Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1C:PARA Bu program genel olarak gelir ve giderlerin analizini yapmak için tasarlanmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1C:PARA Bu program genel olarak gelir ve giderlerin analizini yapmak için tasarlanmıştır."— Sunum transkripti:

1 1C:PARA Bu program genel olarak gelir ve giderlerin analizini yapmak için tasarlanmıştır.

2 Finansların Yönetimi Gelir/giderlerin takibatı, Kredi ödemelerinde
zorlukları önleme, Birikim yapma, Bütçe oluşturma. Herkes finanslarını düzenli bir şekilde takip etmeye ihtiyaç duymuştur; maaşın nereye gittiğini, kredi ödemelerinde çıkan zorlukların sebebini öğrenmek için. Bunların dışında programda - bütçe ve birikimleri yönetme mekanizması da mevcuttur. Ayrıca program sadece finansal sorun çıktığında değil, sorunun çıkmasını önlemek için kullanılır.

3 Kişisel ve aile finansların yönetimi
1C:Para GELİR GİDER Birikim Borç Kişisel ve aile finansların yönetimi 1C:Para – kişisel ve aile finanslarını yönetmek için geliştirilen bir programdır.

4 Programı Kimler Kullanabilir
Gelir/Giderleri takibi, Borç takibi, Ödeme planlama, Finansal durumu iyileştirme. Programı kimlerin kullanabileceği konusunda konuşacak olursak - şunları diyebiliriz: Gelir/Giderleri takip ve analiz etmek isteyenler, Borçları takip etmek – ve – Ödemeleri planlamak isteyenler, Finansal durumunu daha iyi hale getirerek -- yaşam kalitesini yükseltmek isteyenler.

5 Programa Genel Bakış Kullanımı kolay, Kullanıma hazır,
Kullanıcı tanımlama ve yetkilendirme, Bütün dövizlerde işlem. Programa genel bir şekilde bakacak olursak, şunları diyebiliriz: 1) Programın Kullanımı kolay - dolayısıyla - programı bilmeyen kullanıcı bile – programda işlem yapabilmektedir. 2) Bu ürün – Kullanıma hazır bir üründür. 3) Programda Kullanıcı tanımlama – ve – o kullanıcılara yetki ve izinleri tanımlama imkanı vardır – örneğin: programı bir aile kullanılıyorsa -- her bir aile üyesi için ayrı kullanıcı tanımlanabilir. 4) Tüm işlemler farklı dövizlerde yapılabilmektedir.

6 Programın Arayüzü Bölümler İşlem listesi
Program arayüzünün genel görünümü, yani - programı açtığımızda ne ile karşılaşacağımızı şuanda görüyorsunuz. Şu kısmında Programın bölümleri ve Burada da Programda yapılan işlemleri (gelir gider, borçlar…) görebilmekteyiz.

7 Programın Özellikleri
Gelir/Gider takibi, Borç alma/verme, Para birikimi, Kredi alma/ödeme, Bütçe oluşturma, Varlık yönetimi. Programda neler yapılabilir: ---Gelir ve giderlerin takibi ve analizi yapılabilir. ---Borç alma/verme ve borçları ödeme tarihlerini planlanabilir. ---Belli bir hedef için veya hedefsiz para birikimi yapılabilir. Bunun dışında, ---Bütçe oluşturma imkanı sunulmaktadır ve - ---varlıkların yönetimi ve analizi yapılabilmektedir

8 BÖLÜMLERLE ÇALIŞMA Şimdi ise kısaca programın bölümlerini inceleyelim

9 İşlemler Yeni cüzdan oluşturmak, Yeni döviz eklemek, Gelir/Gider,
Borçlar, Birikim, Bütçe, Kredi. İlk olarak işlemler bölümüne bakalım - İşlemler bölümünde para ile ilgili tüm işlemler yapılabilmektedir: --yeni cüzdan oluşturmak --yeni döviz eklemek --gelir/gider eklemek --borç eklemek --birikim yapmak --bütçe oluşturmak ve --Kredi ödemek – gibi işlemler yapılabilmektedir.

10 Planlanmış işlemlerin Kontrolü
Kalan Bakiyeler Programımızdaki işlemler bölümü şu şekilde görünmektedir: Kalan bakiye takibi, Bütçe Kontrolü, Borç Kontrolü, Birikim Kontrolü, Ve planlanmış işlemlerin takibi direkt olarak görebilmekteyiz. Planlanmış işlemlerin Kontrolü Birikim Kontrolü Borç Kontrolü Bütçe Kontrolü

11 Takvim İşlemlerin planlanması Düzenli, Düzenli olmayan, Programa göre.
Bir sonraki bölüme geçelim --- Takvim – işlemleri planlamak için tasarlanan bir mekanizmadır. Takvimin yardımıyla yapılacak olan işlemler - çok daha düzenli ve kolay yapılabilecektir, çünkü tüm işleler takvimin üzerinde gösterilmektedir. Tüm bu işlemleri üçe ayırabiliriz: 1- Düzenli işlemler – Her ay düzenli bir şekilde yapılan işlemler -- yemek, kira, sigorta, maaş… 2- Düzenli olmayan işlemler – isminden de anlaşılacağı gibi, sürekli yapılan işlemler değil – örneğin - geziler, hediyeler, alışverişler… 3- Belli bir programa göre yapılan işlemler – kredi ödemeleri, taksit ödemeleri gibi işlemleri bu kategoriye örnek olarak gösterebiliriz.

12 Vadesi geçmiş işlemler
Takvim Vadesi geçmiş işlemler Yapılmış işlemler Programdaki takvim bölümü şu şekildedir sayın dinleyenler, - Gördüğünüz gibi - planlanan işlemler tarihine göre takvimde yer almaktadır. --- kırmızı ile gösterilen işlemler - vadesi geçmiş olan işlemlerdir --- üzeri çizilmiş olanlar - yapılmış işlemler vee --- siyah renkli yazılar ise - daha yapılacak olan işlemlerdir. Planlanmış işlemler

13 Borç/Alacak Borçların takibi çok kolay Borç almak/vermek
Tüm dövizlerde işlem Programda borçların ve alacakların takibatı çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Alınan veya verilen borçların geri ödemesini planlamak da mümkündür, ve - planlanan işlemler - otomatik olarak takvimde ilgili tarihte yer alacaktır. Programın tüm işlemlerde olduğu gibi, bu bölümdeki işlemler de tüm dövizlerde yapılabilmektedir.

14 Borç/Alacak İşlem panosu Bizim alacağımız Bizim borcumuz
Borçların ve alacakların listesini - şu şekilde görebilme imkanımız vardır: ---işlem panosu ---bizim alacağımız borçların listesi, ve ---bizim borçlarımızın listesi. Borcun kimden, ne zaman alındı, ne zaman geri verilmesi planlanıyor, ve ne kadar alındığı hakkında tablolarda bilgiler mevcuttur. Bizim borcumuz

15 Birikimler Birikim yapmak Hedef oluşturmak Hedefsiz Birikim Gelirler
ARABA Hedef oluşturmak Birikim veya VİLLA Birikim bölümüne geçelim, birikim demek – belli bir süre için harcamamak üzere ayrılan para demektir. Paraların birikimi “hedefsiz” veya belli bir hedef için yapılabilir. Hedefsiz TATİL

16 Varlıkların değerleri
Varlıkların kaydı Varlıklar Varlıkların değerleri Bunların dışında program - Elimizde olan varlıkların kaydını tutabilmektedir. Mesela, bir önceki bölümde belli hedefler için birikim yapmayı gördük, örneğin bir ev için birikim yaptık, ve evi satın aldık, bu tür varlıkları programa kaydederek, neye sahip olduğumuzu kolaylıkla görebilmekteyiz – ve bu bilgiyi, örneğin, varlıkların fiyat değişimini takip etmek için kullanabiliriz. Genel Toplamı

17 Bütçe Gelir/giderlerin koordinasyon mekanizması: Masrafların dağılımı
Borç/kredi ödemeleri Gider Gelir Saydığımız fonksiyonların dışında programda bütçenin oluşturulması da mümkündür. Bütçe – gelirlerin ve giderlerin koordinasyon mekanizması olarak düşünebiliriz. Finansların bir sonraki döneme yetmesini sağlamak için olabilir (maaş mesela) Borç ve kredi ödemeler için bütçe oluşturulabilir Bütçe

18 Uzun vadeli planlama Finansal durumun istikrarlığı
Değişiklikler analizi Uzun vadeli planlama bölümü – uygulamaya önceki dönemde eklenen verilerden (yani gelir giderler) yola çıkarak, finansal durumunuzun ne kadar istikrarlı olduğunu görmemizi sağlamaktadır. Sonraki dönemlerde gelir giderleri değiştirerek değişiklikleri izlemek mümkündür. ÖRN.: 1)Kredi aldık veya 2)araba satın aldık, bu değişiklikler finansal durumumuza nasıl etkilediği görmek, analiz etmek mümkündür.

19 Uzun vadeli planlama Kâr Zarar
Raporda gördüğünüz gibi belirli bir dönem aralığı için finansal durumun analizi yapılmaktadır. Hangi aylarda gelir giderleri hesaplanarak, nerede karda ve nerde zararda kaldığımızı görebilmekteyiz.

20 Raporlar Raporları hem grafik, hem liste halinde görebilmekteyiz.
Raporları oluşturmak için zaman harcamanıza gerek yok, görmek istediğiniz raporun üzerine tıkladığınız zaman, rapor oluşmaktadır. ----Gelir ----Gider ----Varlık

21 Gelir raporu Bu rapor – herhangi bir analiz yapmak için değil, sadece belirli bir döneme ait tüm gelirleri liste halinde göstermektedir. ---- gelirin tarihi ---- gelirin maddesi, yani gelirin nerden geldiğini görmek için.

22 Gelir türlerine göre rapor
Bu rapor – gelirleri türlerine göre analiz yapmak için tasarlanmıştır. Gördüğünüz gibi tüm gelirleri göstermez, sadece türlerini göstermektedir. Ne işe yarar – nerden daha fazla gelir elde ettiğimizi analiz yapabiliriz.

23 Programın faydaları Finansların kontrolü Gelir/Gider analizi
Borç/kredi analizi İstikrarlı yaşam Finanslarınızı kontrollü bir şekilde yönetin ----gelir giderlerin analizi ----borç veya kredi analizi ----istikrarlı bir yaşam Yapmak isteyen her zaman yapar, sadece başlaması lazım. Yapamayacağım diye bir şey yok, yapmak istemeyenler bahane için söylüyorlar.

24 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Hepinize çok teşekkür etmek istiyorum, hoşça kalın.


"1C:PARA Bu program genel olarak gelir ve giderlerin analizini yapmak için tasarlanmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları