Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADLİ BİLİMLER VE BİYOLOJİ Dr. K.Üner Ülküer

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADLİ BİLİMLER VE BİYOLOJİ Dr. K.Üner Ülküer"— Sunum transkripti:

1 ADLİ BİLİMLER VE BİYOLOJİ Dr. K.Üner Ülküer

2 Adli bilimlerde Biyolojinin önemi
Olay yeri İncelemeleri ve Biyoloji Kriminalistik laboratuvar İncelemeleri ve Biyoloji Stratejik çalışmalar ve Biyoloji

3 ADLİ BİLİMLER NEDİR ? Adli bilimler; Tıp, Fen ve Sosyal Bilimlerin Adli olayları çözmek maksadıyla ortak olarak Adalet sistemi içersinde kullanılmasıdır.Hekim.Dişhekimi,Biyolog,Mühendis,EczacıKimyacı,Hukukçu,Psikolog,Antropolog ve Polis Akademisi mezunları gibi multidisiplinler bir arada çalışırlar.

4 Adli Biyolojiye ilginiz varmı
Adli Biyolojiye ilginiz varmı? Eğer bulmaca çözmeyi seviyor,heyecanlı esrarengiz olaylar içerisinde çok küçük ip uçlarından yararlanarak sonuç almayı seviyorsanız yeriniz Adli Biyoloji olabilir.

5 ADLİ BİLİMLERDE BİYOLOJİNİN ÖNEMİ
Moleküler Çalışmalar – Adli DNA analizleri Entomoloji Çalışmaları Botanik çalışmaları – Polenler Serolojik ve elektroforetik uygulamalar Antropoloji çalışmaları Adli alan içersindeki Biyolojik çalışmalardır.

6 OLAY YERİ İNCELEMELERİ VE BİYOLOJİ
Biyolojik delillerin toplanması değerlendirilmesi ve laboratuvara gönderilmesi Kan lekelerinin yorumlanması, olay yeri incelemelerinin Biyoloji faliyetleridir.

7 KRİMİNALİSTİK LABORATUVAR İNCELEMELERİ VE BİYOLOJİ
Serolojik analizler ve leke orjin belirlemeleri Elekrtoforetik analizler Genetik analizler – DNA Çalışmaları PCR, STR, SNP,Mitokondriyal DNA ve Chip teknolojileri, Biyolojik analizlerin laboratuvar faliyetleri içersine girer.

8

9 DNA Analizlerinin- Başlangıcı ve sonrası – ASO Prop stripleri

10

11 DNA Teknolojisinin uygulamaları :
Stratik Çalışmalar Ve BİYOLOJİ Genetik araştırmalar-Kriminal çalışmalar Askeri çalışmalar – Biyolojik silahlar DVI Çalışmaları (Felaket kurbanlarını kimliklendirme) DNA Bankaları

12 Adli DNA nın etkinliği :
SONUÇ Adli Bilimlerden ve bir parçası olan Adli Biyoloji biliminden yararlanarak, adli olayların çözümüne etkin ve güvenilir bir sonuç getirme ile Adalet sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasına yardımcı olmaktır.


"ADLİ BİLİMLER VE BİYOLOJİ Dr. K.Üner Ülküer" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları