Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)"— Sunum transkripti:

1 Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan) KİTABIN ADI : Bir Çift Yürek KİTABIN YAZARI : Marlo MORGAN BASIM YILI : 2000

2 Amerikalı bir tıp doktoru olan Marlo Morgan gerçek bir olaya dayanan bu kitabında Avustralya’da yaşadığı ruhsal bir yolculuktan bahsetmektedir. Yazar, göçebe bir kültüre sahip Avustralya yerlileri olan Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle ” Gerçek İnsanlarla” birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı bu yolculukla Morgan, bu insanların yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliği ile tanışır.

3 Macerasının ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığının her gün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar. Aborijinler onu, büyük bir alçak gönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul ederler ve onun şefkat dolu öğretmenleri olurlar. Öğretmenlerinden, her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü şifa yöntemlerine tanık olup onların canlılarla ilgili farkındalıklarının ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar.

4 Yazarın bu kabile ile tanışması bir süreliğine çalışmak için gittiği Avustralya’da, yerlilerin sorunları ile ilgilenmesiyle başlar. Yazarın onların sorunları ile ilgilendiğini ve onları yakından tanımak istediğini gören bir grup yerli onu kendi toplantılarından birine davet ederler. Ancak, bu toplantı hiç de yazarın beklediği gibi bir toplantı değildir. Bu toplantı için çok özel bir şekilde hazırlanan,en güzel kıyafetlerini giyinen ve en özel takılarını takan yazarı bir sürpriz beklemektedir. Yazar onlar için yaptıklarından dolayı bu özel toplantıda kendisine özel bir taktir yada bir plaket verileceğini düşünmektedir.

5 Kendisini almaya gelen eski bir jipi gördüğünde ise ilk hayal kırıklığını yaşar fakat yine de jipe binerek toplantının yapılacağı yere doğru yola çıkar. Ancak, bu toplantı hiç de yazarın beklediği gibi bir toplantı değildir. Çoğu çölün ortasında olmak üzere dört saat süren bir yolculuk sonrası yazar kendini ıssız çölün ortasında bir grup “ilkel” yerlinin yanında bulur. Kendisinden ilk istenen şey üzerindeki her şeyi ama her şeyi çıkartmasıdır.Yazar sebebini yolculuğun sonunda anlayacağı bu eyleme bir anlam veremese de geri dönme şansı olmadığı için kabul eder.

6 Bir peştamala sarılı ve yalın ayak kalan yazarın tüm eşyaları yakılarak kutsanır ve bu kutsama töreni sırasında kendisine uzatılan bir sepetten bir taş seçmesi istenir.Bu aslında yazarın yerlilerin arasına kabul edilmesi için yapılan bir seremonidir.Bütün bunlar aslında “maddi nesnelerden ve bazı önyargılardan kurtulmak ‘var olmaya’ doğru yapacağı o yürüyüşün gerekli ve vazgeçilmez bir adımdır”. Bundan sonra yazar bu kabile ile çölü boydan boya geçeceği ve bambaşka bir hayat felsefesi ile karşılaşacağı bir yolculuğa başlar.

7 Yazar yolculuk boyunca önceden ilkel olarak gördüğü bu insanların doğa ile nasıl iç içe yaşadıklarını; bu kupkuru çölde asla aç ve susuz kalmadıklarını; konuşmadan birbirleri ile iletişim kurduklarını; karşılaştıkları her tür sağlık sorununu çözecek bir birikime sahip olduklarını; hırs, kin, nefret, saldırganlık gibi olumsuz duygularının olmadığını; asla yalan söylemediklerini; hiç bir olayı veya kişiyi yargılamadıklarını; dünyada olup biten her şeyden haberdar olduklarını ve daha bir çok olağanüstü yetenekleri olduğunu hayretle görür.

8 Yazar tüm yolculuk boyunca kendi kentli yaşamı ile yerlilerin yaşamını, hayata bakışını ve felsefelerini karşılaştırdıkça onların bilgeliklerine hayranlık duymaya başlar. Batı toplumlarının aksine hiç bir nesne ve eşyaya bağlanmayan ve mülkiyetçilik bilmeyen bu insanlar yazarda büyük bir saygı uyandırırlar. Çünkü, bu insanlar Tanrısal “Birlik”‘e inanmaktadır.

9 Hazırlayan: Hilal ERKOL


"Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları