Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULUN ADI : TEPECİK İLKÖĞRETİM OKULU KURUM MÜDÜRÜ : Özcan HÜNER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULUN ADI : TEPECİK İLKÖĞRETİM OKULU KURUM MÜDÜRÜ : Özcan HÜNER"— Sunum transkripti:

1 OKULUN ADI : TEPECİK İLKÖĞRETİM OKULU KURUM MÜDÜRÜ : Özcan HÜNER
PROJEYE KATKI SAĞLAYANLAR : Mehmet İREN (Tepecik Belediye Başkanı) Kamil – Şükran BAYRAM (Hayırsever) Rasim BALABAN (Proje Sorumlusu) Necati ÖZYİĞİT (M.Kemalpaşa TEMA Vakfı Temsilcisi Okulun Bütün Öğretmen ve Öğrencileri Öğrenci Velileri ve Tepecik Beldesi yaşayanları. İletişim : Tel : Faks :

2 Amaç ; Yaşadığımız çevredeki insanlara ağaç sevgisini, ağaçlandırmanın önemini ve küresel ısınma sonucunda çevrede görülen olumsuzlukların zararlarını anlatmaktır. Hedefler ; Çevremizin ağaçlandırılmasına katkı sağlamak. Öğrenci ve velilerimize ağaç sevgisi ve ağaçlandırmanın ülke ekonomisine ve doğaya olan etkilerini kavratmak. Cevizin insan sağlığına ve ekonomiye olan katkılarını anlatarak, ceviz ekimini teşvik etmek. Çalışmanın Önemi ; Öğrencilerimize sorumluluk duygusu kazandırmak, veli ve vatandaşı doğrudan projenin içine alarak paylaşmayı, sorumluluk sahibi olmayı, katılımcı olmayı sağlamak; ileriki yıllarda okulun kendi ihtiyaçlarını buradan gelecek gelirle temin ederek eğitim-öğretimde kaliteyi arttırmak.

3 YAPILAN FAALİYETLER Tepecik Belediye Başkanlığı ile projenin uygulama basamaklarının görüşülmesi. Ceviz ekilecek yerin belirlenmesi. Tepecik Belediye Başkanlığı Meclis 02/01/2008 tarih ve 4 No.lu kararı ile yer tahsisinin yapılması. Tepecik Belediye Başkanı Mehmet İREN ile Tepecik İ.Ö.O.Müdür Vekili Özcan HÜNER tarafından protokol imzalanması. Ceviz fidanı temin edilmesi ve çevresinin tel örgü ile çevrilmesi ile ilgili yardımcı olacak Kamil BAYRAM ile görüşülmesi.

4 YAPILAN FAALİYETLER 6. Ceviz ekilecek yerlerin Tepecik Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanması. 7. Ceviz bahçesinin etrafının tel örgü ile çevrilmesi. 8.Ceviz ekim töreni ile ilgili programın Tepecik Belediye Başkanlığı ile görüşülerek hazırlanması. 9. Günün anlamına uygun olarak törende ikram olarak Cevizli Ekmek hazırlanması. 10. İlçedeki okul ve resmi kurumlara davetiyelerin hazırlanması.

5 YAPILAN FAALİYETLER 11. 04/03/2008 günü ceviz fidanlarının ekim töreninin yapılması. 12. Törene katılan davetlilere cevizli ekmek ikramı ve cevizlerin ekilmesi. 13. Tören sonunda Hayırsever Kamil -Şükran BAYRAM ve ailesi adına katkılarından dolayı Plaketin takdim edilmesi. 14.Ceviz Bahçesinin bakımının yapılması.

6 ÇEVREYE KATKILARI VE DİĞER OKULLARA ÖRNEK OLMASI
Yapılan çalışmalara bütün çevremizde yaşayan herkesin dikkatini çekmesi anlamda yerel yazılı basında, radyolarda haber ve davet olarak, Tepecik Beldesinde ve M.Kemalpaşa İlçesinin muhtelif yerlerine ilan ve afişle duyurulmuştur. Ekim töreni sonunda yerel basında İlçe M.E.D. Web Sitesinde haber olarak yer alması sağlanmıştır. Okulumuzun uzun vadede kırtasiye, araç-gereç, donanım, binanın bakım onarım gibi ihtiyaçlarının ceviz bahçesinden gelecek olan gelirle karşılanması düşünüldüğünden; diğer okulların da gelir kaynağı olabilecek çalışmalar yapabilmesi anlamında örnek teşkil etmektedir. Çevremizde ağaçlandırmanın önemini kavratması anlamından insanların meyveciliğe yönlendirilmesine örnek olmaktadır. Cevizin sağlık açısından gerekli bir besin kaynağı olduğunun önemini kavratacaktır. Ülke genelinde okulların kendi ihtiyaçlarını karşılayarak daha kaliteli bir eğitim - öğretim ortamı hazırlamaları için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içinde olmanın önemini göstermektedir.


"OKULUN ADI : TEPECİK İLKÖĞRETİM OKULU KURUM MÜDÜRÜ : Özcan HÜNER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları