Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR"— Sunum transkripti:

1 SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR MÜTTEFİK DEVLETLERİ ABD İNGİLTERE FRANSA RUSYA Sömürge Yarışı İTALYA ALMANYA JAPONYA MİHVER DEVLETLERİ

2 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI NEDENLERİ;
1-Almanya ile İtalya’nın saldırgan bir tutum içersine girmesi 2-İtalya’nın,Birinci Dünya Savaşı sonrasın-da,savaşı kazandığı halde umduğunu bulama-ması 3-Japonya’nın sömürgecilik faaliyetlerine girişmesi

3 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMA
Türkiye,İkinci Dünya Savaşı’nda tarafsızlığını korumaya çalışmıştır.Tedbir olarak,40 yaşına kadar olan tüm erkekler askere alınmıştır.

4 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞIN BAŞLAMASI VE GELİŞİMİ
İkinci Dünya Savaşı,Almanya’nın Polonya’ya saldırmasıyla başlamıştır. Aslında savaş, küçük bir bölgede cereyan ederken,Japonya-nın Perl Harbour’a saldırması üzerine A.B.D.’ de savaşa girmiş ve savaş bir an da,Dünya Savaşı’na dönüşmüştür.

5 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞIN SON BULMASI
İkinci Dünya Savaşı,Japonya’ya A.B.D. tara-fından Atom Bombası ile son bulmuştur

6 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda
1-Almanya,İtalya ve Japonya,ellerinde bulundur-dukları sömürgeleri kaybettiler. 2-Almanya,Doğu ve Batı Almanya olmak üzere ikiye ayrıldı. 3-İtalya,Üşi Antlaşması ile yerleştiği Trablusgarb Bölgesi’nden çekildi ve buralarda Libya Devleti kuruldu. 4-Dünya Barışı’nın sağlanması adına,hemen savaş sonrasında 1945 yılında Birleşmiş Milletler kuruldu.

7 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda
5-Filistin Toprakları’nın bulunduğu bölgede,1948 yılında İsrail Devleti kuruldu 6-İngiltere’nin elinde bulunan,sömürgeler,(Mısır ve Hindistan) yapılan anlaşma gereğince bağımsızlık-larına kavuştular. 7-Savaş sonrasında,Avrupalı Devletler,Rusya Tehli kesine karşın güvenliklerini sağlamak amacıyla 1949 yılında NATO (Kuzey Atlantik Savunma Paktı) kuruldu.

8 İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda
8-Rusya,kendisine karşılık olarak kurulan NATO’-ya karşı,kendisi de VARŞOVA PAKTI’nı kurmuş-tur. 9-Yine savaş sonrasında,1947 yılında OECD (Avrupa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı ve 1949 yılında da Avrupa Konseyi kuruldu.


"SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları