Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETİK KODLARI RIDVAN SEZER NESİB GORAL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETİK KODLARI RIDVAN SEZER NESİB GORAL."— Sunum transkripti:

1 ETİK KODLARI RIDVAN SEZER NESİB GORAL

2 Temel kuraları 1.İnsan refahı ve çevre 2.Dürüst ve tarafsızlık 3.Yetkinlik 4.Teknik toplulukları desteklemek

3 Saglık.güvenlik.sürdürülebilir kalkınma
Sadece kendi alanda çalışma Kamu karşı objektiflik Çıkar çatışmasından kaçınma Kariyer gelişimi

4 Mühendisler mesleki konularda işverene ve müşterilerine karşı dürüst hareket eder .
Mühendisler yapacakları işlerde çalıştığı kurumdan veya müşteriden doğrudan veya dolaylı olarak rüşvet alamaz. Mühendisler bir işin başarısız olacağında kanaat etmişse bunu müşterilerine ve işverene açıklamalıdır.

5 ETİK KOD 5 Teknolojinin daha iyi anlaşılması, yerinde uygulanması ve potansiyel zararlarının anlaşılması için çalışmak Teknik bilgi ve becerileri güncelleştirmek ve ilerletmek,teknolojik görevleri sadece deneyimi veya yeteneği içinde olduğu zaman üstlenmek. Mühendisin çatışan çıkarlarının olması kendi görevini etkilememelidir. Entelektüel haklara sahip çıkmak.

6 ETİK KOD 6 Mühendisler diğer mühendisleri eleştirerek veya uygunsuz yöntemler kullanarak sınıf atlamaya çalışmamalıdır. Mühendisler hangi koşulda olursa olsun yargıyı tehlikeye atacak bir görevi kabul ve talep edemez veya öneremez. Mühendisler kimsenin izni olmadan ekipman kullanımı ve tedariği yapamaz ve özel olarak kullanamaz. Irk,dil,din veya etnik köken gibi faktörlerden bağımsız olarak tüm insanlara insaflıca davranmak.

7 ETİK KOD 7 Mühendisler kariyerleri boyunca mesleki gelişime devam eder ve başkalarının gelişimi için fırsat sağlar. Meslektaş ve iş arkadaşlarının mesleki ilerlemelerinde ve bu etik kurallarını uygulamalarında yardımcı olmalıdır. Mesleğin doğruluğunu ,onurunu ve değerini yüceltmek ve geliştirmek için çalışmak.


"ETİK KODLARI RIDVAN SEZER NESİB GORAL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları