Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak."— Sunum transkripti:

1 ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak kazanır. Tören yerinde bir masa üzerine ant içecek izcilerin kep,fular ve göğüs armaları konur. Masanın sağ tarafında da ünitenin flaması bulunur. Ocakbaşı masanın arka tarafındadır. Ant içecek izciler, ekipbaşı tarafından getirilerek lidere takdim edilirler. Ekipbaşı “Ant içme töreni için aday arkadaşlarım hazırdır, Liderim” der ve bir adım geriye çıkar.

2 ANT İÇME TÖRENİ Liderle, izci adayları arasında şu konuşma geçer :
Lider : Ne olmak istiyorsunuz ? İzciler : İzci olmak istiyoruz ? Lider : Niçin izci olacaksınız ? İzciler : Vatanımıza karşı görevlerimi daha iyi yapabilmek bilmek ve başkalarına her zaman yardımcı olabilmek için. Lider : İzcinin birinci görevi nedir, biliyor musunuz? İzciler : Evet, her gün bir iyilik yapmak. Lider : İzci sözünü biliyor musunuz? İzciler : Evet, biliyoruz. Lider : İzci sözüne sadık kalacağınıza söz veriyor musunuz? İzciler : Evet, bütün kalbimizle. Lider : Ne kadar zaman için’? İzciler : Allah izin verirse, DAİMA.

3 ANT İÇME TÖRENİ Lider : İzci andını tekrarlayınız. Der ve izciler toplu halde ant içecekleri için en soldaki izci sol eli ile Türk Bayrağını, sağ eli ile de yanındaki arkadaşının elini tutar. Bu şekilde el ele tutuşan izcilerden en sağdakinin sağ eli boş kaldığı için sağ eli ile izci selamı verir. Hep birlikte izci andını söylemeye başlarlar: ALLAH’A, VATANIMA KARŞI VAZİFELERİMİ YERİNE GETİRECEĞİME, İZCİLİK TÜRESİNE UYACAĞIMA. BAŞKALARINA HER ZAMAN YARDIMDA BULUNACAĞIMA, KENDİMİ BEDENCE SAĞLAM. FİKİRCE UYANIK. VE AHLAKÇA DÜRÜST TUTMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMA. ŞEREFİM ÜZERİNE ANT İÇERİM. Diyerek rahat pozisyona geçerler. Lider : “Sizleri, kutlarım, Şu anda ocağın bir üyesi, yurt ve dünya izcilerinin kardeşi oldunuz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” der Daha sonra da davetlilerin katkıları ile izcilere kep, fular armaları takılır.


"ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları