Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S.. BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S.. BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S."— Sunum transkripti:

1

2 BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S.

3 Pek çok gemi ve uçağın hiçbir enkaz bırakmadan kaybolduğu iddia edilen, Atlantik Okyanusu'nun Güney ve Kuzey Amerika'yı birbirinden ayıran ve Bermuda, Porto Rico ve Miami sahilleri arasında kalan üçgen şeklindeki bölgeye Bermuda Şeytan Üçgeni adı verilmektedir.

4 Bu bölgede, ya havada uçan uçak kayboluyordu ya da denizde giden gemi
Bu bölgede, ya havada uçan uçak kayboluyordu ya da denizde giden gemi.1968’de “Tanrıların Arabaları”, diye de bugün için komik kalacak bir kitap dahi yazılmıştı. yok uzaydan arabası ile uzaylılar geliyor, Mısır piramitlerini, Çin seddini, Babil'in asma bahçelerini vs.vs.  yapıp gidiyorlardı. Ayni şekilde uzaydan birileri gelip bu gemi ve uçakları bu bölgede ışınlayıp gidiyorlar vb. gibisinden bir kitaptı. Yani iddialardan birine göre bu işi uzaylılar yapıyordu.

5 Bazı kaynaklar da, okyanusun içinden bir canavar çıkıyor ve
uçakları gemileri yutuyor diyormuş. :)) Bilinen 60‘tan fazla uçak, 50‘den fazla gemi bu alanda kaybolmuştur.

6 DENİZALTINDA CANAVAR

7 Bermuda Şeytan Üçgeni'nin efsaneleşmesine sebep olan ilk vak'a 1945 yılında meydana gelir. Beş adet savaş uçağı rutin görev uçuşu için Florida'daki üslerinden havalandıktan sonra pilotların lideri, telsizden kontrol kulesine şöyle bir mesaj anons eder: "Karayı göremiyoruz. Pozisyonumuzdan emin değiliz. Nerede olduğumuzu bilmiyoruz. Galiba kaybolduk." Bu sırada kontrol kulesinden pilota, "Nasıl olur, hava gayet iyi gözüküyor. Batı'ya gidin." şeklinde cevabî mesaj gelir. Bunun üzerine pilot, "Neresinin Batı olduğunu bilmiyoruz. Her şey yanlış. Çok tuhaf, hiçbir yönden emin değiliz. Okyanus bile olması gerektiği gibi değil." der ve bağlantı kopar. Acilen yardım alarmı verilir, ancak uçakların izine bir daha rastlanılmaz...

8 Yine o bölgeden geçen gemilerde de benzer esrarengiz şeyler olduğundan bahsedilmektedir ki, batan bir kısım şilep veya transatlantiklere bakıldığında içlerinde sadece kedi ve köpek ölülerinin olduğu, insanların, önlerinde bulunan yemeklerini bitirmeden bırakıp sanki denize atladıkları veya bir fırtınanın tabaklara ve kaşıklara dokunmayıp sadece insanları alıp götürdükleri söylenmektedir.

9 Bermuda Şeytan Üçgeni bulunduğu bölgede başlı başına bir muamma olgusu olmuştur. O bölgede şimdiye kadar sayısını kimsenin bilemediği kadar fazla kayıp vakası yaşanmıştır ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştır.. Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen, içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından "doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı" olarak algılandı ve öyle lanse edildi.

10 veya o bölgenin defalarca Dünyadışı varlıkların ziyaretlerinde orada yarattıkları manyetik alanın bir etkisi olduğu, hatta Kristof Kolomb'un bile tuttuğu günlüklerde, o bölgede gökyüzünde uçan tanımlanamaz cisimlerden bahsedildiği iddia edilmiştir. Bu açıklamalar arasında kayıp kıta Atlantis'in orada bulunup (bu düşünceye paralel olarak Atlas okyanusu ismini almıştır.) Kayıp Kıta'nın hiçbir zaman anlaşılamayan teknolojik ve manyetik kayıp aygıtlarından birinin etkisinden

11 Konuyla ilgili son araştırmalar ise şunu göstermiştir ki; tüm bu gizemli olaylar aslında basit bir doğal gaz cilvesidir . Yer altından fışkıran doğal gazlar, sadece yüksek kara parçalarından değil, deniz ve okyanus tabanlarından da çıkarlar. Çünkü deniz tabanları da üstü suyla kaplanmış alçak kara parcalarıdır. Ancak, okyanusların derinliklerindeki bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar, oradaki çok düşük ısının da etkisiyle katı hâle dönüşürler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde hâline gelirler. Çok derinlere dalabilen robot kameralarının bu bölgedeki karbeyaz okyanus tabanını ve bazı gemi enkazlarını resimlemesinden sonra konuya şu bilimsel açıklama getirilmiştir:

12 Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir
Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır . O sırada oradan geçen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü, yoğunluğu düşen su, gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz. Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner ve geride hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.

13 Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir
Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğal gazlar, havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Bu kez yoğunluk azalması, bölgenin üzerindeki atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur. Çünkü, motorlardaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır ve düşük yoğunluklu havanın içindeki oksijen miktarı motorların çalışması için yeterli değildir. Böylece uçak da , hızla okyanus tabanına doğru inişe geçer.

14


"BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S.. BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ S.S." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları