Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÖKME DEMİRLER TEMPER DÖKME DEMİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÖKME DEMİRLER TEMPER DÖKME DEMİR."— Sunum transkripti:

1 DÖKME DEMİRLER TEMPER DÖKME DEMİR

2 TEMPER DÖKME DEMİR

3 TEMPER DÖKME DEMİR

4 TEMPER DÖKME DEMİR Temper dökme demir, tamamen grafitsiz sert ve kırılgan beyaz dökme demirin, temperleme denilen ısıl işlem ile karbürlerinin parçalanması sonucu oluşan, yüksek mukavemetli, sünek, iyi işlenebilme özelliğine sahip ve mikroyapısı ferrit ve temper karbonundan meydana gelen dökme demir tipidir.

5 TEMPER DÖKME DEMİR Beyaz dökme demir ↓ Isıl İşlem Dekarbürize ortam Nötr ortam (Yavaş soğuma Hızı soğuma) Beyaz Siyah Perlitik siyah T.D.D T.D.D T.D.D

6 TEMPER DÖKME DEMİR Beyaz temper döküm, beyaz dökme demirin, okstileyici bir ortamda tavlanmasıyla elde edilir. Dekarbürizayon esasına dayanan bu yöntemde, karbonun tümü Fe3C halinde bulunan beyaz dökme demirden parçalar, demir oksitle kaplanarak uzun süre yüksek sıcaklıkta tutulur.

7 TEMPER DÖKME DEMİR Parça yüzeyinin devamlı dekarbürize olması, bünyedeki Fe3C’nin giderek parçalanmasına ve karbonun difüzyon yoluyla, yüzeye doğru yayılmasına neden olur.

8 TEMPER DÖKME DEMİR Siyah temper döküm ise, beyaz dökme demirin nötr bir atmosfer ortamında tavlanmasıyla (temperlenmesiyle )elde edilir.

9 PERLİTİK TEMPER DÖKME DEMİR

10 TEMPER DÖKME DEMİR Temper Dökme Demir, Beyaz dökme demirin oC’ye ısıtılması ve yavaş soğutulması ile elde edilmiştir

11 TEMPER DÖKME DEMİRİN ISIL İŞLEMİ

12 TEMPER DÖKME DEMİR ENDÜSTRİYEL ÖRNEKLER

13 TEMPER DÖKME DEMİR ENDÜSTRİYEL ÖRNEKLER


"DÖKME DEMİRLER TEMPER DÖKME DEMİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları