Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI."— Sunum transkripti:

1

2

3 Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI DİNÇMAN

4 ATATÜRK, neden Türk Milletinin tam bağımsızlığı için çalıştı; bu ideale neden hayatını vakfetti ? Çünkü STRATEJİK KONUMU DOLAYISIYLA, ÜLKEMİZİN GERÇEK ANLAMDA DOSTUNUN OLMAYACAĞININ bilincindeydi... ATATÜRK, neden Türk Milletinin tam bağımsızlığı için çalıştı; bu ideale neden hayatını vakfetti ? Çünkü STRATEJİK KONUMU DOLAYISIYLA, ÜLKEMİZİN GERÇEK ANLAMDA DOSTUNUN OLMAYACAĞININ bilincindeydi...

5 KURTULUŞ SAVAŞI RUHU -bir anlamda- ATATÜRK’ün TÜRK ULUSU’NA MİLLİ EGEMENLİK KAZANDIRMA PROJESİNİ hayata geçirmesine olanak tanımış, BÜYÜK ÖNDERİN bunu gerçekleştirebileceğini pratikte de görmesini sağlamıştır. KURTULUŞ SAVAŞI RUHU -bir anlamda- ATATÜRK’ün TÜRK ULUSU’NA MİLLİ EGEMENLİK KAZANDIRMA PROJESİNİ hayata geçirmesine olanak tanımış, BÜYÜK ÖNDERİN bunu gerçekleştirebileceğini pratikte de görmesini sağlamıştır.

6 diyordu ATATÜRK. diyordu ATATÜRK.  29.10.1923, Fransız Muhabir Maurice Pernot’ya Demeç. “...eğer bazen ihtiyatkar hareket ediyorsak, aşırı ölçüde şüpheli davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan hürriyetimizi kaybetmek hususundaki korkumuzdandır. Bu hürriyetin bir küçük kısmını sakat etmektense, hepsini birden feda etmeyi tercih ederiz..”  “...eğer bazen ihtiyatkar hareket ediyorsak, aşırı ölçüde şüpheli davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan hürriyetimizi kaybetmek hususundaki korkumuzdandır. Bu hürriyetin bir küçük kısmını sakat etmektense, hepsini birden feda etmeyi tercih ederiz..” 

7 Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde Türk Ulusu için TAM BAĞIMSIZLIK, kişisel ve toplumsal onurun, mutluluğun ve özsaygının simgesiydi. Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde Türk Ulusu için TAM BAĞIMSIZLIK, kişisel ve toplumsal onurun, mutluluğun ve özsaygının simgesiydi.

8 Çünkü büyük önder bize, TÜRK’ÜN ASLA BAĞIMLI YAŞAMADIĞINI ve YAŞAYAMAYACAĞINI, tüm davranışlarıyla hissettiriyordu. Çünkü büyük önder bize, TÜRK’ÜN ASLA BAĞIMLI YAŞAMADIĞINI ve YAŞAYAMAYACAĞINI, tüm davranışlarıyla hissettiriyordu.

9 ATATÜRK YANIMIZDAYKEN, BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA, ÖLMEYİ SEÇEBİLECEK KADAR CESURDUK. ATATÜRK YANIMIZDAYKEN, BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA, ÖLMEYİ SEÇEBİLECEK KADAR CESURDUK. Çünkü “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ilkesinden ödün vermeksizin, yurdunu savunan ve özgürlüğünden vazgeçmemek için cihana meydan okuyan bir liderimiz vardı... Çünkü “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ilkesinden ödün vermeksizin, yurdunu savunan ve özgürlüğünden vazgeçmemek için cihana meydan okuyan bir liderimiz vardı...

10 “Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.” Mustafa Kemal ATATÜRK

11 Bağımsızlığımızı silahla savunmanın ötesine geçmemizi isteyen bir ÖNDERİMİZ vardı bizim. Her alanda, özellikle de ekonomik anlamda egemenlik öngörürdü ÜLKEMİZ için... Bilirdi ki, EKONOMİK BAĞIMSIZLIK, DİĞERLERİNİN DE GÜVENCESİDİR. Bağımsızlığımızı silahla savunmanın ötesine geçmemizi isteyen bir ÖNDERİMİZ vardı bizim. Her alanda, özellikle de ekonomik anlamda egemenlik öngörürdü ÜLKEMİZ için... Bilirdi ki, EKONOMİK BAĞIMSIZLIK, DİĞERLERİNİN DE GÜVENCESİDİR.

12 1922 yılında BÜYÜK ÖNDER bu gerçeği aşağıdaki sözlerle dile getiriyordu: 1922 yılında BÜYÜK ÖNDER bu gerçeği aşağıdaki sözlerle dile getiriyordu: “Tam bağımsızlık ancak EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLA mümkündür.” “Tam bağımsızlık ancak EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLA mümkündür.”

13 Nitekim bugün BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK TEHDİT, sadece silahla giderilebilecek nitelikte değildir. Nitekim bugün BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK TEHDİT, sadece silahla giderilebilecek nitelikte değildir. Özellikle de GENÇLİĞİN BUNU ALGILAYIP DEĞERLENDİRECEK kapasiteye ulaşması gerekiyor.

14 Günümüzde Türk Ulusu’nu, içinde bulunduğu uyuşukluktan kurtarabilecek tek şey, kasıtlı olarak zedelenmek istenen ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ nin özellikle de ÇOCUK VE GENÇLERE yeniden kazandırılmasıdır. Günümüzde Türk Ulusu’nu, içinde bulunduğu uyuşukluktan kurtarabilecek tek şey, kasıtlı olarak zedelenmek istenen ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ nin özellikle de ÇOCUK VE GENÇLERE yeniden kazandırılmasıdır.

15 Ülkemizde, DÂHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLAR tarafından, “ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNDEN UZAK GENÇLİK” için şuurlu çaba sarfedildiği bir gerçektir. Ülkemizde, DÂHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLAR tarafından, “ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNDEN UZAK GENÇLİK” için şuurlu çaba sarfedildiği bir gerçektir.

16 Ancak ben, bu yoldaki faaliyetleri tekrar tekrar sıralama kısır döngüsünden bir adım ileri gidip, “ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM?” sorusunun yanıtına gelerek, bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum: Ancak ben, bu yoldaki faaliyetleri tekrar tekrar sıralama kısır döngüsünden bir adım ileri gidip, “ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM?” sorusunun yanıtına gelerek, bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum:

17 DEĞERLERİ OLAN ve BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN GENÇLERİ DESTEKLEYELİM. DEĞERLERİ OLAN ve BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN GENÇLERİ DESTEKLEYELİM.

18 Karamsarlıktan arınıp, DİKKATLE VE UMUTLA GÖZLEMLERSEK, çevremizde BÖYLE AYDINLIK GENÇLERİN DE VAROLDUĞUNU fark ederiz. Onların yanında yer alalım ve çabalarını azımsamadan COŞKUYLA DESTEKLEYELİM. Karamsarlıktan arınıp, DİKKATLE VE UMUTLA GÖZLEMLERSEK, çevremizde BÖYLE AYDINLIK GENÇLERİN DE VAROLDUĞUNU fark ederiz. Onların yanında yer alalım ve çabalarını azımsamadan COŞKUYLA DESTEKLEYELİM.

19 Faturayı ezberci eğitim sistemine kesip, suçu üçüncü şahıslara atarak rahatla(ma)maktansa, ÇOCUK ve GENÇLERE okul dışındaki hayatta, ARAŞTIRMAYI ve ÖĞRENMEYİ öğretelim. Faturayı ezberci eğitim sistemine kesip, suçu üçüncü şahıslara atarak rahatla(ma)maktansa, ÇOCUK ve GENÇLERE okul dışındaki hayatta, ARAŞTIRMAYI ve ÖĞRENMEYİ öğretelim.

20 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, CUMHURİYET ve CUMHURİYETE İLİŞKİN TEMEL DEĞERLERE gençlik tarafından sahip çıkılabilmesi için; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, CUMHURİYET ve CUMHURİYETE İLİŞKİN TEMEL DEĞERLERE gençlik tarafından sahip çıkılabilmesi için; BU HAZİNELERİMİZİN, GENÇLİĞİN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNDE DAHA DA ÖNEMLİSİ, RUHLARINDA ANLAM TAŞIMASI GEREKİR.

21 Marka giyinip, lüks/rahat/özgür yaşamak dışında düşünceleri olmayan BİR NESİL YETİŞMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN; onlara, VAROLUŞLARININ ANLAMI OLAN bu hazineleri derinlemesine tanıtalım. Marka giyinip, lüks/rahat/özgür yaşamak dışında düşünceleri olmayan BİR NESİL YETİŞMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN; onlara, VAROLUŞLARININ ANLAMI OLAN bu hazineleri derinlemesine tanıtalım.

22 BEN ATATÜRK’ Ü, OKUDUKÇA VE BU GÜZEL ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINI ANLADIKÇA, DAHA ÇOK SEVDİM. BEN ATATÜRK’ Ü, OKUDUKÇA VE BU GÜZEL ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINI ANLADIKÇA, DAHA ÇOK SEVDİM.

23 Türk Gençliği de onunla bütünleşebilme yolunda, öncelikle ATATÜRK’ ü ders kitaplarının ötesine geçerek tanımaya yöneltilmelidir. Türk Gençliği de onunla bütünleşebilme yolunda, öncelikle ATATÜRK’ ü ders kitaplarının ötesine geçerek tanımaya yöneltilmelidir.

24 Çünkü ATATÜRK’ ü TANIMAK, TÜRKİYE’yi anlamaktır... Çünkü ATATÜRK’ ü TANIMAK, TÜRKİYE’yi anlamaktır...

25 Hep birlikte ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ni TÜRK GENÇLİĞİ’ne, ATATÜRK GENÇLİĞİ’ne anlatalım. Hep birlikte ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ni TÜRK GENÇLİĞİ’ne, ATATÜRK GENÇLİĞİ’ne anlatalım. HAYDİ !

26 aslidincman@mynet.com aslidincman@mynet.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 www.aslidincman.wordpress.com www.aslidincman.wordpress.com


"Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları