Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI"— Sunum transkripti:

1 BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI
T.C. KABATAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI EYLÜL 2013/KABATAŞ

2 EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ
I. PROJENİN AMACI * Hazırcılıktan kurtulup kendi sorumluluklarını tanımasına,  *Kendilerini fark etmesine,  *Güçlü ve zayıf noktalarını görmesine,  *Yaşama uyum sağlayacak beceriler kazanmasına,  *Sorunlarıyla başa çıkmayı öğrenmesine yardımcı olmaktır.

3 II. ÖZÜ Bu projenin özü, Kabataş İlçesindeki tüm kurumların kurum amirlerinin Eğitime katkı sağlayarak birer Eğitim Koçu olmalarını sağlamaktır.Her kurum amirine verilecek öğrenciler Eğitim koçları tarafından yetiştirilecek ve yarışmalara hazır hale getirilecektir. Proje kapsamında takımlar oluşturulacak ve her takımın sorumlu bir Eğitim Koçu olacaktır.Takımına kura ile belirlenecek olan öğrenciler çeşitli yarışmalara ve sınavlara tabi tutulacak ve proje sonucunda takımı birinci olan Eğitim Koçlarına hediyeler verilecektir.

4 III. GİRİŞ VE GEREKÇE Eğitim Koçu; Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri ile isteklerini bir araya getirerek; *Okul başarısını yükseltme, *Sınav başarısını yükseltme, *Sınav ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırma, *Aile iletişimindeki aksaklıları gidermeye yardımcı olma, *Sosyal alanda başarıyı yakalamalarına yardımcı olma, *Sosyal etkinliklere katılımlarını sağlama, *Meslek seçimi, *Zaman yönetimi, Konularında bireysel ya da takım çalışması yaparak destek sağlamaktır.

5 IV. PROJENİN UYGULAMA ALANI VE ZAMANI
Eğitim koçluğunun uygulandığı okullarda, akademik başarının yükseldiği ve disiplin problemlerinin büyük ölçüde ortadan kalktığı gözlenmiştir. Eğitim koçluğu sistemi; akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar. Eğitim Koçlarının öğrencileriyle, ebeveynlerin çocuklarıyla iletişimlerinde pratik ve güçlü bir yol haritası verir. Eğitim koçluğu Okul yönetimini, öğrencileri ve ebeveynleri kapsayan üç temel dayanağı olsa da, koçluk rolünü asıl üstlenenler öğretmenlerdir. Bu sistemde her öğrencinin, profesyonel koçu olan öğretmeni vardır.Her öğretmen öğrencileriyle yaptığı haftalık görüşmelerle öğrencilerini hedeflerine taşır, problemlerini kendilerinin çözmesine katkı verir, onların her boyutuyla gelişmelerini destekler. V. PROJENİN UYGULANMASI Bu proje Kaymakamlık Onayı’ndan sonra, uygulamaya konulur.

6 PROJENİN ORTAK VE PAYDAŞLARI
ORTAKLAR Ortak : Kabataş Kaymakamlığı Ortak : İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortak : İlçe Emniyet Müdürlüğü Ortak : İlçe Müftülüğü Ortak : İlçe Mal Müdürlüğü Ortak : İlçe Tarım Müdürlüğü Ortak : İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Ortak : İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı

7 PAYDAŞLAR: Paydaş: Alankent Çok Programlı Lisesi Paydaş: Kabataş Lisesi Paydaş: Osman Özyurt Ortaokulu Paydaş: Alankent Ortaokulu Paydaş: Beylerli Ortaokulu Paydaş: Şehit Salih Keskin Ortaokulu

8 B. PROJENİN KOORDİNASYONU VE GÖREV PAYLAŞIMI
Projenin ilk çalışmalarını, Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapacaktır; koordinatör müdürlük olarak her aşamada gerektikçe üzerine düşeni gerçekleştirecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aşağıda belirtildiği üzere yürütme kurulunu oluşturur; Bu Kapsamda: Okullardan 8. ve 12. Sınıflardan aynı seviye grubundan 15 kişilik öğrenci grubu seçilecek. Seçilecek öğrencilerin ayrı seviye grubundan olmalarına özen gösterilecek. Eğitim Koçları kendilerine Rehberlik etmesi amacıyla sorumlu olduğu okulun öğretmenlerinden bir kişiyi kendisine yardımcı olarak seçebilecek. Eğitim koçları takımlarında olan öğrencilerle haftada 2 saat bir araya gelecek ve proje kapsamında eğitimler verecek. Takımında olan öğrencilerle sosyal Aktiviteler düzenleyecek.(Voleybol maçları,Piknik,Sinema,Gezi vs.) Proje Kapsamında takımlar arası yarışmalar düzenlenecek her yarışmadan takımlar puan kazanacak.Toplamda En çok puanı olan takım birinci seçilecek. Birinci olan Takımın Öğrencilerine Tablet Bilgisayar dağıtılacak. Birinci olan Takımın Eğitim Koçu ve Yardımcısı Kaymakamlık tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirilecek. Düzenlenecek Olan Yarışmalar; Bilgi yarışması Satranç Turnuvası Masa Tenisi turnuvası Kompozisyon,Şiir ve Resim yarışması Matematik Olimpiyatları yarışması Proje Yürütme Kurulu Paydaşlarla işbirliği yaparak hedef kitle olan öğrencilerin başarı durumlarını periyodik olarak (ayda bir) takibini yapar.

9 C. PROJENİN UYGULAMA BASAMAKLARI:
a.PROJE YÜRÜTME KURULU Kurul Başkanı: İlçe Milli Eğitim Müd.Yüksel ÇETİN Üye: Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut ÇERİ Üye :Alankent ÇPL Müdürü Servet EL Üye :Kabataş Lisesi Müdürü Mustafa AYDIN Üye :Osman Özyurt Ortaokulu Müdürü Mesut SEZGİN Üye: Alankent Ortaokulu Müdürü Gürsel YAŞAR Üye: Beylerli Ortaokulu Müdürü Cemil BELEN Üye :Şehit Salih Keskin Orta Okulu Müdürü Ramazan AKTAŞ PROJE YÜRÜTME KURULU projeyi uygular.

10 b. PROJE DENETLEME KURULU
1. Kurul başkanı : İlçe Kaymakamı Bekir DEMİR 2. Üye :Selçuk ÖZDEMİR 3. Üye :Çağlar KARACA 4. Üye :Merve GAZEZOĞLU 5. Üye :Sevim YILMAZ 6. Üye :Kenan AROL 7. Üye :Hacer YİGİT 8. Üye :Saniye AKYOL 9. Üye :Serap KENESARI

11 VI. PROJENİN ÇIKTILARI Okulun kazanımları: • Okulun akademik ve sosyal başarısı yükselir. • Öğrencilerde görülen disiplin problemleri büyük oranda ortadan kalkar. • İçinde bulunduğumuz çağın tehlikeleri ve tehditleri önlenir. • Yaratıcılığı ve başarıyı destekleyen eğitim ortamı yaratılır. • Okulun rekabet gücü artar. Öğrencilerin kazanımları: • Öğrenmeyi öğrenir ve öğrenmeyi sever. • Amaç ve hedef belirleme, projelendirme ve sonuçlandırma becerisi kazanır. • Sorumluluk duygusu, iç disiplin ve özgüven gelişir. • Problem çözme ve güçlüklerle baş etme yetenekleri artar. • Kendini tanır ve kendini yönetmeyi öğrenir.

12 VII. PROJENİN ZAYIF YÖNLERİ
Projenin zayıf yönü bulunmamaktadır. VIII. PROJENİN GÜÇLÜ YÖNLERİ Paydaşların çok istekli olması Hedef kitle olan öğrencilerin başarılı olma yönündeki çabaları Velilerin ilgisinin yüksek olması

13 IX. PROJENİN FİNANSMANI
Bu projenin finansmanı, Proje Ortağı Kurumlar tarafından karşılanır. X. PROJENİN SÜRESİ Bu proje için uygulama süresi Kasım 2013-Haziran 2014 tarihleri arası olup yaklaşık 8 ay olması uygun bulunmaktadır.

14 PROJESİ FAALİYET PLANI
“BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI” PROJESİ FAALİYET PLANI S.NO FAALİYETİN KATEGORİSİ FAALİYETİN KONUSU FAALİYETİN TARİHİ AÇIKLAMALAR 1 Resim,Şiir ve Kompozisyon 24 Kasım Atatürk Anma Günü Resim,Şiir ve Kompozisyon yarışması 24/11/2013 Resim,Şiir ve Kompozisyon alanında ayrı ayrı eserler teslim edilecektir. Her takımdan birer eser teslim edilecek. 2 Satranç Turnuvası Takımlar arası satranç turnuvası düzenlenecek. 03/12/2013 Turnuva Belediye düğün salonunda düzenlenecek ve eleme usulüne göre oynanacaktır.Her takımdan iki öğrenci katılacaktır. 3 Masa Tenisi Takımlar arası masa tenisi turnuvası düzenlenecek. 26/02/2014 Turnuva Senayi Yediyıldız İ.H.L düzenlenecek ve eleme usulüne göre oynanacaktır.Her takımdan iki öğrenci katılacaktır. 4 Bilgi Yarışması Takımlar arası bilgi yarışması düzenlenecek. 21/04/2014 Her Takım 5 öğrenciyle katılacak.Matematik,Türkçe,Fen ve Teknoloji,İngilizce ve Din Kül. Ve Ah. Bil. Derslerinden sorular sorulacaktır. 5 Matematik Olimpiyatı Her Takıma Matematik alanından sorular sorulacak 27/05/2014 Her Takıma Matematik alanından 20 adet soru sorulacak. 6 Kurumların Yaptığı Etkinlikler Kurumlar yaptığı faaliyetlerle ilgili faaliyet raporu hazırlayacak 02/06/2014 Kurumlar hazırladıkları rapor üzerinden denetleme kurulu tarafından değerlendirilecektir. Kapanış Töreni Ödül Töreni 04/06/2014 Ödül Töreni Belediye düğün salonunda yapılacaktır.

15 EĞİTİM KOÇLUĞU PROJESİ KAPSAMINDA KURUMLARIN YAPTIĞI FAALİYETLER

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50


"BAŞARMAM İÇİN ENGELİM KALMADI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları