Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ ETİK Sosyal Deney Prof.Dr. Fatih M. Botsalı MK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ ETİK Sosyal Deney Prof.Dr. Fatih M. Botsalı MK"— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ ETİK Sosyal Deney Prof.Dr. Fatih M. Botsalı MK1210312
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ ETİK MK MK Sosyal Deney Prof.Dr. Fatih M. Botsalı

2 TİTANİK 14 Nisan 1912 pazar günü, Newfoundland'ın yaklaşık 576 km. güney doğusunda,20 deniz mili süratle seyreden Titanik,bir buzdağına çarptı. Çarpmadan 2 saat 40 dakika sonra sulara gömüldü.Geminin orkestrası son dakikaya kadar çalmaya devam etti. Gemideki kişiden sadece 705'İ kurtarılabildi.Cankurtaran sandallarına binenler, olay yerine elinden geldiği kadar hızlı giden Carpathia gemisi tarafından kurtarıldı.Buna rağmen Carpathia gemisi bile buz gibi suya fazla dayanamayanlar için çok geç kalmıştı. Gemide 3547 yolcu ve mürettebat KAPASİTESİ olmasına karşın o zamanki İngiliz mevzuatı uyarınca 825 kişilik cankurtaran botu vardı kişi öldü.

3 SS ARCTIC Buharlı Gemi SS Arctic 1854 yılında battı. Yeterli cankurtaran botu olmadığı için 350 kişi öldü.

4 KÖPRÜYE GEMİ ÇARPMASI 1980 İsveç’te geminin köprüye çarpması sonucunda 8 kişi öldü 1993’de aynı nedenle Bayou Canot Köprüsüne gemi çarpması sonucu 43 kişi öldü

5 VALF HATASINA BAĞKLI NÜKLEER KAZA
28 Mart 1979, Three Mile Island’daki nükleer tesisteki yüksek basınç tahliye valfi hatasına bağlı nükleer kaza Aynı problem, bu valfin kullanıldığı başka nükleer santrallerde de yaşandı

6 SONUÇ Mühendislik riskli bir iştir
Mühendislik laboratuarda yürütülen bir deney olmamakla birlikte mühendisliğe deneysel bir süreç olarak bakmak gerekir.

7 MÜHENDİSLİK VE DENEYLER
Tasarımda belirsizlikler vardır Tasarımın çıktılarında belirsizlikler vardır. Etkili mühendislik ürünün fabrikayı terk etmesinden önce ve sonra elde edilen bilgileri kullanmaya dayanır.

8 MÜHENDİSLİK VE SOSYAL DENEYLER
Etik anlayış, mühendislerin her hatadan ders çıkarmasını, her hangi bir hata ortaya çıktığında geriye yönelik olarak yaptıkları işleri gözden geçirmelerini erektirir.


"MESLEKİ ETİK Sosyal Deney Prof.Dr. Fatih M. Botsalı MK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları