Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZIM KURALLARI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır ? A) sağlık kurumları Cuma günü toplanırdı. B) öğretmenliğe.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZIM KURALLARI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır ? A) sağlık kurumları Cuma günü toplanırdı. B) öğretmenliğe."— Sunum transkripti:

1 YAZIM KURALLARI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI

2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır ? A) sağlık kurumları Cuma günü toplanırdı. B) öğretmenliğe 15 Ağustos 1976 ‘da başladım. C) okullar,haziran ayının başında kapanır. D) anneler Günü mayıs ayını ilk pazarıdır

3 1.CEVAP A

4 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur ? A)toplantıya Ali’de katıldı. B)Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezerde geldi C)Kardeşimin kedisine Pamuk adını verdik D)Konuşmayı yüzbaşı Cengiz Topel yaptı.

5 2.cevap B

6 3.SORU Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde geniş sesliler yoktur? A)araba B)gündüz C)özet D)ocak

7 3.cevap B

8 4.soru Hangi cümlede yazım yanlışı yoktur? A)Atatürk Orman Çifliği’ni gezmeye gittik. B)Peyami Safa’nın Sözde Kızlarını okudum C)O, meydanda toplanan Ankara’lılara hitap etti. D)Ankara,13 ekim 1923 ‘te başkent oldu.

9 4.cevap A

10 De’nin YAZIMI

11 1. SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de”nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Sizin aradığınız ürünler bende bulunur. B)Çevre konusunda kendiside bilgi verdi. C)Evim uzuk da o yüzden geç kaldım. D)Gönülsüz de olsa evimden ayrıldım.

12 1.cevap B

13 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “da/de”lerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Bakışlarıdan anlayamadığım bir tuhaflık vardı. B)Kral da,dilenci de aynı iştahla acıkırlar. C)Gençliğine de güvenme,ölenler hep ihtiyar mı? D)Özgürlüğüm için canımı veririm,senin içinde özgürlüğümü.

14 2.cevap D

15 3.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de/da”nın yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Utanma ki ağzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi vardır. B)Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan iyidir. C)Akıllı adam bakışlarının da aklını kullanır. D)Her gönülde çiçek olacağına,bir gönül de buket olsun.

16 3.cevap D

17 4.SORU Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Annen nerede? -İstanbul’da B)Çantam kimde? -Osman’da C)Nerede oturuyorsunuz? -Cebeci’de D)Başka kim geldi? -Necmiye’de geldi

18 4.cevap D

19 “ki” nin YAZIMI

20 1.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır? A)Sen de bilirsin ki gülmek,insanı rahatlatır. B)Defterindeki şiirleri defalara okudu. C)Burası öyle güzel ki sözcüklere dökülmez. D)Senin bahçen benim ki kadar küçükmüş.

21 1.CEVAP D

22 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımı yanlıştır? A)Irmağın kenerındaki sala bindiler. B)Köydeki tarlaların hepsini satmış. C)Bizi davet etti miki gelelim… D)Tam dışarı çıkacaktım ki babam zili çaldı.

23 2.cevap C

24 “mi” nin YAZIMI

25 1.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mi”nin yazımı yanlıştır? A)Elma mı istersin kivi mi? B)Sessizmi sessiz bir çocuktu. C)Minik mi minik bir çorap aldı. D)Zil çaldı mı,duydum mu?

26 1.cevap B

27 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Kendisine güzelmi güzel bir ceket aldı. B)Dün akşam seni dayın mı aramış? C)Kardeşin buraya geldi mi ki? D)Sevimli mi sevimli bir çocuğu var.

28 2.CEVAP A

29 KISALTMALARIN YAZIMI VE KISALTMALARA GETİRİLEN EKLERİN YAZIMI

30 1.SORU Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)ÖSYM’nin internet sayfası kolay açılıyor. B)TBMM’ne bu konuda dilekçe verdim. C)TDK’nin yazım kılavuzunu kullanın. D)MEB’in internet sayfasını gördünüz mü?

31 1.cevap B

32 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A)Öğretmen adayları MEB’nin açıklama yapmasını dört gözle bekliyor. B)Ablam OTDÜ’nün en azimlilerinndenmiş. C)Tatil için KKTC’ye gitmek istiyoruz. D)Seneye İETT’ye işçi alacaklarmış.

33 2.Cevap B

34 3.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)TRT’nin düzenlediği ödül törenine katıldık. B)Yarın sabah PTT’nin önünde buluşalım. C)Bu ay THY’nın biletlerinde indirim var. D)Benimle DSİ’ ye kadar gelirmisin ?

35 3.cevap C

36 ÇEKİM EKLERİ

37 1.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çokluk eki almadığı halde bir çokluğu anlatan isim vardır? A)Yarın sabah köyleri gezeceğiz. B)Koyun sürüsü yanımızdan yavaşça geçti. C)Burada günlerimiz çok hoş geçiyor. D)En yakın zamanda size geleceğiz.

38 1.cevap B

39 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde iyelik eki almış bir sözcük vardır? A)Polisiye romanlar okumaktan zevk alıyordu. B)Bu kalabalık şehre henüz uyum sağlayamadı. C)Yıkanmış elbiselerini dolaba yerleştirdim. D)İkişer ikişer saymayı çocukken öğrenmişti.

40 2.cevap C

41 KİP EKLERİ

42 1.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil,gereklilik kipidir? A)Sıkıca giymeden dışarı çıkmamalı. B)Yağmur yağarsa hepimiz ıslanırız. C)Şemsiyeni almadan yola çıkma! D)Masadaki dağınıklığı görünce şaşırdı.

43 1.cevap A

44 2.SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil, haber kipidir? A)Bu toplantıya sen de katılmalı mısın? B)Söylediklerimi aklında tutuyor musun? C)Yarın akşam erkenden uyusun mu? D)Biraz daha ekmek vereyim mi?

45 2.cevap B

46 3.soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiili emir kipiyle çekimlenmiştir? A)Ödevlerini zamanında yapmalıydı. B)Yarın akşam sinemaya gitsek. C)Benden habersiz sokağa çıkma. D)Biz de seninle oraya gelelim.

47 3.cevap C


"YAZIM KURALLARI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır ? A) sağlık kurumları Cuma günü toplanırdı. B) öğretmenliğe." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları