Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi."— Sunum transkripti:

1 Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi

2 Projenin Twinspace’ine ulaşmak için eTwinning Masaüstü’nden projelere tıklar, listelenen projelerin faaliyetler kısmından, twinspace’i tıklarız.

3 HIZLI ERİŞİM Konu Başlığı Projeye yeni kişi ekleme Takvimi kullanma
Projeye etkinlik ekleme Web ’den içerik ekleme Web ’den video ekleme Dosya arşivi oluşturma

4 Bu kısım Twinspace’in herkese açık olan kısmıdır
Bu kısım Twinspace’in herkese açık olan kısmıdır. Projenin Twinspace linkine bilen kişiler projenin bu sayfasını yani blog’unu görebilir. Projenin blog’una yüklenen video, resim yada yazıları görebiliriz. Twinspace kullanımı ile ilgili İngilizce sunuyu izleyebilir, yardımcı dokümanları okuyabiliriz. Projede gerçekleşen aktiviteler listelenir. TWINSPACE’E GİRİŞ İÇİN BURAYA TIKLAYALIM

5 Twinspace-Home Projenin blogunu paylaşmak istediğiniz kişilere bu linki gönderebilirsiniz. Projedeki ortaklarından gelen postaları yönetebilir, yeni posta yazabilirsiniz. Projedeki toplam öğretmen, öğrenci ve ziyaretçi sayısını gösterir. Projedeki ortaklarınızın twinspace son giriş tarihleri listelenir. Projede gerçekleşen en son hareketler.

6 Twinspace profilinize buradan ulaşabilirsiniz.
Hesap bilgilerinizi buradan değiştirebilirsiniz.

7

8 Kendinizi kısaca tanımlayınız.
Profil resminizi değiştirebilirsiniz. Şifrenizi değiştirebilirsiniz. Ancak unutmayın portal, masaüstü ve twinspace şifreniz aynı şifredir. Eğer değiştirirseniz tümüne giriş şifreniz değişecektir. Twinspace’i görüntülemek istediğiniz dili seçiniz. Bir sonraki açışınızda Twinspace seçtiğiniz dilde açılacaktır. Bu kısmı, son etkinliklerinizle ilgili projedeki ortaklarınızı bilgilendirmek amacı ile kullanabilirsiniz. Diğer üyelerin duvarlarına da mesaj gönderebilirsiniz.

9 Eğer Twinspace’de yeni iseniz etkinliklere kolayca ulaşmak için buraya tıklayın.

10 Profilinizi güncelleyebilirsiniz.
Proje aktivitesi oluşturabilirsiniz. (tıkladığınızda «Proje Etkinlikleri» bölümü açılır.) Sadece yöneticiler yapabilir. Projenize yeni öğretmen, öğrenci veya ziyaretçi davet edebilirsiniz. Sadece yöneticiler yapabilir.

11 Projeye Kişi Ekleme Öğretmen eklemek için «Öğretmenleri davet edin» e tıklayalım. Projeye üye eklemek sadece yöneticilerin (administrator) sahip olduğu bir yetkidir.

12 Davet etmek istediğiniz öğretmenin e-posta adresini girin.
Onaylayınız Davet edeceğiniz öğretmenin ülkesini seçiniz. Bu kısımdan davet edilen öğretmenler ziyaretçi olarak projenize katılır, sadece projenin izin verilen kısımlarını görebilir, blog’a ve gönderilere yorum yazabilirler. Bunun dışında her hangi bir etkinlik gerçekleştiremezler. Not: Eğer projenize proje ortağı eklemek istiyorsanız, eTwinning Masaüstü --> Projeler --> Yeni partner(ler) ekle’ye gitmeniz gereklidir. Tıkladığınızda öğretmene davet gönderilecektir.

13 Öğrenci eklemek için «Öğrenci Davet Et» e tıklayalım.

14 Eğer daha önceden Twinspace’e eklenmiş olan bir öğrenciyi projeye davet edecekseniz, kullanıcı adını buraya yazınız. Onayladığınızda sistem öğrenci için otomatik olarak şifre oluşturacaktır. Eğer ilk defa eTwinning projelerinde yer alacak bir öğrenciyi davet ediyorsanız, adını ve soyadını yazınız. Sistem size öğrenci için kullanıcı adı ve şifre önerecektir.

15 Sistemin öğrenci için önerdiği kullanıcı adı ve şifre gösterilmektedir
Sistemin öğrenci için önerdiği kullanıcı adı ve şifre gösterilmektedir. Eğer isterseniz değiştirebilirsiniz. Ancak yeni önerdiğiniz kullanıcı adının başkası tarafından kullanılıyor olmamalıdır. Öğrencinizi, öğrenci üye (pupil member) yada öğrenci yönetici (pupil administrator) olarak ekleyebilirsiniz. Öğrenci Üye: "Öğrenciler Köşesi" ne katılabilir, forumdaki mesajları cevaplayabilir, grup sohbetlerine katılabilir, dosya ve resim yükleyebilir. Öğrenci Yönetici: yukarıda anlatılanları yapabilir ve "Etkinlik" alanları oluşturabilir (Not: yalnızca öğretmen yöneticiler içerik yayınlayabilirler). . Öğrenciler burada verilen kullanıcı adları ve şifreleri ile adresinden giriş yapabilirler.

16 Ziyaretçi eklemek için «Ziyaretçileri Davet Edin» e tıklayalım, ve e-posta adreslerini girelim.
Ziyaretçi, hiçbir yönetici hakkına sahip olmayan bir üyedir. Sadece üyelerin görebildiği içerikleri görüntüleyebilirler ve aktiviteler konusunda işbirliği yapabilir. Bir ebeveyn veya projenize yardım eden bir gönüllü ziyaretçilere örnek olarak sayılabilir. Ziyaretçilerin eTwinning'e kayıtlı olması gerekmemektedir.

17 Bu kısım sadece yöneticilerde aktif olur
Bu kısım sadece yöneticilerde aktif olur. Projenin başlangıcında kurucular yöneticidir, yöneticiler isterlerse daha sonra öğretmen üyeleri de yönetici yapabilir. Üyeleri yönetmek için buraya tıklayın.

18 Twinspace’e en son giriş tarihi ve zamanı.
Yönetici üyeler, projede üye bir öğretmeni de yönetici yapabilir. Öğretmen-Yönetici: Twinspace’in tamamını kontrol yetkisi vardır. Yeni etkinlik başlatıp, üye ekleyebilir, silebilir. Twinspace’in hangi kısmının public hangi kısmının özel olacağına karar verir. Kurucular otomatik olarak öğretmen-yönetici olur.  Öğretmen Üye: Farklı araçlara katılabilir, fotoğraf yada belge ekleyebilir, bloğa ve forumlara mesaj gönderebilir. Kendisi etkinlik oluşturamaz, öğretmen üye ekleyemez, silemez. Twinspace’e en son giriş tarihi ve zamanı. Yöneticiler herhangi bir üyeyi projeden silebilir.

19 Projeye yeni öğretmen (sadece izleyici olarak), öğrenci ve ziyaretçi ekleyebilirsiniz.
Öğrencilerinizin şifrelerini değiştirebilirsiniz.

20 Öğrenci şifresi değiştirme
En az 5 haneli bir şifreyi girerek, gerçekleştire basınız (şifre sadece harf, sayı yada ikisinin karışımından oluşabilir). Ana Ekrana Dön

21 Twinspace Ana sayfa Takvim
Takvim projenizin işlerinizi planlamanızda ve ortaklar arasında zamanlamayı paylaşmanızda yardımcı olur. Takvimde üyelerin doğum günleri, resmi bayramlar gibi özel günler otomatik olarak listelenir.

22 Etkinliklerinizi gün, hafta, ay ve yıl olarak görüntüleyebilirsiniz.
Faaliyet ekleyip, silip, değiştirebilirsiniz. Yakın zamandaki faaliyetler listelenir. Ana Ekrana Dön

23 Proje Etkinlikler Faaliyet oluşturmak, yeniden düzenlemek, yayımlamak ve silmek için tıklayın.

24 Yayınladığınız bir faaliyeti yeniden sadece üyeler görür hale getirmek için «gizle» ye tıklayın.
Faaliyetin sıralamasını değiştirmek için tıklayın. Faaliyeti üyeler dışındaki kişilerin de görebilmesi için «yayınla» ya tıklayın. Twinspace linkini açan herkes yayınladığınız faaliyeti görebilir. Yeni faaliyet eklemek için tıklayın. Var olan faaliyetleri silmek için tıklayın

25 Aktivite Ekle Faaliyete bir başlık belirleyin.
Aktivitelerden aktivite sayfanızda görünmesini istediklerinizi seçiniz (birden fazla seçebilirsiniz). Oluşur’a tıklayın.

26 En son eklediğiniz faaliyet, faaliyet listesinin en altında listelenecektir.

27 Eğer uygulama olarak Aktivite Günlüğü seçtiyseniz,
Tüm proje üyeleri günlüğe yazı yazabilir. Bir günlük yayınlamak için tıklayın.

28 Etkinliklerin başlığını ve içeriğini düzenleyebilirsiniz.
Yeni uygulama ekleyebilirsiniz. Ana Ekrana Dön

29 Uygulama Ekleme «Uygulama Ekle» ye tıkladığınızda aşağıdaki panel ekranın sol üst köşesinde açılır. Uygulamalardan istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Bilgisayarınızdan dosya yada resim ekleyebilirsiniz. Web’den bir içerik ekleyebilirsiniz.

30 Webden İçerik Ekleme Flash dosyasının URL’sini yapıştırın yada yazın.
İçeriğinize bir başlık yazın. Bir flash animasyonu eklemek için tıklayın (.swf uzantılı olmalı) Animasyonun Twinspace’inizdeki görünme boyutunu belirleyin

31 İsterseniz animasyonun yanına yazı ekleyebilirsiniz.
Kaydete tıklayın

32  Animasyonu ekledikten sonra, sayfanın güncellenmesi için Etkinlik isminin üzerine tıklamayı unutmayın.  Flash animasyonunu twinspace üzerinden oynatabilirsiniz.

33 Sayfaya Çapa Ekleme Çapa Sembolünün üzerine tıklayın.
Not: Eğer web sayfanız çok uzunsa çapa fonksiyonu size çok yardımcı olabilir. Bu fonksiyon sayesinde site ziyaretçileri sayfanın bir bölümünden diğer bir bölümüne geçebilirler. Yani çapalar bir çeşit bağlantıdır ve aynı sayfa içinde tanımlanan bir kısma ya da başka bir sayfanın tanımlanan kısmına ulaşılmasını sağlar. Çapa bağlantını gideceği nokta tanımlar. Böylece bu çapaya gidecek bağlantıyı oluşturabilirsiniz. 

34 1. Açılan pencerede çapaya isim verin.
2. Tamam’a tıklayın.  3. Çapaya bağlayacağınız bağlantıyı seçmek için «Köprü ekle» butonuna basın.  4. Köprü türü olarak, «Bu sayfada çapa» yı ve çapa adı kısmında da çapa’nın adını seçelim. Tamam’a basalım.

35 Webden Köprü Ekleme Bir başlık ekleyin
Bağlantı Sembolünün Üzerine Tıklayın URL’yi buraya ekleyin Ana Ekrana Dön

36 Webden Kaynak Kodu İle Video Ekleme
Bir videonun linkini vererek te Twinspace’e ekleyebilirsiniz. Ancak videonun Twinspace’den hiç ayrılmadan, Twinspace ekranında oynamasını istiyorsanız kaynak kodu ile ekleme yapmalısınız. Bu şekilde ekleme öğrenciler için de daha güvenlidir. Çünkü bir video sitesinin linkini verdiğinizde, o sitedeki istenmeyen videolara da ulaşabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet bağlantısında youtube, vimeo gibi video depolama siteleri filtrelenmektedir. Öğretmenlerimizin bu siteler yerine hem filtrelenmeyen hem de daha güvenli bir ortam olan Eba portalını da ( kullanabilirler.

37 Kaynak butonuna tıklayalım
Daha sonra kaynak kodunu yapıştıralım.

38 Videoların Kaynak Koduna Ulaşma- Youtube
Videonun altındaki Share (Paylaş) butonuna tıklayalım. Daha sonra Embed (Ekle) butonuna tıklayalım. Bu kodu kopyalayarak, Twinspace’e yapıştıralım.

39 Videoya bir isim verelim
Kaydete tıklayalım

40 Sayfayı yenilediğimizde video Twinspace’imizde görünecektir
Sayfayı yenilediğimizde video Twinspace’imizde görünecektir. Artık videoyu twinspace üzerinden izleyebiliriz. Ana Ekrana Dön

41 Dosya Arşivi Oluşturma
Dosya arşivine yüklediğiniz dokümanlara link vererek twinspace etkinliklerinde kullanabilirsiniz. Klasör ekleye tıklayalım Klasöre isim verin Klasörün içeriğini tanımlayın Kaydete tıklayın

42 Dosya Arşivi Oluşturma
Yeni oluşturduğumuz klasörün üzerine tıklayalım Belge ekleye tıklayalım Bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz dosyayı seçin Dosya yükleye tıklayalım Ana Ekrana Dön

43 Ulusal Destek Servisi İletişim Bilgileri
Mustafa Hakan Bücük (Koordinatör): Mesut Yaşar (Organizasyon ve Harcama Sorumlusu): Murat Yatağan (Portal Sorumlusu): Şeyma Sabaz Demirel (İl Kordinatörleri Sorumlusu): Ayşe Saylık (Kalite Etiketi Değerlendirme ve Çeviri Sorumlusu): Ulusal Web-sitesi: E-posta: ve Facebook Grubu:


"Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları