Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 bireyin gelişimi ve olgunlaşma düzeyi  bireylerin yetenek düzeylerindeki farklılıklar  Güdülenme  yetişilen sosyo- kültürel çevre  alınan eğitim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " bireyin gelişimi ve olgunlaşma düzeyi  bireylerin yetenek düzeylerindeki farklılıklar  Güdülenme  yetişilen sosyo- kültürel çevre  alınan eğitim."— Sunum transkripti:

1

2  bireyin gelişimi ve olgunlaşma düzeyi  bireylerin yetenek düzeylerindeki farklılıklar  Güdülenme  yetişilen sosyo- kültürel çevre  alınan eğitim ve öğretim.

3 › genel yaklaşım › problemin tanımlanması › seçeneklerin yaratılması › karar verme › değerlendirme

4  bireyin belirli bir çözümü benimsemesi ya da reddetmesini sağlayan, destekleyici ya da engelleyici nitelikte olabilen ve bireyi belirli bir biçimde davranmaya yönelten zihinsel eğilimdir.

5 › kendini, davranışlarını, bilgisini heyecanlarını ve problem duruma ilişkin duygularını değerlendirme › bireyin problematik durumla ilgili çevresini değerlendirme › problematik durumu açığa kavuşturma, hedeflerin, beklenti ve çatışmaların farkında olma.

6  seçenekler oluşturulurken değerlendirme yapmaktan kaçınmak  kısıtlamaksızın, özgür zihinsel aktiviteye önem vermek  oluşturulan düşüncelerin sayısının fazla olması  önerilen seçeneklerden birleşimler oluşturmak ya da bunları geliştirmeye çalışmak.

7  eyleme yönelik bir dizi seçenek arasından belirli bir tanesini seçmek.  karar verme durumunu etkileyen iki unsur; - fayda değeri ki, bunlar objektif yada subjektif olabilir. -Olası sonuçlar ki, bunlarda aynı şekilde objektif ya da subjektiftir

8  Eylem planını uygulayıp sonucun belli bir standartla karşılaştırılmasıdır.


" bireyin gelişimi ve olgunlaşma düzeyi  bireylerin yetenek düzeylerindeki farklılıklar  Güdülenme  yetişilen sosyo- kültürel çevre  alınan eğitim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları