Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve."— Sunum transkripti:

1 Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve posizyonları. Malzemenin Türü - askı türü ve bağlantı yöntemi. Ağırlığını bilmediğiniz bir yükü kesinlikle kaldırmayınız.

2 Sayfa 2 - Zincir Askılar Yüksek sıcklıklara çelik halat ve sentetik lifli askılardan daha fazla dayanır. Emniyetli çalışma yükü aşılırsa zincirin baklaları, gerilir, yamulur ve kopabilir. Çok ağır yükleri kaldırmak için kullanılır. Zincir dolaştığında, yüke sarıldığında veya düğümlendiğinde baklaları kırılabilir. Kancalar ve kelepçeler kullanarak, askıları doğrudan yüke bağlayın. Zincir askıları yükün etrafına sarmayın.

3 Sayfa 3 - Çelik Halat Askıları Çelik halatın esnekliği, askının yükün etrafına sarılabilmesine imkan tanır. Paslandığında dolaştığında ve aşındığında kolayca zarar görür. Askıya aşırı yüklenilmesi tellerin gerilmesine, yassılaşmasına ve kırılmasına yol açar. Kanca takabilecek sabit kaldırma noktaları olmayan yükleri kaldırmak için kullanılır.

4 Sayfa 4 - Sentetik Lifli Askılar Yüzeylerinin çizilmemesi ve iz kalmaması için yumuşak bir malzemeyle korunması gereken yüklerin kaldırılması için kullanılır. Keskin uçlar tarafından kolaylıkla kesilir. Aşırı sıcağa ve açık alevlere maruz bırakmayın. Asit ve alkalilere maruz kalması halinde lifler çürür. Rulo halinde düz kayış veya düz ağ şeklindedir ve naylon veya polyesterden yapılır.

5 Sayfa 5 - Askıların Bağlantıları Yükleri askılara bindirirken eldiven, çelik bot ve baret giyin. Vinç kancasının yükün ağırlık merkezinde olmasını sağlamak için askıları uygun pozisyonda bağlayın. Çelik halatların keskin yüzeyler tarafından kesilmemesi için uygun ambalaj kullanın. Zincir askı kancalarını gözlü civatalara ve kaldırma kancalarına bağlarken her zaman kelepçeler kullanın. Bütün askıların, kelepçelerin ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yüklerinin kaldırılacak yükün ağırlığından daha fazla olmasına dikkat edin.

6 Sheet 6 - Kadem Ayaklı Askılar Askı ayakları arasındaki açının kesinlikle 90 dereceyi geçmemesine dikkat edin. Eğer 1000 kg’lık bir yük kaldırılıyorsa 90 derecelik açıyla her bir ayağa yüklenen baskı 707 kg’dır. Askı ayaklarının boyunu kısaltmak için onaylanmış zincir kısaltıcılarının kullanın. Eğer kaldırma noktalarının arasındaki mesafe askı açısını 90 derecenin altında tutmayı engelliyorsa genişletici bar kullanın. Bütün askı ayaklarını kullanabileceğiniz askı çeşidini seçin. 120 derecelik bir açıda yüklenen baskı 1000’er kg’dır.

7 Sayfa 7 - Yükün Askıdan İndirilmesi Yük askıların üstündeyken kesinlikle askıları yükün altında durarak çıkarmayın. Askıları çıkarmadan önce yükün tamamen inmiş ve askılardaki bütün gerilimin boşalmış olmasına dikkat edin. Kullanılmayan askıları hiçbir zaman vinç kancasının üzerinde bırakmayın. Yük askıdayken veya hala gerilim altındayken kesinlikle çözmeye çalışmayınız. Çelik halat veya sentetik lifli askılar yükün etrafına sarılmışsa yükü desteklerin üzerine indirin.


"Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları