Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız."— Sunum transkripti:

1

2

3 İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız şeyleri düşünün ve sınıfınızda tartışın.. İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız şeyleri düşünün ve sınıfınızda tartışın..

4 İnsanların yalnız başına uğraşamayacağı,sesini duyuramayacağı şeyler vardır. Örneğin Karetta,Panda,Kelaynak gibi nesli tükenen hayvanları korumak sadece bir insanın yapabileceği bir şey değildir.Bunun içindir ki bir araya gelirler ve topluca hareket ederler. İnsanların yalnız başına uğraşamayacağı,sesini duyuramayacağı şeyler vardır. Örneğin Karetta,Panda,Kelaynak gibi nesli tükenen hayvanları korumak sadece bir insanın yapabileceği bir şey değildir.Bunun içindir ki bir araya gelirler ve topluca hareket ederler.

5 Artık Sosyal örgüt kavramı aklımızda oluşmaya başladı. O halde insanların belli bir amaca yönelik ve tamamen gönüllü bir şekilde oluşturduğu gruplara SOSYAL GRUPLAR yada SOSYAL ÖRGÜTLER diyebiliriz. Artık Sosyal örgüt kavramı aklımızda oluşmaya başladı. O halde insanların belli bir amaca yönelik ve tamamen gönüllü bir şekilde oluşturduğu gruplara SOSYAL GRUPLAR yada SOSYAL ÖRGÜTLER diyebiliriz.

6 Şimdi sosyal gruplar örnekler verelim. KIZILAY-YEŞİLAY-TEMA VAKFI-DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ vb. Örgütler sosyal örgütlerdir. Şimdi sosyal gruplar örnekler verelim. KIZILAY-YEŞİLAY-TEMA VAKFI-DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ vb. Örgütler sosyal örgütlerdir.

7 Ayrıca..Aynı iş kolunda çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu örgütlerde vardır. SENDİKALAR-ODALAR-DERNEKLER bu tür sosyal örgütlerdir. Çevremizde gördüğümüz bu tür örgütlerede sizler örnek veriniz… Ayrıca..Aynı iş kolunda çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu örgütlerde vardır. SENDİKALAR-ODALAR-DERNEKLER bu tür sosyal örgütlerdir. Çevremizde gördüğümüz bu tür örgütlerede sizler örnek veriniz…


"İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları