Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan"— Sunum transkripti:

1 CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan ------------------------
Doğa Ezgi Eriş Doğa Çıkal

2 İlk cep telefonlarI Cep telefonunu Martin Cooper icat etmiştir. Bir şirkette mühendis olarak çalışan Martin Cooper, «İlk cep telefonları bir kilodan ağırdı, bataryası 20 dakikadan fazla dayanmıyordu ancak bu telefonların uzun süre elde tutulmaması açışından iyiydi.» demiştir.

3 İlk cep telefonlarının fiyatı 3. 995 dolardı
İlk cep telefonlarının fiyatı dolardı yılına gelene kadar Motorola, bu cep telefonu geliştirmek için yoğun çaba harcadı. Sonuç olarak anteni küçülmese de boyutları ve ağırlığı neredeyse yarı yarıya düşen MicroTAC 9800X modeli satışa sunuldu. Bu modelin en büyük özelliği tuş takımının üzerinde kapak yer almasıydı.

4 Kapaklı ilk telefon da böylece 1989 yılında üretilmiş oldu
Kapaklı ilk telefon da böylece 1989 yılında üretilmiş oldu. MicroTAC 9800X’in 8 karakter gösterebilen LED ekranı vardı. Sadece iki telefon olduğundan bu telefon dünyanın en hafif ve en küçük telefonu olarak tanıtılıyordu

5 Şimdiki telefonlarin zararlari
Şimdiki cep telefonları ise çok daha pratik ve hızlı. Ama bu özelliklerin hayatımızdaki birçok zararı vardır; Gereksiz telefon kullanımı hem maddi hem de manevi zarar verir. Telefonumuzda çok zaman geçirmiek gereksiz zaman geçirmektir. Telefondan yayılan sinyaller sağlığımız açısından çok zararlıdır. Cep telefonunun küçük yaştaki çocuklara verilmesi onların da sağlığını olumsuz etkilemekte, okul çağındaki çocukların telefona sahip olmaları ise onların derslerini aksatmalarına sebep olur.

6 Şimdiki telefonlarin yararlari
Telefonumuzla günlük hayatımızda herkes ile iletişim kurabiliriz. Zor bir durumda telefonumuzdan yardım isteyebiliriz Telefon ile internete girip gezinebiliriz. Kaybolursak telefonumuza bakıp yolumuzu bulabiliriz.

7 İlginç bilgiler - Cep telefonlarının %70'i Çin'de Üretiliyor. - ABD'lilerin %51'i akıllı telefonlarını yataklarında kullanıyor Milyar Çin'de her gün gönderilen SMS sayısı. - İngilterede yetişkinlerin %22'si cep telefonuna banyoda ya da tuvalette cevap veriyor. - Hindistan'da kullanıcıların %53'ü cep telefonlarını çaldırmış ya da kaybetmiş.

8 - Avusturalya'da evlerde 14
- Avusturalya'da evlerde 14.3 milyon kullanılmayan cep telefonu bulunuyor. - ABD'lilerin %23'ü akıllı telefonlarını toplantı veya derste kullanıyor. - Çin'lilerin %70'i cep telefonu olmadan yaşamayacağını düşünüyor. - İngiltere'li gençlerin %70'i Akıllı telefona bağımlı olduklarını söylüyor. - Hindistan'da kullanıcıların %20'sinin telefonunda güvenlik amaçlı şifre mevcut.

9 Kaynakça


"CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları