Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSİM UZAYLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSİM UZAYLARI."— Sunum transkripti:

1 İSİM UZAYLARI

2 XML (Extensible Markup Language- Genişleyebilir İşaretleme Dili) bir etiketleme dilidir ve etiket isimleri programcı tarafından belirlenir.

3 Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir .”Namescapes” olarak da bilinir.

4 Namespace ler .NET Framework sınıf kütüphanesindeki veri türlerini ve sınıfları kullanabilmemiz için C# dilinde using anahtar sözcüğü ile birlikte kullanılır ve derleyiciye bildirilir.

5 SYSTEM System = Genel tanımlamaların olduğu uzaydır.
System.configuration= System ve uygulama  ayarlamaları ilgili sınıfları barındırır. System.data = Data işlemleri ile ilgili sınıflar barındırır. System.linq = Linq işlemleri ile ilgili sınıflar vardır. (linq =sql komutları gibi bir sorgu dilinin tüm nesneler üzerinde kullanılabilmesini sağlayan yapıdır.)

6 System.web = Web üzerinden veri transferi, get post işlemlerinin yapıldığı sınıflar barındırır
System.web.security =Ssl sertidikaları ile ilgili sınıflar barındırır. System.web.ui =Qeb yazılım geliştirmede kullanılan controlleri barındır. alt ad uzayları html genel kontrolleri ve aspx kontrollerini içerir System.xml.linq =  Xml veriler üzerinde sorgularla ilgili sınıflardır. System.net.mail = Mail işlemleri smtp,pop3,imap işlemleri

7 İSİM UZAYI NASIL DEKLARE EDİLİR?
Bir isim uzayı namespace anahtar kelimesi kullanılarak deklare edilir.Namespace’in genel olarak şekli şöyledir. namespace isim{//üyeler} Burada isim,isim uzayının ismidir.Bir isim uzayının içinde tanımlanan her şey o isim uzayının kapsamı içindedir.

8 TEŞEKKÜRLER KRİSTİNA ÜZÜMCÜ


"İSİM UZAYLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları