Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler."— Sunum transkripti:

1

2 1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler ve beyaz eşya alanında faaliyet gösteriyor. 12’si yurt dışında toplam 24 şirketin oluşturduğu Grup, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğiyle dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alıyor Bugün Türkiye’nin en bilinen ve prestijli 10 markası arasında yer alan Vestel, tüketici beklentilerine yönelik ürünleri ve hizmet kalitesi ile sektöre yön veriyor.

3 Vestel, bugün 15 bin çalışanı, 1
Vestel, bugün 15 bin çalışanı, satış noktası, 350 satış sonrası merkezi ve binlerce yan sanayi çalışanıyla 60 bin kişiye gelir kaynağı yaratıyor. Dünya şirketi olma vizyonuyla ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdüren Vestel, global arenada 6 Ar-Ge merkezi ile dünyaya “dost teknoloji”lerini sunuyor; ürünlerini tam 127 ülkede tüketicilerle buluşturuyor.

4 Üretim faaliyetlerini Manisa’da ve Rusya’nın Aleksandrov şehrinde gerçekleştiren Vestel’in Manisa’daki üretim üssü Vestel City, 600 bin metrekare kapalı alanı ile Avrupa’nın, tek alan üzerinde üretim yapan en büyük, dünyanın ise ikinci büyük endüstri kompleksi konumunda bulunuyor.

5 VİZYON Sektörümüzde ki en güçlü üretici firma olabilmektir. MİSYON
Dünya’yı teknolojik ürünlerle ele geçirmek

6 ÜCRET SİSTEMLERİ 2005 yılına kadar kendi belirledikleri ücret sistemini uygulamışlar,2005 yılından itibaren ise uluslararası alanda kabul görmüş HAY sistemin i kullanarak ücret sistemlerini daha verimli ve sistematik olacağını düşünüp sistemi bu şekilde geliştirmişlerdir.

7 Şirket ve çalışan sayısı artış gösterdikçe adil bir sistem oluşturmak konusunda zorlanmışlar bu durumu mevcut sisteme uyarlamaya çalışmışlar.

8 Ücret düzeyi ve uygulamalara ilişkin değerlendirme
Ücret artışları daha çok enflasyon oranlarına göre uygulanmaktadır. Bunun üzerine çalışanın performansı eklenmektedir.

9 ÜCRET BELİRLEME Ücret belirlenmesinde beyaz yakalılar ve mavi yakalılar ayrılmaktadır. Departmanlara göre ücret farklılaşması söz konusudur.

10 CEZALANDIRMA SİSTEMİ YOKTUR  AMA ÖDÜLLENDİRME SİSTEMİ DE YOKTUR 

11 ÜCRET ADALETİ Ücret adaleti iş değerleme yoluyla sağlanmaktadır.

12 PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Performans değerlendirme yetkinliklere dayalıdır. Somut ve ölçülebilir bir temel oluşturmak için subjectif hedeflere dayalı yetkinlik sistemine geçilmiştir.

13 ÇALIŞMA SAATLERİ Beyaz yakalı personeller için mesai saatleri dir. Mavi yakalı personeller vardiyalı olarak görev yapmaktadır. Üretim normal şartlarda 2 vardiyadan oluşur ama işin yoğun olduğu zamanlarda 3 vardiyaya kadar çıkmaktadır.

14 İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARI
Stajyer dahil olmak üzere bütün çalışanlar sgk’ya bağlıdır.Risklere karşı önlem alınmaktadır.Herhangi bir risk konusunda tutanak tutulur ve hastaneye sevk edilir.İşleyiş çok sistematiktir.

15 EĞİTİM Vestel üst pozisyonlarda ihtiyaç duyulan kişileri dışarıdan almak yerine kendi içlerinde yetiştirmeyi ilke edinmiştir.Ancak alımında uzmanlık gerektiren işlerde bu konuda yetkin kişileri işletme bünyelerine ekleyebilmektedirler.

16 REKABET Vestel;bol çeşit ve kalite unsurlarını önde tutarak, rekabette üstünlük sağlamaktadır ve piyasada ki marka değerini bu şekilde kavramaktadır.

17 AR-GE VE İNOVASYON Vestel’in gelişiminin ve rekabette sıyrılmasının arkasında, Ar-Ge’ye verdiği stratejik önem yatıyor.

18 Türkiye’de ise Manisa Vestel City, İstanbul İTÜ Teknopark ve ODTÜ Teknopark’taki merkezlerde AR-GE faaliyetlerini yürütüyor. Vestel, Ar-Ge’de 800 kişilik Türk mühendis ekibiyle ürün ve süreçlerde inovasyon yaratıyor.

19 KALİTE SERTİFİKALARI ISO 9001 ISO 9000 ISO ISO OHSAS 18001

20

21 ARENA

22 TEŞEKKÜRLER Kübra TATAR Ahmet SEVİM Nalan TAZE Ali ÇABUK Cemile KAYACAN Diyadin GÖK Mustafa ŞAHİN


"1984 yılında kurulan ve 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katılan Vestel, bugün Holding’in amiral gemisi olarak tüketici elektroniği, dijital ürünler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları