Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FRAMEWORK. Model : Veritabanına kayıt girilmesi, kaydın güncellenmesi, kaydın getirilmesi vb. işlemleri yaptığımız kısımdır. (Kısaca insert, update,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FRAMEWORK. Model : Veritabanına kayıt girilmesi, kaydın güncellenmesi, kaydın getirilmesi vb. işlemleri yaptığımız kısımdır. (Kısaca insert, update,"— Sunum transkripti:

1 FRAMEWORK

2

3

4 Model : Veritabanına kayıt girilmesi, kaydın güncellenmesi, kaydın getirilmesi vb. işlemleri yaptığımız kısımdır. (Kısaca insert, update, delete ve select işlemlerimizi yaparız.) Controller : View ile model arasında köprü görevi görür. View'den gelen verileri model'e gönderir ve işler. Aynı zaman da model'in işlediği verileri de view e aktarır. View : Uygulamanın ziyaretçilere göründüğü kısımdır. Html, Css, JavaScript vb. bu kısımda bulunur.

5 Türkiye'de kullanılan en popüler uygulama çatıları;  Zend  Codeigniter  CakePhp  Symfony

6  Framework sayesinde projelerde ekipler daha iyi organize olarak proje süresini kısaltabilirler.  Çünkü proje; temelde hazır, bir çok yazılımcı tarafından test edildiği için güvenilir ve altyapı olarak sağlam bir iskeletin üzerine inşa edilmeye başlanmıştır.  İş bölümü de bu sayede kolaylaşır. Çoğu frameworke, barındırdığı database adaptörleri sayesinde her türlü veritabanı entegre edilebilir.

7 Demet AYDIN


"FRAMEWORK. Model : Veritabanına kayıt girilmesi, kaydın güncellenmesi, kaydın getirilmesi vb. işlemleri yaptığımız kısımdır. (Kısaca insert, update," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları