Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T. Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation tarafından 2009’da geliştirilmeye başlanmış kredi kartı büyüklüğündeki tek board’dan oluşmuş tam donanımlı bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T. Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation tarafından 2009’da geliştirilmeye başlanmış kredi kartı büyüklüğündeki tek board’dan oluşmuş tam donanımlı bir."— Sunum transkripti:

1 t

2 Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation tarafından 2009’da geliştirilmeye başlanmış kredi kartı büyüklüğündeki tek board’dan oluşmuş tam donanımlı bir mini-bilgisayardır.

3 Raspberry Pi, yaklaşık olarak Kredi Kartı boyutunda bir cihaz ve klavye & mouse & monitör bağlayarak internette gezinme, video izleme ve müzik dinleme gibi işlemler yapılabiliyor.

4 Kimileri bu cihazı evde sunucu kurmak için, kimileri python vb. dillerde yazılım geliştirmeye bir platform olduğu için, kimileri torrent vs. dosya indirme platformlarında 7/24 açık tutup bir “seedbox”a dönüştürüp kullanmak için, kimileri de cihaz 1080p videoları rahatlıkla açabildiğinden bir media center’a dönüştürmek için kullanmakta.

5 ÖNEMİ NEDİR ?

6 - MİNİ BİLGİSAYARLARA ERİŞİMİMİZİ SAĞLIYOR - ELEKTRONIKTE EĞİTİM AMAÇLI - LINUX VE YAZILIM DUNYASINA GIRIS - FIYATI COK DUSUKTUR ($35) - YAPABILECEKLERINIZ HAYALGUCUNUZ İLE SINIRLIDIR

7 3 FARKLI MODEL

8

9 RASPBERRY PI B +

10 SD KART KULLANARAK HERHANGİ BİR LINUX DAĞITIMINI KURABİLİRSİNİZ - RASPBIAN - FEDORA - DEBIAN RASPBERRY PI = PC

11

12

13 RASPBERRY PI ILE NELER YAPILDI ?

14 PI PHONE

15 RASPBERRY ROBOT

16 PORTABLE RASPBERRY GAME BOX

17 QUADCOPTER

18 SORULAR ?


"T. Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation tarafından 2009’da geliştirilmeye başlanmış kredi kartı büyüklüğündeki tek board’dan oluşmuş tam donanımlı bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları