İşletim sistemi işlevlerine ek olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuş araçlara Sistem Araçları denir. Sistemle ilgili bütün işlemlerde olduğu gibi bu programları kullanırken dikkatli olunması gereklidir. Windows XP Sistem Araçları Disk Birleştiricisi Disk Temizleme Dosya ve Ayar Aktarma Sihirbazı Sistem Bilgisi Sistem Geri Yükleme Yedekleme Zamanlanmış Görevler Windows Sistem Araçları Başlat menüsünde programlar genel başlığı altında donatılar alt başlığında listelenmiş olarak bulunur ve buradan ikonlar tıklanarak açılır veya yine Başlat menüsü altında çalıştır komutu ile çalıştırılabilirler.

28 Bilgisayarıma sağ tıklarız. Özellikleri seçeriz.Karşımıza çıkan pencereden gelişmiş sekmesini seçeriz. Buradan da sistemimizle ilgili ayarları gerçekleştirebiliriz.

29 Bilgisayarımızda dosya ve klasör arayabilmemiz için izleyeceğimiz yollar şunlardır: Windows tuşu+ F = Arama menüsü karşımıza çıkar. Windows Gezgini üzerinden arama yapabiliriz. Baslat-Bul-Dosyalar ve Klasörler Başlat butonuna bastığımızda karşımıza çıkan menüden de arama yapabiliriz. Sayet aradığımız dosyanın tam olarak adını hatırlamıyorsak, adının içinde geçen bir bölümü, dosyanın uzantısını, ilk iki harfini, üçüncü harfini vs. belirterek aratabiliriz.

30 a) Bir dosyayı, bilgisayarımızın hangi klasörüne ve hangi adı vererek kaydettiğimizi hatırlamadığımızı, fakat dosyanın adında izmir kelimesinin geçtiğini hatırlıyorsak dosyayı bulmak için, Bul penceresinin Ad bölümüne; izmir yazar ve Simdi bul düğmesine tıklarız. b) yazılı.doc adlı dosyayı aratmak için Bul penceresinin Ad bölümüne; yazılı.doc yazılmalıdır. c) Adının ilk iki harfi iz olan dosyaların tümünü bulmak için; Bul penceresinin Ad bölümüne; iz*.* yazılmalıdır. d) Adının üçüncü harfi m ve uzantısı jpg olan dosyaların tümünü bulmak için; Bul penceresinin Ad bölümüne; ??m*.jpg yazılmalıdır. e) Word ile yazılan, bilgisayarımızdaki dosyaların tümünü bulmak için (bu programla yazılan dosyaların uzantısı doc olduğundan), Bul penceresinin Ad bölümüne; *.doc yazılmalıdır. f) Bilgisayarımızdaki dosyaların tümünü bulmak(listelemek) için, Bul penceresinin Ad bölümüne; *.* yazılmalıdır.

31 Bilgisayarımızdaki çalıstırılabilen programların tümü (özel durumlar hariç), Baslat-Programlar altındaki klasörlerde bulunur.Đlgili klasör altındaki programı bulur ve üzerine çift tıklayarak çalıstırabiliriz.Sayet çalıstırmayı düsündüğümüz programın adını biliyorsak; Baslat-Çalıstır sekmesine basarak gelen kutuya dosyanın tam adını yazarak Tamam düğmesine tıklarız.


"Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları