Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz."— Sunum transkripti:

1 Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz.

2 Issız koyların ihtiyacı olan şey, sessizlik ve siz.

3 Dondurulmuş gıdalar ve yazın sıcaklığını hafifletecek içecekler, içkinize atmak için buz küpleri..Teknedeki yaşamı güzelleştiren önemli detaylar..Özellikle demirlediğiniz koylarda lokanta yok, fakat teknede iyi bir aşçı varsa..

4 Buzdolabi Buzluk Su Yapici40 - 80 Ah 80 Ah En cok elektrik enerjisi kullanan cihazlar, en uzun sure calisanlardir. Teknenize bu konforu getirebilmeniz için bazı yardımcı cihazlar gerekli. Bu cihazların günlük elektrik enerjisi sarfiyatlarını nasıl karşılayacaksınız.?

5 30 - 50 Ah Elektrik ile çalisan düşük sarfiyatlı diğer cihazlarin günlük elektrik sarfiyatları, kullanım sürelerine bağlı olarak değişir.

6 500 Wp 400 Wp 320 Wp Güneş Enerjisi sistemlerinin günlük enerji üretimleri* ve yeterliliği + ++ + ++ + 160 Ah 200 Ah 250 Ah Yaz aylarında üretim. 12 volt sistem.Yaz aylarında üretim. 12 volt sistem. Kış aylarında güneş enerjisine bağlı elektrik üretimi düşer ancak; soğutucu cihazların çalışması azaldığı için, enerji sarfiyatı da yaklaşık aynı oranda düşer. Boylece mevsiml er arası enerji üretim farklılığı sorun yaratmaz. Soğutucu cihazlar, kış aylarında sürekli açık bırakılabilirler. BuzdolabiBuzlukSu YapiciDiğer Cihazlar Güç Enerji Güç Enerji Güç Enerji

7 Güneş Enerjisi Devresindeki Aküler ve Etkin Kapasiteleri Marin Tip Aküler Marin Tip Deep Cycle Aküler Li-Ion Aküler %80-100%50-80%50 Etkin Deşarj Oranı Solar sistem kapasitesi Wp ve akü kapasitesi Ah arasınd aki kapasitif oran. 12 Volt sis tem içindir. Wp = Ah Wp = Ah*1.5 Wp = Ah*2 400 Wp Güneş Enerjisi Örneklemesi 400 Ah 270 Ah 200 Ah Akülerin ömürlerini uzatmak için, onları şarjlı durumda muhafaza etmelisiniz.

8 Sadece güneş panellerini kullanarak teknede ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini üretebilirsiniz. Bakım gerektirmeyen ve sessiz çalışan bu sistem, koylarda ihtiy aç duyduğunuz sessizlik ve huzur ortamını bozmadan çalışır.

9 ® Güneş Panelleri ve Solar Marine ® Rolbar www.solarmarinepower.com


"Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları