Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir"— Sunum transkripti:

1 KİMYASAL, YAĞ VEYA YAKIT DÖKÜLMESİ VE TEMİZLENMESİNİN KONTROLÜ TALİMATI

2 İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir. Her bir kimyasal için uygulaması gereken prosedür MSDS’ de verilmiştir. Eğer MSDS kodlarına hızlı bir şekilde erişilemiyorsa: Mutlaka kişisel güvenlik önlemleri alınmalıdır (eldiven v.b.) Yangına sebep olabilecek madde dökülmelerinde, yangına yol açabilecek ekipmanlar ivedilikle kapatılmalıdır.

3 Eğer dökülen uçucu bir madde ise öncelikle pencere açılarak havalandırılmalıdır.
Katı kimyasallar için plastik bir kürek kullanılabilir. Absorban madde kullanılır. Gaz sızmalarında pencereler açılmalı ve sızma için önlem alınmalıdır.

4 Zemine veya toprağa yağ veya yakıt yayılması halinde öncelikle;
Mutlaka kişisel güvenlik önlemleri alınmalıdır (eldiven v.b.) Yangına sebep olabilecek madde dökülmelerinde, yangına yol açabilecek ekipmanlar ivedilikle kapatılmalıdır.

5 Yayılmanın önlenmesi ve alıcı ortamın kirlenmesini en aza indirmek için kaynağa hemen müdahale edilmelidir ve bu esnada döküntüler uygun ekipman (kürek vb.) veya absorban ile temizlenmelidir. (Talaş, absorban bez, üstübü vb.) Temizlenen maddeler ve temizlik malzemeleri sızdırmaz konteynırlarda atık depo alanında depolanmalıdır.


"İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları