Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri

3 Mitat Zorlu 2 ıudıdi lıkıyarualdıyedi lıımarukaldıdedi sııluusardıindi sırıtanusaydısildi sırdıısanukaydıdeldi

4 Mitat Zorlu 3 dadedıdu Oya’daeldedaldıuyudu Ata’ daAli’deyandıduydu Esra’daMine’dearadıkurdu elmadaderedetaradıokudu masadayerdeuyardıuydu

5 Mitat Zorlu 4 nınninnunma Oya’nınded e ninsuyununuyuma dayınınanneninkolununduyma yakanınnineninonunkurma elmanındereninkurununokuma masanınkedininsorununuyma

6 Mitat Zorlu 5 elleridereanteniokula Oya’nınkirlimi? Dayı,annemiyolla. Anne,ninemekur. Oradaderin 1 akar. Masalkedisiiyiuyudu.

7 Mitat Zorlu 6 İki kedi yemek almaya kırları turluyordu. Bir tarlada yolduklarını torbaya koydular. Tavuk ile balık onların en sevdiği yiyeceklerdi.Kuytu bir yerde onları yediler. Yaptıkları yanlış olsa da umurlarında değildi. Onların tek derdi yemekti. Karnı doyan kediler, tarlada uykuya daldılar. Mallarını arayan Nermin nine, iki kediyi de yakaladı. Masalı okuyalım. Sonunu tahmin edelim Hırsız Kediler

8 Mitat Zorlu 7 Kediler, Nermin ninenin ellerini tırmaladılar. Oradan ayrıldılar. Ormanda onları kurtlar kıs kıvrak yakaladılar. Kediler oradaki kayınlara tırmandılar. “İmdat !” diye bağırdılar. Nermin nine elinde uzun sopa ile yanlarına geldi. İkisini de titrerken gördü. Onları oradan indirdi. …. Sizce, nine onlara nasıl bir ceza vermiştir?

9 Mitat Zorlu 8

10 9 DENİZ KIZI OKULDA Burak çok heyecanlıydı. Çok yakında bir tiyatro ekibi gösteri için okullarına gelecekti. Burak günler öncesinden biletini almıştı, ilk defa tiyatrocuları görecekti, ilk defa bir oyun izleyecekti. Heyecanla beklediği gün nihayet geldi. Bir pazar günüydü. Burak erkenden kalktı. Kahvaltısını yaptı. Elbiselerini giydi. Biletini tekrar kontrol etti. Babası Burak'ı okuluna bıraktı. Burak koşarak tiyatronun sergileneceği salona yöneldi. Biletini kapıda duran görevliye verdi. Görevli, Burak'a oturacağı yeri gösterdi.

11 Mitat Zorlu 10

12 Mitat Zorlu 11 Burak etrafına baktı. Bazı arkadaşlarının henüz gelmediğini gördü. Sabırsızlıkla oyunun başlamasını bekledi. Salonun ışıkları söndü. Perdeler açıldı. Sahne sanki camsız bir akvaryumdu. Büyüklü küçüklü rengârenk balıklar ve ortada bir deniz kızı... Burak çok şaşırmıştı, ilk defa bir deniz kızı görüyordu.

13 Mitat Zorlu 12

14 Mitat Zorlu 13 Oyun, Deniz kızının yaşam öyküsü üzerine kurulmuştu. Onun mutlu bir yaşamı vardı. Deniz kızı dans ediyordu. Elinde yosunlardan oluşan bir buket vardı. Sahnede sanki bütün balıklar dans ederek neşeyle deniz kızına eşlik ediyorlardı. Deniz kızının yosunlardan oluşmuş buketini seyircilere atmasıyla perdeler kapandı. Salondan alkış sesleri yükseldi. Oyun sona ermişti. Fakat ışıklar yanmamıştı. Perde yeniden açıldı. Deniz kızı sahnedeydi, seyircileri selâmladı. Perde tekrar kapandı. Işıkların yanmasıyla salon boşalmaya başladı.

15 Mitat Zorlu 14

16 Mitat Zorlu 15 Burak çıktığında babası onu kapıda bekliyordu. Burak yolda babasına oyunu anlattı. Bundan sonra sık sık tiyatroya gitmek istediğini de söyledi. 1. Sınıf Türkçe Kitabı Komisyon (Bu kitap için yazılmıştır.)


"Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları