Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014."— Sunum transkripti:

1 Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014

2 CES Nedir? Her yıl Nevada`da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen organizasyon, elektronik ürünlerde

3 Geçmişte CES İlkez 1967 yılında New York`da düzenlenmiştir. Geçmişte 2 yılda bir düzenlenen organizasyon 1994 ten bu yana her yıl ocak ayında düzenlenmektedir. Bir sonraki CES 6-9 Ocak 2015 tarihinde yapılacaktır.

4 CES içerisinde neler var? Televizyonlar(En GenişKapsamlısı) Giyilebilir Ürünler(Google Glass vb.) Tabletler, PCler, Akıllı Telefonlar Akıllı ev araçları Araba içi teknolojiler(Audi TT) Özel Oturumlar ve Konuşmacılar

5 CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler Bize göre bilişmin en geç entegre olduğu alanlardan biri otomotiv. Nihayet Audi firmasının geliştirdiği sanal kokpit sayesinte tün kontrol mekanizması tek bir merkezde toplanmıştır. Bu teknolojiyle sürücü yoldan kopmadan tüm sistemlerle etkileşime girebiliyor.

6 CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler Intel tarafından geliştirilen Smartbowl gelecekte içine koyduğunuz her türlü elektronik cihazı şarj edebilecek. Şimdilik sadece kulaklık şarj edebiliyor.

7 CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler CES 2014 içerisinde telefon sektöründe büyük bir rekabet olmuştur. Sony, Samsung, HTC firmalarının rekabetinin içerisine dahil olan LG, G2 modeli ile bu Pazar içerisinde kendisini de var etmiştir. “Mini” piyasasında ise telefonlar büyük ölçekli telefon kullanmak istemeyen kişiler için tasarlanan bu cihazların sektörüne LG de dahil olmuştur. G2 Mini modeli ile Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip olan ve 4 çekirdekli bir işlemci ile kullanıcılarına sunacağı bu güzel telefon ile LG “Mini” pazarı içerisinde de kendinin de var olduğunu kanıtlamıştır.

8 CES 2014`te İlgi Çeken Ürünler İsim olarak çok tehlikeli bir cihaz ile karşı karşıya kalmış olabiliriz. Fakat bu cihazın tanıtımını yaparken sorulması gereken sorulardan birisi şudur. Hastaneye gittiğiniz zaman bir türlü damarınızı bulamayan ve kolunuzu delik deşik ederek sizi çileden çıkaran bir hemşireye rastlarsanız ne kadar da sıkıntıya girersiniz. Ama bu gözlük ile derinizin altındaki vasküler sistemi yani damar sistemini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu şekilde sağlık sektöründe oluşan hataları sıfıra indirebilmek ve görüntüleme teknolojilerini ileri taşımak için geliştirilen bu sistem CES 2014’te tanıtılarak bir çok insanın beğenisini kazanmıştır. Wi-Fi teknolojisi ile de hastane içerisindeki cihazlara verileri kaydedip aktarabiliyor. Cihazın tam ismi ise Evena Eyes-On. Fiyatı ise biraz uçuk 10.000 Dolar civarı.

9 Kaynakça http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/77690/2/1/ces-2014e- damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklarhttp://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/77690/2/1/ces-2014e- damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklar (Erişim Tarihi: 16.04.2014) http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Electronics_Showhttp://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Electronics_Show (Erişim Tarihi 16.04.2014) http://www.cesweb.org/http://www.cesweb.org/ (Erişim Tarihi: 16.04.2014) http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25560468.asphttp://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25560468.asp (Erişim Tarihi: 16.04.2014)


"Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları