Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KADMİYUM KAPLAMALAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KADMİYUM KAPLAMALAR."— Sunum transkripti:

1 KADMİYUM KAPLAMALAR

2 KADMİYUM KAPLI PİLLER

3 KADMİYUM KAPLAMA Kadmiyum kaplamalar çinko kaplamalara oranla çok daha az miktarda üretilmelerine karşın “anodik” kaplamalar olarak çinko kaplamalarla birlikte alınırlar.

4 KADMİYUM KAPLAMA Kadmiyum kaplama yüksek maliyeti ve korozyon ürünlerinin zehirli olması nedeniyle; özellikle uçak sanayinde alüminyum alaşımlarını bağlamada bağlantı elemanlarının korozyondan korunmasında vazgeçilmez bir kaplama metalidir.

5 KADMİYUM KAPLAMA Kadmiyum-alüminyum çiftinin düşük kontak potansiyeli, çinko yerine kadmiyum kaplı bağlantı elemanlarının kullanımını zorunlu kılmıştır. Ayrıca korozyon ürünleri çinko oranında katı bileşik oluşturmadığı için, sık sökülüp takılması gereken parçalar da kadmiyum kaplanır.

6 KADMİYUM KAPLAMA Elektrik endüstrisinde ise çinkoya tercih edilmesinin sebebi lehimlenebilme kabiliyetinin yüksek oluşudur. Yüksek mukavemetli çeliklerin kaplanmasında da yine kadmiyum tercih edilir.

7 KADMİYUM KAPLAMA Kadmiyum çinkonun aksine alkalilere dirençli olması nedeni ile alkali temizleyicilerle temas eden parçalar kadmiyumla kaplanır.

8 KADMİYUM KAPLAMA Denizel ve çok rutubetli ortamlarda kadmiyum kaplamanın çinko kaplamaya oranla daha dayanıklı olduğu genel bir kanıdır. Kadmiyum kaplamalar elektrolitik ve vakum yöntemleri ile kaplanırlar


"KADMİYUM KAPLAMALAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları