Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI"— Sunum transkripti:

1 OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI
2011, ANTALYA Serkan KAYA-Şinasi DEMİR Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

2 KONULAR OUTLOOK KURULUM OUTLOOK KULLANIM OUTLOOK UYGULAMALAR

3

4 Outlook Kurulumu ve Kullanımı
Outlook Programını Başlat menüsünden –Microsoft Outlook (Microsoft Office- Microsoft Outlook 2007) tıklanarak açılır.

5 Outlook 2007 başlangıç penceresinde ileri’ye tıklayın.

6 e-posta hesabı yapılandırmak istiyormusunuz
e-posta hesabı yapılandırmak istiyormusunuz? sorusuna evet diyoruz ve ileri

7 Adınız bölümüne gönderdiğiniz e-postada giden iletinin kimden kısmında görünmesini istediğiniz biçimde adınızı yazınız.(örneğin Okul ismi, … İlçe MEM Özlük Bölümü…gibi) e-posta adresini tam olarak yazınız.e-posta adresinizin şifresini de yazdıktan sonra “Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini elle yapılandır”’ı işaretleyerek ileri diyorsunuz.

8 İnternet e-posayı işaretleyip İleri’yi tıklayınız.

9 Gelen posta sunucum olarak POP3 seçiniz, gelen posta sunucusuna mailpop.meb.k12.tr, giden posta sunucusuna ise mailsmtp.meb.k12.tr yazınız. Hesap adı kısmına e-posta adresinizin baş kısmını (kurum kodu), Parola kısmına şifrenizi yazınız. Daha sonraki açışlarınızda hesabınızın şifre sormadan otomatik olarak açılmasını istiyorsanız parolayı anımsa kutucuğunu işaretleyiniz. İleri butonuna basarak gelen pencerede son u tıkladığınızda hesabınızın yapılandırılması tamamlanmış olacaktır.(Parola anımsa seçeneği işaretlemezseniz programı her çalıştırdığınızda şifreyi yazmanız gerekir.

10 Son’a tıklayarak kurulumu bitiriniz
Son’a tıklayarak kurulumu bitiriniz. Karşınıza aşağıdaki Outlook ekranı gelecektir

11 Mesaj (e-posta) yazmak için yeni’ye tıklayınız.

12 Mesajın gideceği e-posta adresi
Bilgi olarak mesaj 2. bir kişiye gidecekse adres ekle Mesajın konusu Mesaj bu alana yazılacak

13 Dosya eklemek için tıklayın
Dosyanın yerini ve adını işaretleyerek ekle butonuna basın e-postayı yazdıktan sonra eki varsa “Dosya Ekle” butonundan eklemek istediğiniz dosyanın yerini ve adını seçin.

14 Daha sonra “Gönder butonuna basarak mesajı gönderin.

15 Gönde butonuna basılarak gönderilen e-posta önce geçici olarak Giden Kutusuna” gider. Gönderme/alma İşleminin tamamlanmasından sonrada “Gönderilmiş Öğeler Kutusunda” saklanır.

16 E-posta karşı tarafa iletildiğinde “Gönderilmiş Öğeler Klasöründe” yer alır.

17 E-postaların ön izlemesi Gelen
e-postalar, gelen postaya çift tıklayarak tam ekran açabilirsiniz. E-postaların tutulduğu klasörler Size gönderilen e-posta “Gelen Kutusu”na gelir.

18 Simge Durumuna küçültülünce arka planda çalışması için ekranın sağ alt tarafındaki
Outlook simgesi üzerinde farenin sağ tuşuna tıklıyoruz. Ardından Simge durumuna Küçültüğünde Gizle seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Ve Outlook ekranını simge Durumuna küçülttüğümüzde görev çubuğunda değil ekranın sağ alt tarafında çalıştığını görürsünüz. Outlook 2003 Yeni bir mail aldığınız zaman sesli ve görüntülü uyarı sesi verir. Ekranın sağ alt tarafında outlook simgesinin yanında beliren zarf yeni bir mail Geldiğini bildirir.

19 Otomatik Mail Alma/Gönderme
Siz Butonuna basıncaya kadar yeni mailleri alamazsınız ve gönderdiğiniz mailler gitmez. Outlook programı mesai saatleri içinde mutlaka açık olmalıdır.

20 Otomatik Mail Alma Gönderme Ayarı
Araçlar  Gönder/Al  Gönderme/Alma Ayarları  Gönderme/Alma Grupları Tanımla menüsüne tıklayınız. Aşağıdaki pencere açılacaktır. Ekrana çıkan penceredeki onay çubuklarını işaretleyip Kapat butonuna tıklayın.

21 Birden Fazla Bilgisayarda Outlook Kurulacaksa Yapılacak Ayar
“Araçlar  E-posta Hesapları”

22

23

24

25

26

27 Outlook ’un görev çubuğunda yer işgal etmemesi ve arka planda Çalıştırma Ayarı
Simge Durumuna küçültülünce arka planda çalışması için ekranın sağ alt tarafındaki Outlook simgesi üzerinde farenin sağ tuşuna tıklıyoruz. Ardından Simge durumuna Küçültüğünde Gizle seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Ve Outlook ekranını simge Durumuna küçülttüğümüzde görev çubuğunda değil ekranın sağ alt tarafında Çalıştığını görürsünüz. Outlook 2003 Yeni bir mail aldığınız zaman sesli ve görüntülü uyarı sesi verir. Ekranın sağ alt tarafında outlook simgesinin yanında beliren zarf yeni bir mail Geldiğini bildirir.

28 Outlook Express klasörleri
Klasörler listesinde programın hazır verdiği bazı klasörler vardır. Bu klasörleri şu amaçlarla kullanırsınız: Gelen Kutusu : Size gelen mailler varsayılan olarak bu klasöre gelir. Giden Kutusu : Sizin başkalarına gönderdiğiniz mailler bu klasör üzerinden gider. Bir e-posta mesajı hazırlayıp gönder düğmesine bastığınızda, mesajınız giden posta sunucusu olan papatya.meb.gov.tr bilgisayarına ulaşana kadar burada bekler. Karşıya ulaştığında buradan silinir. Yani gitmekte olan mesajlar burada görülür. Gönderilmiş Öğeler : Bu klasör daha önceleri başkalarına göndermiş olduğunuz mesajlarınızı tutar. Silinmiş Öğeler : Burası ise Outlook Express’in çöp kutusudur. Gelen veya giden postalarınızdan seçerek sildiğiniz mesajlar buraya gider. Not : Bir mesajı silinmiş öğeler klasörüne atmadan doğrudan silmek istiyorsanız o mesajı seçip Shift + Delete tuşlarına basarak silmeniz gerekir. Taslaklar : Göndermek üzere yazdığınız bir e-posta mesajını daha sonra kullanmak üzere kaydettiğinizde bu klasöre saklanır.

29 Yukarıdakilerin dışında yeni klasörler oluşturup, gelen kutusuna gelen postaları yeni
oluşturduğunuz bu klasörlerden ilgili olduğu klasörlere taşıyabilirsiniz. Böylece geçmiş tarihlerde gelen ve önemli olan mesajları daha sonra aradığınızda kolayca bulursunuz. Yeni Klasör Oluşturma Yeni klasör oluşturmak için klasörler listesinin üst tarafında yer alan Yerel klasörler ifadesi üzerinde farenin sağ tuşuna basıp yeni klasör seçeneğine girin ve aşağıdaki pencerede olduğu gibi yeni klasörün adını yazarak Tamam düğmesine basın.

30 Gelen postaların eklerini alma
Gelen bir mesajın ekleri varsa bunu önündeki ataç simgesinden anlarsınız. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi mesaj metnini okuduğunuz bölümde sağ üst köşedeki ataç simgesine tıkladığınızda mesajın ekleri gözükür. Bu ekleri isterseniz tek tek açıp okuyabilir ve yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Veya Ekleri kaydet seçeneğini tıklayıp önemli mesajların eklerini bilgisayarınızda daha önceden oluşturduğunuz bir klasöre de kaydedebilirsiniz. Önemli mesajların eklerini ileride tekrar bulabilmek bakımından bu daha iyidir. Kaydedilen ekler kaydedildiği yerden de açılıp okunabilir veya yazdırılabilir. Önemli bir mesaj gelmiş ise, mesajın metnini ve eklerini ayrı ayrı yazıcıdan çıktı alın. Eklerin üzerine mesajın çıktısını koymakta fayda vardır. Zira mesaj metninde e-postanın kimden, hangi tarih ve saatte geldiği yazılıdır. Gelen postaların eklerindeki dokümanlar genellikle Word veya Excel belgesi şeklinde olabilir. Ancak bazı ekler pdf dosyası (acrobat belgesi) olarak gönderilmiş olabilir. Bunları açabilmek için bilgisayarınızda Adobe Reader programı bulunması gerekir.

31 Spam Mail veya Virüs olabilecek maillerin silinmesi
Spam mail, kısaca reklam amaçlı maillere denir. Bunlar herhangi bir ticari şirket veya zararlı bazı internet sitelerinden veya yasadışı veya gayri ahlaki internet sitelerinden gönderilmiş, çoğu zaman içeriği İngilizce olan ve anlaşılmaz ifadeler içeren maillerdir. Bunların çoğunlukla ekleri de olur. Mail hesabına bu türde birçok mail gelebilir. Gelen kutusunda böyle bir mesaj gördüğünüzde önce o mesajı seçip, sonra Shift + Delete tuşlarına basarak silmenizde fayda vardır. Reklam olarak çeşitli firmalardan yada sitelerden gelen e-postaları da Önemsiz E-Posta (Junk) klasörüne de taşıyabilirsiniz.

32 OUTLOOK UYGULAMALARI Teşekkürler!


"OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları