Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kliseler artık bir başka türlü kullanılıyor: Tanrı evinden de oldu Spiegel mecmuasından serbset çeviri.....

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kliseler artık bir başka türlü kullanılıyor: Tanrı evinden de oldu Spiegel mecmuasından serbset çeviri....."— Sunum transkripti:

1 Kliseler artık bir başka türlü kullanılıyor: Tanrı evinden de oldu Spiegel mecmuasından serbset çeviri.....

2 Gırtlağına kadar resesyonda olan italya her bir yerde tasarrufa gidiyor. Ve kliseleri bile tamir etmeye veya restorasyona para bulunamayınca tek çare, bu koyu katolik ülkede, tanrı evlerini tanrının takdisinden arındırıp satmak.. Artık yeni sahibi kimse, klise ona göre kullanılıyor. İtalyan fotoğrafçı Andrea Di Martino devletin elden çıkardığı ve sattığı kliseleri dolaştı ve resimledi. O kalın klise kapılarının arkalarında bulduğu şeyler oldukça şaşırtıcı. L’Aquila’daki San Flippo Neri klisesinin içi lebalep kırmızı saten koltuklarla dolu mesela. Zira 1987’den beri o mekanda San Filippo tiyatrosu seyircileri ile buluşuyor. Yukarlardan, tavanlardan ve duvarlardan ise melkler ve azizler dikkatle oyunu seyrediyorlar.. Alkışlar..

3 Viareggio’da Tutti i Santi klisesinde, ahlak ve din vaazları verilen mekanlarda ise şu sıralarda sıkı bir şekilde şarap içilmekte. Mekanın yeni sahibi bir pizzacı... Fotoğraf sanatçısı Andrea Di Martino aslında dindar birisi, fakat her Pazar kliseye gitmiyor, onlara sadece resim çekmek için uğruyor. “Onları çok seviyorum. Bana herhangi bir tarih ya da hikaye anlatabilen herşeyi.. Resimlerini çektiğim bu kliseler de bana kendi hikayelerini anlattılar” diyor Di Martino. Bu kliseler geçtiğimiz yüzyıllarda o kadar değişik olaylara ve o kadar değişik insanlara şahit olmuş ki.. İşte oralarda değişik bir atmosferi teneffüs etmek mümkün” Fotoğrafını ilk çektiği klisede yerleşmiş bulunan oto tamircisinin yerinde olmak istermiş sanatkarımız. Daha sonraları da merakla dolaştığı diğer mekanları resimlemiş. Restoranlar, oteller, çizim evleri vesaire. Bugüne kadar yetmiş mekan...

4 Saten kırmızı koltuklar ve melekler..L'Aquila'daki San Felippo Neri klisesi bugün artık bir tiyatro. İtalya'da devlet paraya darladığı ve kliseleri artık onaramadığı zamanlarda onları özel girişimcilere satılıyor..

5 Bunlar azizlerin resimleri değil.. Verduno'daki San Rocco klisesi artık sanatkar Valerio Berutti'ye ait. Kliseyi bir stüdyoyo çevirmiş. Orada çalışıyor orada yatıp kalkıyor..

6 Como'da Como gölü yakınlarındaki klisede bir tamir atölyesi var artık. Sarı ve beyaz renklere boyanmış Portichetto di Luisago'da eskiden kutsal suyla takdis edilen mekanda artık arabanızın yağını değiştirtebilirsiniz.

7 Pizza mı yoksa kutsal ekmek mi? Farketmez.. Her ikisi de nasıl olsa yuvarlak. Viareggio'da Tutti i Santi klsesisinde eskiden vaaz verilen yerde şimdi artık şarap içiliyor. Yeni sahibi pizzacı...

8 Burada belki de ahlaki değerler bazında bazi kararlar verilmekte. Ugento'da Santa Filomena klisesi artık bir toplantı salonu..

9 Burada da belki de modern binalar tasarlanacak artık. Gallipoli'deki Madonna del Carmine klisesinde bir mimarlık bürosu yerleşmiş

10 Bi el pinpon oynamaya ne dersiniz. Montescaglioso'da Santa Lucia klisesinde yerinizde durmanız mümkün değil.

11 Kutsal rüyalar... Marera'daki San Martino klisesi enikonu bir otel..

12 İnsanın kafasında birden bir ampül (!) yanıyor. Bologna'daki Santi Cosma del Ponte die Ferro klisesi bugün artık iç mimari aydınlatma show-room...

13 Ne desek acaba.. Darısı bizim başımıza mı...


"Kliseler artık bir başka türlü kullanılıyor: Tanrı evinden de oldu Spiegel mecmuasından serbset çeviri....." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları