Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

.. BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ".. BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR."— Sunum transkripti:

1 .

2 BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR

3 ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ LARVA MÜCADELESİ Sivrisinek,karasineklerde etkin olarak kullanılır.Kullanılacak olan ilacın uzun süre etkili olması,kullanılan cihazın ilacı uygun şekilde atması başarıyı sağlar.

4 .

5 .

6 .

7 UÇKUN MÜCADELESİ Genel olarak sivrisinek,karasinek mücadelesinde kullanılır ve BAŞARININ % 10 unu kapsar.Ancak manevi olarak %80 ini kapsayan uygulamadır. Kapalı alanlarda yürüyen haşerelere karşı da kullanılır.

8 REZİDÜEL MÜCADELE Hamamböceği,bit,pire,akrep,örümcek,karınca gibi yürüyen haşerelerde etkin olarak kullanılır.Etki süresi uzun olması,jit alanlarının nereler olduğunu bilen personel tarafından uygulanması başarıyı getirir. Ayrıca sivrisinek ve karasineklerin dinlenme alanlarında uygulanır.Bu uygulama ile mayınlama yapılarak larva mücadelesinde kaçan uçkunların dinlenme alanlarında ölmeleri sağlanır.

9 Karasinek ve sivrisinek gibi uçan haşerelerin yoğunluğunu düşürmek için açık saha uygulamasıdır. Belli saatlerde yapılmalıdır. İki ayrı şekilde uygulanır. -Termal Fog (Sıcak Sisleme): Motorlu makinelerle bu sistem için üretilmiş ani etkili ilacı mazotla karıştırıp sıcak duman içinde ilacın belli süre havada asılı kalarak uçan haşerelerin yoğunluğunu düşürme de kullanılır. Ancak uygulayan personelin mutlak eğitimli olması gerekir.

10 -ULV (Soğuk Sisleme): Motorlu makinelerle kalıcı veya ani etkili, havada buharlaşan tipte ilaçları su ile seyrelterek atma işlemidir. Geniş ve malzeme yığılı kapalı alanlarda ve bazı açık alanlarda uygulanır.

11 BALIK (GAMBUSİA AFİNİS) Sivrisinek larvalarıyla beslenen balık türüdür.Jit alanlarında ilaç kullanımının zor olduğu dere,gölet,kanal gibi yerlere metre kareye 5 adet uygulanır.

12 ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ KEMİRGEN MÜCADELESİ Farelere,sıcanlara karşı uygulama,istasyonlar içine koyulan yemler ile yapılır.Uygulamada kullanılacak ilaç rutubetten ve yagmurdan etkilenmeyen,fare dışında canlıların yiyemeyeceği,farenin yedikten sonra koku yapmayacak şekilde olması gerekmektedir.

13 ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ JEL UYGULAMALARI Hamamböceklerine karşı uygulanır.Bölgede yıllardır uygulanan ilaçlara karşı bağışıklık kazanılmasından dolayı önemli uygulama yöntemidir.

14 ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ DİĞER MÜCADELELER Yılan ile mücadelede kış uykusundan uyanma zamanların repelent uygulamaları yapılır.

15 KULLANILACAK EKİPMAN VE İLAÇLAR JİT ALANLARI TESPİT EDİLDİĞİNDE DEĞERLENDİRİLİR VE HESAPLANIR

16 İLAÇLAR DELPHİN ALPHAMOST UÇKUN İÇ MEKAN JEL

17 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM Arif MUTLU www.ilacmerkezi.com


".. BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları