Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ"— Sunum transkripti:

1 SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ
HAZIRLAYAN:SİBEL ÇELENK GDH KALİTE YÖN.DİR.

2 SUNUM İÇERİĞİ HASTA BAKIM HİZMETLERİNİN SHKS DEKİ YERİ
SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ

3 SHKS BOYUTLANDIRMA YAPISI
KURUMSAL HİZMET YÖNETİMİ HASTA BAKIM HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETİ YÖNETİMİ DESTEK HİZMETİ YÖNETİMİ İNDİKATÖR YÖNETİMİ HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ

4 SHKS STANDART SAYILARI DAĞILIM TABLOSU
DİKEY BOYUT BÖLÜM NO SHKS BOYUT/BÖLÜM HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ 01 KURUMSAL HİZMET YÖNETİMİ 122 15 5 6 02 HASTA BAKIM HİZMETLERİ

5 SHKS PUANSAL DAĞILIM TABLOSU
DİKEY BOYUT BÖLÜM NO SHKS BOYUT/BÖLÜM HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ HASTA VE ÇALIOŞAN GÜVENLİĞİ 01 HİZMET YÖNETİMİ 1590 285 110 02 HASTA BAKIM HİZMETLERİ 65 30 15

6 HASTA BAKIM HİZMETLERİ
Hastanın/hasta yakınının bölüme uyumu sağlanmalıdır. 15 Hastanın bölüme kabulünde hasta/hasta yakını; o Kahvaltı ve yemek saatleri, o Hasta ve yakınının uyması gereken kuralları, o Ziyaret saatleri ve kuralları, o Telefon kullanımı, o Tuvalet-banyo kullanımı, o Hemşire çağrı sistemi kullanımı, o Hekimin günlük vizitleri konularında bilgilendirilmelidir. Hastaya hizmet verecek olan bölüm çalışanları hasta/hasta yakınına kendini tanıtmalıdır.

7 01 01 Hastanın bölüme kabulünde hasta/hasta yakını;
Kahvaltı ve yemek saatleri, Hasta ve yakınının uyması gereken kuralları, Ziyaret saatleri ve kuralları, Telefon kullanımı, Tuvalet-banyo kullanımı, Hemşire çağrı sistemi kullanımı, Hekimin günlük vizitleri konularında bilgilendirilmelidir. DÖKÜMAN: Hastane tanıtım rehberi broşürü-Servis oryantasyon Kitapçığı Yatan Hasta Eğitim Formu Değerlendirilecek Hususlar: Eğitim formu ile yapılan bilgilendirmeler kayıt altına alınmalı Hastaların belirlenen konulara yönelik bilgi düzeyi

8 Değerlendirilecek Hususlar: Çalışanlar yaka kartı takmalıdır.
02 hastaya hizmet verecek olan bölüm çalışanları hasta/hasta yakınına kendini tanıtmalıdır. Değerlendirilecek Hususlar: Çalışanlar yaka kartı takmalıdır. Sözel olarakta çalışan kendini tanıtmalıdır. AD-SOYAD: UNVAN:

9 Hasta bakım hizmetleri
Hastanın bölüme kabulünde genel durumu değerlendirilmelidir. 15 Hastanın genel durumu fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden değerlendirilmelidir.

10 Değerlendirilecek Hususlar: Yatışı yapılan tüm Hastaların
01 Hastanın genel durumu fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden değerlendirilmelidir. Doküman: Hemşirelik Hizmetleri Ön Değerlendirme Formu Değerlendirilecek Hususlar: Yatışı yapılan tüm Hastaların dosyasında ilgili formun bulunması ve Değerlendirmenin yapılmış olması gerekir.

11 Hasta bakım hizmetleri
Hasta gereksinimleri doğrultusunda hemşire bakım planı düzenlenmelidir. 15 Hemşire bakım planı hekim tedavi planı ile koordineli olmalıdır. Hemşire bakım planına; o Hastanın bakım gereksinimleri, o Bakım gereksinimlerine yönelik hedefler, o Bakım gereksinimlerine yönelik uygulamalar, o Uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi kayıt edilmelidir.

12 01 Hemşire bakım planı hekim tedavi planı ile koordineli olmalıdır.
02 Hemşire bakım planına; Bakım Planında hemşirelik tanısı- hedefler-uygulama- değerlendirme aşamalarının yer alması Hastanın bakım gereksinimleri, Bakım gereksinimlerine yönelik hedefler, Bakım gereksinimlerine yönelik uygulamalar, Uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi kayıt edilmelidir.

13 Hasta bakım hizmetleri
Hemşire nöbet teslimlerine yönelik düzenleme yapılmalıdır. 10 Nöbet teslimleri, o Nöbeti devreden ve devralan hemşireler arasında yapılmalı, o Önce deskte, sonra hasta başında yapılmalı, o Hasta bakım sürecindeki bilgileri kapsamalıdır.

14 01 Nöbet teslimleri, Nöbeti devreden ve devralan hemşireler arasında yapılmalı, Önce deskte, sonra hasta başında yapılmalı, Hasta bakım sürecindeki bilgileri kapsamalıdır.

15 Hasta bakım hizmetleri
Hasta/hasta yakınları hastanın genel durumu ve tedavi süreci hakkında hekim tarafından bilgilendirilmelidir. 10

16 TEŞEKKÜRLER


"SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları