Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Cihan UĞUR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Cihan UĞUR"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Cihan UĞUR
Microsoft Word Hazırlayan: Cihan UĞUR

2 Word Nedir? Microsoft Word gelişmiş bir kelime işlemci uygulamasıdır.
Word ile dilekçe, mektup, kitap, dergi, bildiri gibi bir çok yayın kolayca hazırlanabilir. Çoklu geri alma ve yineleme işlemleri ve otomatik kurtarma seçenekleri ile zamandan tasarruf sağlar. Gelişmiş metin efektleri sunan Wordart desteği ve küçük resim galerisi ile belgelerinizi daha etkili hale getirebilirsiniz.

3 Araç Çubukları Menü Çubuğu Microsoft Word 2003 Microsoft Word’e başladığınızda, belge penceresinde yeni (ve boş) bir belge görünür. Belge penceresi daktilodaki bir sayfa kağıdın Word’deki eşdeğeri, metin yazılacak yerdir. Görev Bölmesi Durum Çubuğu

4 Sekmeler Şerit Microsoft Word 2007 Yakınlaştırma Ayarı Durum Çubuğu

5 Office Fluent Arabirimi ve Şerit
Office Fluent kullanıcı arabiriminde, geleneksel menülerin ve araç çubuklarının yerini, komutları bir dizi sekmede düzenlenmiş halde sunan bir aygıt olarak Şerit almıştır. Şerit üzerindeki sekmeler, uygulamalardaki görev alanlarının her biri için en uygun komutları görüntüler. Word 2007'de sekmeler, resim ve tablo gibi nesneler ekleme, sayfa düzeni hazırlama, başvurularla çalışma, posta yazışmaları yapma ve gözden geçirme gibi etkinliklere yönelik komutları gruplandırır. Giriş sekmesi en sık kullanılan komutlara kolay erişim sağlar.

6 Office Düğmesi Microsoft Office Düğmesi, kullanıcıların açma, kaydetme, yazdırma, gönderme gibi özellikleri bulabilmesini sağlar.

7 Cetvel Cetvel üzerinde, satır girintilerini, sekme duraklarını ve sayfanın cm cinsinden genişlik ve yüksekliğini ayarlayan simgeler bulunur. Yatay Cetvel Dikey Cetvel

8 Cetvel: Girinti Ayarları
İlk satır girintisi Sağ girinti Sol girinti Cetvel üzerinden paragrafların başlama ve bitiş noktalarını ayarladığımız kaydırma araçlarıdır.

9 Metin Seçme ve Düzenleme
Metin, fare ile tıklayıp sürükleyerek veya, Klavyedeki Shift tuşuna basılı tutarak ok tuşları ile seçilebilir. Artık, seçilen metin üzerinde biçimlendirme veya düzenleme yapabilirsiniz.

10 Gelişmiş Seçim Fare imleci sayfanın sol boşluğunda iken;
Tek tıklama, satır seçer, Çift tıklama, paragraf seçer, Üç tıklama, tüm belgeyi seçer. Ctrl tuşuna basılı tutup tıklayarak cümleyi seçebilirsiniz. Alt tuşuna basılı tutarak dikdörtgensel seçim yapabilirsiniz.

11 Standart Araç Çubuğu Yinele Geri Al Kaydet Yapıştır Yakınlaştır Dosya Aç Kopyala Yeni Boş Belge Kes Standart araç çubuğunda dosya işlemleri, pano işlemleri, sütun, tablo ve grafik ekleme gibi düğmeler bulunur. Word 2007’de standart araç çubuğu küçültülmüş ve en çok kullanılan işlevlerin düğmeleri gösterilmiştir.

12 Biçimlendirme Araç Çubuğu
Biçimlendirme araç çubuğunda, seçili metni biçimlendirmek için kullanabileceğimiz düğmeler ve listeler bulunmaktadır. Araç Çubuğu Seçenekleri düğmesine tıklayarak gizli olan düğmeleri görebilirsiniz.

13 Stiller ve Biçimlendirme
Stiller ve biçimlendirme kullanarak, önceden oluşturduğunuz yazı biçimlerini yeni yazılarınıza kolayca uygulayabilirsiniz. Biçimlendirmek istediğiniz metni seçerek araç çubuğundan stilini seçin.

14 Yazıtipi ve Yazıtipi Boyutu
Yazı Tipini Değiştirmek Metni seçiniz. Yazı Tipi listesi Biçimlendirme araç çubuğunun sol tarafındadır. Bu listeyi görebilmek için Yazı Tipi liste kutusunun sağ tarafındaki aşağı ok simgesine tıklayınız. Listeden bir yazı tipi seçiniz. Yazı Tipi Boyutunu Değiştirmek Yazı Tipi Boyutu liste kutusunun sağ tarafındaki aşağı ok simgesine tıklayınız. Listeden bir yazı tipi boyutu seçiniz.

15 Kalın, İtalik, Altı Çizili
Metni Kalınlaştırmak (Koyu Yapmak) Ctrl + K Metni İtalik (Sağa Doğru Yatık) Yapmak Ctrl + T Metni Altı Çizili Yapmak Ctrl + Shift + A

16 Sola, Ortaya, Sağa Hizala, Yasla
Bir paragrafı sola hizalamak için Ctrl + L Bir paragrafı ortalamak için Ctrl + R Bir paragrafı sağa hizalamak için Ctrl + G Bir paragrafı iki yana yaslamak için Ctrl + D düğmelerine basmanız yeterlidir.

17 Satır Aralığı 1,5 Satır Aralığı Tek Satır Aralığı
Bir paragraftaki satırların birbirine dikey uzaklığını ayarlar. 1,5 Satır Aralığı Tek Satır Aralığı

18 BÜYÜK / Küçük Harf Değiştir
Seçili metni BÜYÜK – küçük – İlk Harfleri Büyük yapmak için Shift+F3 kısayolunu kullanabilirsiniz.

19 Madde İşaretleri ve Numaralandırma
Liste halindeki metinleri işaretli veya numaralandırılmış olarak gösterir.

20 Girintiyi Azalt / Artır
Paragrafların sol girintisini azaltır veya artırır. Girintiyi Azalt Girintiyi Artır

21 Kenarlıklar Bir metin, tablo veya şekle kenarlık ekler. Tüm
Dış Kenarlık İç Kenarlık Yatay Çizgi Alt Kenarlık

22 Vurgu Rengi / Yazı Rengi
Bir metne vurgu rengi vermek veya metnin rengini değiştirmek için kullanılan düğmelerdir. Yazı Rengi Vurgu Rengi

23 Yazıtipi Ayarları Yazıtiplerine ait tüm ayarları tek bir pencere üzerinde yapabilmemizi sağlar. Sağ Tuşa Tıklayıp;

24 Paragraf Ayarları Paragraflara ait tüm ayarları tek bir pencere üzerinde yapabilmemizi sağlar. Sağ Tuşa Tıklayıp;

25 Başlangıcı Büyüt

26 Göster / Gizle Görünmeyen karakterleri çeşitli simgelerle görmemizi sağlar.

27 Biçim Boyacısı Standart Araç Çubuğu Seçilen metnin biçimini bir başka metne aktarmamızı sağlar. Önce biçimi alınacak metin seçilir Biçim boyacısına tıklanır Biçimlendirilecek metin seçilir

28 Kişiselleştirilmiş Menüler
Word menüleri ilk açıldığında en çok kullanılan seçenekleri gösterir. En alttaki ok işaretine tıklayınca menüdeki tüm seçenekler gösterilir.

29 Düzen  Bul / Değiştir Kısayol Ctrl + F F3
Metin arama ve bulunan sonuçları değiştirme olanağı sağlar. Kısayol Ctrl + F F3

30 Düzen  Değiştir Kısayol Ctrl + H

31 Ekle  Resim Ekle menüsündeki Resim başlığı altından;
Küçük Resim (Galeri) Dosyadan Resim Tarayıcıdan veya Kameradan Görüntü Çizim, Otomatik Şekil WordArt Şema, Grafik gibi nesneler ekleyebiliriz.

32 Resim Araç Çubuğu Bir resim üzerine tıkladığınızda ekrana gelen araç çubuğudur. Görünüm  Araç Çubukları  Resim tıklanarak da açılabilir.

33 Resim  Kırp Resimleri kenarlarından kırparak sadece istediğimiz kısmının kalmasını sağlayabiliriz.

34 Resim Kenarlığı Resimlerin kenarlarına çerçeve eklemek için kullanabilirsiniz.

35 Resim Konumu (Metin Kaydırma)
Resimlerin metin ile hizalama ayarlarını bu seçenek ile yapabilirsiniz.

36 Metin Kutusu Ekle  Metin Kutusu
belgenin herhangi bir yerine taşıyabileceğiniz metin içeren kutu ekler. Tıkladıktan sonra fare ile dikdörtgensel bir alan işaretlemelisiniz.

37 WordArt WordArt, önceden hazırlanmış stilleriyle biçimini değiştirebileceğiniz efektli yazılar eklemenizi sağlar.

38 Simge Eklemek Ekle  Simge menüsünden klavyede bulamadığınız simgeleri ekleyebilirsiniz.

39 Tablo Eklemek

40 Tablo  Ekle

41 Tablo  Sil

42 Tablo Araç Çubuğu Görünüm  Araç Çubukları  Tablolar ve Kenarlıklar araç çubuğunu açarak tablo araçlarına ulaşabilirsiniz. Word 2007’de ise bir tablo ile çalışırken Tasarım ve Düzen sekmeleriyle aynı araçlara ulaşabilirsiniz.

43 Otomatik Sığdır Hücrelere sığmayan yazıları sığdırmak veya hücre boyutlarını sabitlemek için…

44 Sırala Metinleri alfabetik, sayısal veya tarihi sıraya koymak için kullanabilirsiniz.

45 Hücre Hizalama Tablo içindeki hücrenin hizalama ayarlarını değiştirmek için; Hücre içinde sağ tıklanır, Açılan menüden hizalama yapılır.

46 Sayfa Yapısı ve Kenar Boşlukları
Dikey/Yatay Yönlendirme

47 Sayfa Boyutu

48 Sayfa Kenarlığı

49 Sütunlar

50 Sekmeler Sol Sekme Orta Sekme Sağ Sekme Ondalık Sekme

51 Farklı Kaydet Word 2007’de hazırladığınız bir belgenin eski Word sürümlerinde de açılabilmesi için; Word 97 – 2003 Belgesi olarak kaydetmelisiniz! Belgenizi PDF veya XPS formatında kaydederek diğer kelime işlemcilerde de açılabilmesini sağlayabilirsiniz.

52


"Hazırlayan: Cihan UĞUR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları