Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık. 2006.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık. 2006."— Sunum transkripti:

1 TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık. 2006

2 STE/SMG politikası oluşturulması gerekir Bu politikanın içeriği olarak. STE/SMG yapacak eğitim kurumlarının özellikleri, sahip olmaları gereken minimum standartları, insan gücü nitelikleri belirlenmelidir. STE/SMG yapacak eğitim kurumlarının özellikleri, sahip olmaları gereken minimum standartları, insan gücü nitelikleri belirlenmelidir.

3 STE/SMG eğitimlerini yürütecek eğitici standartları belirlenmelidir.Örneğin her öğretim üyesi ya da eğitim hastanesi şefi eğitici olmak için yeterli olmayabilir.Eğitici olmak için eğitim becerilerine sahip olmak yetişkin eğitim ilkelerini uygulayan katılımlı eğitim yöntemlerini kullanmak gereklidir.Eğiticilerin bu tür özellikleri ve bunların nasıl belgeleneceği belirlenmelidir.

4 STE/SMG eğitim ortamı,eğitim yöntemleri yetişkin eğitim ilkelerine dayanılarak belirlenmelidir. Uygulanan eğitim toplantı ve programlarının katılım ve etkinliğini izlem yöntemlerinin saptanması gerekir. Endüstri destekli STE toplantılarının standartları saptanmalıdır.

5 STE kredilendirme ölçütlerinin ve yöntemlerinin geliştirilmesi ve akreditasyon çalışmalarının yapılması gereklidir.Bunun için TTB’nin STE kredilendirme birikim ve deneyimleri analiz edilerek, bunlardan yararlanılmalıdır. Uzmanlık dernekleri,üniversiteler,eğitim hastaneleri gibi tüm kurumların düzenledikleri STE toplantıları TTB’ne duyurulmalı ve TTB tarafından tüm uzmanlık dernekleri ve uzmanlarla iletişim sağlanmalıdır.

6


"TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık. 2006." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları