Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜKETİM DAĞITIM ÜRETİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜKETİM DAĞITIM ÜRETİM."— Sunum transkripti:

1 TÜKETİM DAĞITIM ÜRETİM

2 ÜRETİM

3 ÜRETİM

4 ÜRETİM

5 ÜRETİM

6 ÜRETİM

7 ÜRETİM

8 ÜRETİM Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday  tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir. 

9 DAĞITIM DAĞITIM

10 DAĞITIM DAĞITIM

11 DAĞITIM DAĞITIM

12 DAĞITIM DAĞITIM

13 DAĞITIM DAĞITIM

14 DAĞITIM DAĞITIM

15 DAĞITIM DAĞITIM

16 DAĞITIM Üretilen mamullerin tüketicilere ulaştırılması ile ilgili çabaları kapsar. Yani dağıtım mamulün üreticiden alınıp tüketiciye ulaşıncaya kadar geçirdiği işlemler, kararlar ve davranışlarla ilgilidir. Teslimatı yapılacak ürün, gazete, eşya, hediye gibi gönderilerinizin toplu halde adresinizden alınmasına, barkodlanmasına, poşetlenmesine ve adrelerine teslim edilmesine dağıtım denir. 

17 TÜKETİM

18 TÜKETİM

19 TÜKETİM

20 TÜKETİM

21 TÜKETİM

22 TÜKETİM

23 TÜKETİM Üretilen mal ve hizmetlerin; gereksinim ve isteklerini karşılamaları amacıyla insanlar tarafından kullanılmasıdır.  Üretilen ya da yapılın şeylerin kullanılıp harcanmasıdır. Mal ve hizmetlerin insan ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde kullanılmasıdır.

24 OKUL : AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE : EĞİTİM BÖLÜM : SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ AD : EMİNE SOYAD : YALÇIN SINIF : 3 NUMARA : DERS : MATERYAL TASARIM DERSİN KONUSU : ÜRETİM-DAĞITIM-TÜKETİM DERSİN HOCASI : SERKAN ŞENDAĞ KAYNAKÇA :


"TÜKETİM DAĞITIM ÜRETİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları