Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?"— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?

2 Suyumuzu verimli kullanmak demek; Su ihtiyacımızı azaltmak ya da
Hiç su kullanmamak demek değildir.

3 Suyu verimli kullanmak demek;
Oluşan su kayıplarını performansı düşürmeden azaltarak Gereğinden fazla su harcamalarından kaçınarak Açığa çıkan atık suları arıtarak ve geri dönüştürerek, Verimi arttırarak tüketimi düşürecek teknolojik yenilikleri kullanarak Sahip olduğumuz suyu daha faydalı olacak yönde kullanabilmektir.

4 Daha kısa bir şekilde ifade etmek gerekirse su verimliliği sahip olduğumuz belirli bir su miktarı ile olabildiğince fazla işlemi verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek demektir. Örneğin sızıntı yapan boru hatlarını onarmak ve bu suyu boşa harcamak yerine ihtiyaçlarımızı için verimli bir şekilde değerlendirmek suyu verimli kullanmak demektir.

5 Su tasarrufu ise, “aynı işi daha az su tüketerek gerçekleştirebilmek geriye kalan su miktarı ile de başka işler yapabilmek ” demektir. Aslında su tasarrufu anlamında yaptığımız her işlem doğrudan suyu daha verimli kullanmamızı sağlar.

6 Su tasarrufu suyu verimli kullanmada önemli bir yere sahiptir ve suyu verimli kullanabilmenin yolu doğrudan doğruya su tasarrufu yapmaktan geçer. Ancak tek başına tasarruf, suyu verimli kullanmak için kesinlikle yeterli değildir!

7 KAYNAKLAR http://tr.wikipedia.org/wiki/Su_korunumu


"VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları