Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Farklılıklara Saygı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Farklılıklara Saygı."— Sunum transkripti:

1 Farklılıklara Saygı

2 Farklılıklara saygı

3 Mavi gözlüyüm

4 Siyah gözlüyüm

5 Kişisel Farklılıklar Her birey, kişi olarak diğerlerinden farklı bazı özelliklere sahiptir ve bu onun diğer insanlardan farklılığını oluşturur. Her kişi, hayat görüşü bakımından, diğerlerinden ayrılabilir. Yine onları harekete geçiren güdüler çeşitlilik ve şiddet bakımından farklılık gösterebilir. Ayrıca, insanlar birbirinden farklı amaçlara sahip olabildikleri gibi, aynı amaçlara sahip olan kişiler de kendilerini amaçlara ulaştıracak yolların seçiminde farklı şekillerde hareket edebilirler. Bu nedenle, kişileri güdülemek için kullanılan özendirme araçlarına gösterilen tepki insandan insana farklılıklar gösterir. Çünkü, her insanda kişiliğin gereği olarak hırslar, arzular ve ihtiyaçların şiddetleri farklıdır.

6 Şiir Düşün ki Bir sabah uyanmışsın hemfikir seninle tüm dünya doğru, yanlış, güzel, çirkin Gördüğün her şey aynı, "Farklılık" lügatlarda tozlanmış nostaljik kavram Düşün ki herkes aynı Kimsenin diğerinden bir farkı yok Fikirler aynı, bakışlar aynı Ne tez, antitez, ne sentez Solunum bile artık fotosentez... Baksana güller bile çeşit çeşit Sarı, kırmızı, beyaz hepsi de gül, neden, düşün biraz Hem neden türlü türlü ağaçlar Yetmez miydi ağaç niyetine bir tek çam, Ne hoş huzur veriyor değil mi çınar... Bir de söğüdün gölgesinde Cennetten ödünç saatler yaşamak var…..

7 kişisel farklılıklar Kimse kimseye benzemez. Bütün insanlar farklıdırlar. Tek yumurta ikizleri bile (Cinsiyet aynı olur, çok benzerler) farklı huy ve mizaçlara sahip olmaktadırlar. Aslında buna hemen herkes kanaat getirir. Atalarımız da bu durumu “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” sözüyle ifade etmişlerdir. Fakat iş çocuklarımızın ya da öğrencilerimizin farklılıklarına gelince sorunlar yaşamaya başlarız. “Bak oğlum/kızım o yoğurt öyle yenmez” “Yoğurdu böyle yiyeceksin” sızlanmalarına başlarız. Her anne babanın kafasında bir çocuk profili vardır. Ve genelde bu profille gerçek çatışmaktadır. Çocuğunu kendi profiline uydurmaya çalışan anne-baba ile kendisi olmaya çalışan çocuk arasında çatışmalar meydana gelir. Hatta bazı anne-babalar çocukları kendileri gibi yoğurt yemediğinde, çocuklarında bir problem olduğunu bile iddia edebilirler. Biz öğretmenler de elimizdeki yoğurdu öğrencilerimize dağıtır ve bizim gibi yemelerini isteriz. Oysaki kimi öğrenci yoğurdu şekerli, kimisi de tuzlu yemek isteyebilir. Eğitimde kalite, her şeyiyle etkili bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkündür. Etkili bir eğitim içinse bireysel farklılıklar kabul edilmelidir. Günümüz iş dünyasında da kendi farklılığını yaşayabilen bireyler aranmaktadır.

8 Bireysel farklılıklar

9 Bireysel farklılıklar nedir
Bireysel farklılıklar; bireyden bireye değişen anlama, algılama, kişisel özellikler ve sitilleri yer almaktadır .

10 Elbette hepimizin farklı bir yanı var Birlikte yaşadığımız bir dünya da Hepimiz farklı yerlerde yaşasak da Birbirimize karşı duyduğumuz bir saygı var Düşünceler,ırklar,diller Bizi birbirimizden ayıran özellikler Tek bir ortak yanımız Bizim insan olmamız Ben sen veya sen ben Bir kelime yer değişmiş ne fark eder Bir tek söyleyişimiz farklıysa Susarız hepimiz tek neden buysa Birlikte güvendeyiz hepimiz Farklılıklarla anlaşılıyor özelliklerimiz Bir güç olursak eğer Her işi yapabiliriz beraber Neden el ele tutuş mayalım Önümüzdeki engel farklılıklarımız olamaz Hadi beraber olalım yine Hep birlikteyiz bunu unutmayalım Şiir

11

12 SON BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

13 YAPANLAR ADEM SANCAR DİLEK ATEŞ GÜLER TİMUÇİN SENEM ÖZCAN SERPİL MANAT
AYLİN YILDIRIM GÜNER ÜNSAL


"Farklılıklara Saygı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları