Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI

2 ÇAĞDAŞLAŞMA NE DEMEKTİR?
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI ÇAĞDAŞLAŞMA NE DEMEKTİR? "Çağ" türkçe bir kelime olup "zaman dilimi" "vakit" anlamına gelir. Çağdaş ise aynı çağda yaşayan, çağcıl, muasır, bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan anlamındadır. Çağdaşlaşmak, çağın yeniliklerini ve özelliklerine ayak uydurmaktır.

3 ATATÜRKÇÜLÜK NE DEMEKTİR?
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI ATATÜRKÇÜLÜK NE DEMEKTİR? Mustafa Kemal’in akıl ve bilimin öncülüğünde, devletin ve toplumun çağdaşlaşması amacı ile siyasi, ekonomik, toplumsal alanlardaki düşüncelerine Atatürkçülük denmektedir. Atatürkçülük, çağdaşlaşma ile ilgili hedeflerimizi ve ilkelerimizi belirten bir düşünce sistemi olduğu için Atatürkçülüğe, «Atatürkçü Düşünce Sistemi» de denmektedir.

4 ATATÜRKÇÜLÜĞÜN AMAÇLARI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI ATATÜRKÇÜLÜĞÜN AMAÇLARI Milli kültürümüzü aklın ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak. Milli birlik ve beraberliğin sağlanarak sürdürülmesi. Türk milletinin tam bağımsız bir şekilde millet egemenliğine dayalı demokratik anayasal düzende yaşaması. Çağın ihtiyaçlarına uygun kurumlar kurarak Türk toplumunu sosyal, siyasal ekonomik ve bilimde en ileri toplum seviyesine getirmek.

5 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
Türk milletinin ihtiyaçlarından, tarihi gerçeklerinden doğmuş, temelinde Türk milleti ve kültürü olan düşünce sistemidir.

6 ATATÜRKÇÜLÜĞÜN NİTELİKLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI ATATÜRKÇÜLÜĞÜN NİTELİKLERİ Atatürk ilkeleri, inkılapları ve belirlediği hedefleri bir bütündür. Akılcılığı ve bilimselliği temel aldığı için yeniliklere açıktır. Kişi hak ve hürriyetlerine ve barışın korunmasına önem verir. Dinamik olduğu için sürekli yenilenebilir kendini güncelleyebilir.

7 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ATATÜRK İLKELERİ LAİKLİK MİLLİYETÇİLİK HALKÇILIK DEVLETÇİLİK İNKILAPÇILIK CUMHURİYETÇİLİK

8 ATATÜRK İLKELERİNİN AMACI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI ATATÜRK İLKELERİNİN AMACI Atatürk ilkelerinin amacı; insanın onuruna ve özgürlüğüne saygılı, milli egemenlik esasına dayanan demokrasi anlayışı içerisinde uygar bir toplum oluşturmaktır. Bu anlayış içerisinde hareket eden Türk toplumu milli kültür ve değerleri yok etmeden, milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye meydana getirmeye çalışmaktır.

9 ! SONUÇ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
Atatürk ilkeleri bir bütünü oluşturan ilkeler olup Türk toplumunun ihtiyaçlarından doğmuştur. Atatürk ilkeleri, herhangi bir yabancı siyasal akım ya da ideoloji ile açıklanamaz. Bütün ilkeler anlam, kavram ve yapısı ile Türk milletinin ruhuna, karakterine ve geleneklerine tamamen uygundur. Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin öngördüğü milli egemenlik esasına dayanan Atatürk ilkeleri akla ve bilimsel gerçeklere dayanır.


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları