Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta) ISO 22000’E GİRİŞ 2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta) ISO 22000’E GİRİŞ 2."— Sunum transkripti:

1 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta) ISO 22000’E GİRİŞ 2

2 ISO standardı Kapsam Hüküm İfade Eden Referanslar Terim ve Tarifler Şartlar Ekler

3 Gıda Güvenliği Tehlikesi Gıdanın kendisi yada gıdada bulunan biyolojik, kimyasal veya fiziksel etmenler vasıtasıyla olumsuz sağlık etkisine yol açma potansiyeli.

4 Ön Gereksinim Programı Gıda zinciri boyunca gerekli hijyenik ortamı sağlayarak uygun bir üretim yapmak, son ürünün güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlamak ve insan tüketimi için güvenli gıdalar sunmak için temel koşullar ve faaliyetler. Ön gereksinim programları kuruluşun uyguladığı gıda zinciri kısımlarına ve kuruluşun tipine bağlıdır. Eşdeğer terimlerin örnekleri; iyi tarım uygulamaları (GAP); iyi veteriner uygulamaları (GVP); iyi üretim uygulamaları (GMP); iyi hijyen uygulamaları (GHP); iyi üretim uygulamaları (GPP); iyi dağıtım uygulamaları (GDP); iyi ticaret uygulamaları (GTP).

5 Ön Gereksinim Programı – Kontrol Listesi

6

7 Operasyonel Ön Gereksinim Programı (OGP) Olası gıda güvenliği tehlikelerini ve/veya üründe ya da proses ortamında gıda güvenliği tehlikelerinin kontaminasyonu veya çoğalmasını kontrol altına almak için zorunlu olduğu tehlike analizleriyle tanımlanan ön gereksinim programı.

8

9

10

11

12 Kritik kontrol noktası (KKN) gıda güvenliği tehlikesinin önlendiği veya elimine edildiği ya da kabul edilebilir düzeye indirilebildiği ve kontrol edilebilen aşama.

13

14

15 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Modeli İyileştirme Doğrulama İzleme; Düzeltici faaliyetler Uygulama Güvenli Ürünleri planlama ve gerçekleştirme Tehlike analizinin olanaklı kılınmasının başlangıç aşamaları Tehlike analizi KontrolÖnlemlerininGeçerlikılınması HACCPPlanınınoluşturulması Operasyonel OGP larının oluşturulması

16 ISO standardı - Şartlar Kısım 4: Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Genel Şartlar Kısım 5: Yönetim Sorumluluğu Kısım 6: Kaynak Yönetimi Kısım 7: Güvenli Ürünlerin Planlanması ve Gerçekleştirilmesi Kısım 8: Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Geçerli Kılınması, Doğrulanması ve İyileştirilmesi


"GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta) ISO 22000’E GİRİŞ 2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları