Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kaynak Bilgisi Çizer belirtilmemiş Çeviren bilgisi yok Gönül Yayıncılık Yayın tarihi belirtilmiş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kaynak Bilgisi Çizer belirtilmemiş Çeviren bilgisi yok Gönül Yayıncılık Yayın tarihi belirtilmiş."— Sunum transkripti:

1

2 Kaynak Bilgisi Çizer belirtilmemiş Çeviren bilgisi yok Gönül Yayıncılık Yayın tarihi belirtilmiş

3 Yazar Jean de La Fontaine ( 08.07.1621 - 13.04.1695) Cheatu –Theiery’de doğdu, ilk masallarını 1973 yıllarında hayvanlara ahlaki karakterler yükleyerek oluşturudu, fabl türünde topl 238 hikaye üretmiş bunlar 12 kitapta basılmıştır, eserlerinde sade ve akıcı bir dil kullanır,hikayelerde iyi karakterler kötü karakter gösterilerek benimsetilir. Yazar Paris’de ölmüştür.

4 Biçim Özellikleri Kitap özellikle ilköğretim çağındaki çocukları hedef aldığı için büyük boyuttadır. Kağıt hamur kağıt olup hafif olması için incedir. Sayfada çerçeve kullanılmamıştır, bunun yerine sayfanın tamamı kullanılmıştır. El yazısı ile yazılmış olan eser bitişik eğik el yazısı ile yazılmıştır.

5 Eser öğretme amaçlı olduğundan noktalama işaretlerine önem verilmiş, özellikle : işareti bolca kullanılmıştır. Eser neredeyse yazıya gerek kalmayacak oranda açıklayıcı resimlere sahiptir, resimler yazının geçtiği kısımlarda o metni anlatmak için sayfa içerisinde verilmiştir.

6 İçerik Özellikleri Eser iyilik ve yardımseverlik temasını ele almıştır. Yardımsever olmak, yardım etmenin gerekliliği ve yardımcı olunduğunda bunun karşılığının alınacağı konu olarak işlenmektedir. Köpek ve Kurt hikayenin kahramanlarıdır. Hikayede aç ve hasta olan kurta yardım eden köpeğin yaşlanıp evden kovulduğunda bu defa da ona kurtun yardımcı olduğu; küçük bir çocuğu kaçırıp onu köpek kurtarmış gibi göstererek köpeği kahramanlaştırması anlatılır. Yazarın üslubu son derece açık anlatımı oldukça basit bir dil içerir.

7 Dil Özellikleri Anltıımda dilbilgisi kurallarına dikkat edilmiştir, özne, nesne ve yüklem sıralamasında kayma olmadığı için devrik bir yapı kurulmamıştır. Cümleler çocukların anlayabileceği uzunluktadır, bir cümle içinde en çok 6 kelime bulunmaktadır. Ekler ve eklerle kullanılan noktalama işaretleri doğru şekilde verilmiştir. Yabancı dilde kelime kullanılmamıştır. Eser 100 temel eser kapsamında oluşturulmuştur.


"Kaynak Bilgisi Çizer belirtilmemiş Çeviren bilgisi yok Gönül Yayıncılık Yayın tarihi belirtilmiş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları