Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan"— Sunum transkripti:

1 Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan
Rüzgarlar gibi Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan Azı da bir insanda gamın, çoğu da Vur patlasın çal oynasına başlayalım, Bir yudumcuk sun bize şarabından. Esip duralım rüzgarlar gibi Hayyam

2 beyazların dünyası...

3 ...NARİNCE... Taneleri : Yoğun tanenli Renk : Sarı Şekil : Hafif Oval
Büyüklük : Orta – iri Yöre : Tokat, Amasya, Nevşehir Asidite : Yüksek Taneleri : Yoğun tanenli Ağırlıklı olarak Tokat ili sınırında özellikle Kazova ilçesinde yetiştirilen Narince, üzümü yapısı itibariyle Türkiye’nin nadide üzümlerinden biridir. 1800’lü yıllarda misyonerlik çalışmaları için Anadolu’ya yayılan Cizvit papazları şarap ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla edinme ihtiyacıyla teraslama yöntemiyle bağlar kurmuşlardır. Bu en güzel bağlarda, en hakim üzümü çeşidi ise Narince olmuştur.

4 Narince yapısı ??? ... Adının aksine dolgun, güçlü ve yıllandırmaya uygun şaraplar verir. Narince ismi yapısından çok verdiği hoş aromalardan ileri gelmektedir. 6-8 yıl eskitilmeye uygundur. ..... Verdiği aromalar limon, akasya , papatya, portakal kabuğu, şeftali gibi meyvelerin koku ve aromalarıdır. ...Çok ince bir kabuğu olmasına karşın nakil esnasında çok dayanıklıdır. ... Bağlar karasal iklimin hüküm sürdüğü 500 metre yüksekliklerde kurulmuştur. ... Hormon ve ilaç kullanımın az olması ve yapısı itibariyle ( yaprakları ince ve damarları az) yaprakları bile fazla talep görmektedir.

5 Narince yapısı ??? ... Narince üzümü ağırlıklı olarak dömisek şarap yapımına uygun görülse de, sek şarap yapımında da kulanılmaktadır. ... Dömisek şaraplarda alkol oranı % 12 ve şeker oranı ise % 2-3 kadar olması gerekir. .... Monosepaj olarak tercih edildiği gibi kupajlarda iyi bir eş olmaktadır. Ağırlıklı olarak Emir, Sultaniye ve Semillon üzümleriyle kupajlanmaktadır. ... Meşe fıçılarda gelişme gösterebilen ender beyaz üzümler arasında yer alın Narince şarabı, gövdeli ve yuvarlak bir yapıya sahiptir. .... Mat sarı ve yeşil renk skalası içindedir. ... Narince şarapları genellikle peynirlerle, beyaz etlerle, soslu deniz ürünleriyle tüketilmektedir.

6 ...SEMİLLON... Renk : Amber sarısı, hafif pembe Şekil : Yuvarlak
Büyüklük : Orta Yöre : Trakya Asidite : Az Ağırlıklı olarak Tekirdağ yöresinde yetiştiriler Semillon yabancı şaraplık üzüm çeşitidir yıllarda deneme bağlarda iyi sonuç verdiği için bütün bölgeye dağılmıştır.Sek şarap yapımına uygun Semillon, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirildiği vakit ağırlıklı olarak tatlı şaraplar verir. Erken olgunlaşmaya ve oksidasyona karşı kısmen dayanıklıdır.

7 ...Semillon yapısı??? ... Orta kalın kabukludur.
... Semillon üzümünden yapılan şaraplarda ağırlıklı olarak incir aroması algılanır. Kayısı, mango ve şeftalı tadı ve kokusuda hissedilebilir. ... Eylül sonuna doğru hasat edilir.


"Bırak dört unsuru bir yana Beş duyguyu, ey şarap sunan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları