Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM."— Sunum transkripti:

1

2 BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM

3

4

5

6

7 Bebeklikte Fiziksel Gelişim
Bebeklikte Fiziksel Büyüme ve Gelişim Motor Gelişim Duyusal ve Algısal Gelişim

8 Bebeklerin sağlıklı bir başlangıç yapması çok önemlidir
Bebeklerin sağlıklı bir başlangıç yapması çok önemlidir. Bunu yaptıklarında, yaşamlarının ilk iki yılı muhtemelen şaşırtıcı düzeyde gelişme gösterdikleri bir dönem olacaktır. Bu bölümde, fiziksel büyüme, motor gelişim ile duyusal ve algısal gelişimi araştırıp biyolojik alana ve bebeğin fiziki gelişimine odaklaşacağız.

9 A) Bebeklikte Fiziksel Büyüme ve Gelişim
a) Büyüme Örüntüleri Sefalakodal büyüme yukarıdan aşağıya doğru büyüme sırasını; proksimodistan büyüme ise merkezden yanlara doğru büyüme sırasını belirtir.

10 Sefalokaudal Örüntü: En erken büyümenin daima en tepede –başta- olduğu sıralı büyüme şeklidir. Bu dönemde, boy ve ağırlıkta fiziki büyüme ile özellik farklılaşması yukarıdan aşağıya doğru aşama aşama ilerler.

11 Proksimodistal Örüntü: Büyümenin, vücudun içten başlayıp dışa doğru ilerlediği sıralı büyüme
şeklidir.

12 b) Uzunluk Ve Ağırlık Yeni doğmuş ortalama bir kuzey Amerikalı bebek, 51 cm. (20 inches) uzunluğunda ve 3.2 kg. ağırlığındadır. Zamanında doğmuş bebeklerin % 95’inin boyu, 45,5 – 56 cm.; kilosu ise 2 - 4,5 kg. aralığında olur.

13 c) Beyin Tek bir hücre olarak başlayan bebeğin, doğduğu zaman yaklaşık olarak 100 milyar sinir hücresi (nöron) barındıran bir beyne sahip olduğu tahmin edilmektedir. Kapsamlı beyin büyümesi doğumdan sonra, bebeklik ve izleyen dönemler boyunca devam eder.

14

15

16 ŞEK İL 4.4 BEYNİN DÖRT LOBU: Burada gösterilenler, beynin dört lobunun konumlarıdır: Frontal, oksipital, temporal ve parietal.

17 Yanallaşma: Serebral korteks hemisferlerinin her birinde fonksiyon ihtisaslaşmasına denir.

18 d) Uyku Bebekken uykuya ayırdığımız zaman, şimdikinden daha fazlaydı. Tipik bir yenidoğan bebek günde yaklaşık olarak 18 saat uyur, fakat yenidoğan bebeklerin ne kadar uyuduğu bebekten bebeğe çok farklılık gösterir

19


"BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları