Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZIM KURALLARI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Anlaşılan bura da rahat yok bize. b)Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZIM KURALLARI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Anlaşılan bura da rahat yok bize. b)Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması."— Sunum transkripti:

1 YAZIM KURALLARI

2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Anlaşılan bura da rahat yok bize. b)Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor. c)Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz. d)Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş. e)Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış.

3 Cevap: D

4 Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur? a)Böylemiydi benim insanlarım b)Temiz şeyler düşündük ter temiz c)Dünyayı dolu dizgin sevenler d)Koklayasıgeldi bütün sevgileri e)Terketmedi sevdan beni

5 Cevap: C

6 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? a)Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor. b)Elmanın eşkimsi bir tadı vardı. c)Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz. d)Şehrin birçok yerinde parklar vardı. e)Onu görmiyeli yıllar oldu.

7 Cevap: D

8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? a)Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor. b)Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu. c)Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı. d)Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı. e)“Ben hata yapmadımki cezalandırılayım.” dedi

9 Cevap:C

10 Çamlıbelden Tokat’a doğru Tozlu yolların aktığı ırmak Ben seni çokdan unuttum Sende unuttunmu, dön geri bak Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur? a)“de” ekinin yazımı b)“mi”nin yazımı c)kesme işaretinin kullanılmaması d)“de” bağlacının yazımı e)ünsüz benzeşmesine aykırılık

11 Cevap:A

12 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? a)Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam. b)Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım. c)Bu durumda kim kime ne desinki! d)Bak bizimki yine oyuncağını kırmış. e)Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az

13 Cevap:C

14 7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur? a)Ucuzca bir otel arıyordu. b)Ahbapca bir tutum takındı. c)Kendisinden yaşca hayli küçüktü. d)Başını hafifce öne eğdi. e)Beğenmediğini açıkca söyledi.

15 Cevap:A

16 8. Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır? a)Onlarla bugün saat üçde buluşacağız. b)Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti. c)O da bu kitabı oku muyordu. d)Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor. e)Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı

17 Cevap:E

18 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? a)Çamlıbel’den Tokad’a doğru. b)Tozlu yolların aktığı ırmak! c)Ben, seni çokdan unuttum. d)Sen de unuttunmu, dön geri bak. e)Hamutlar şakşak eder, dön geri bak.

19 Cevap:B

20 10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? a)Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı. b)İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi. c)Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi. d)Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar. e)Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur

21 Cevap:A

22 11. Aşağıda verilen cümlelerin hangisi, noktalama yönünden doğrudur? a)1995, 1996 öğretim yılı başarı ve mutluluk yılı olsun. b)Arkadaşım Ahmet’i, ne derseniz deyin, hem severim, hem sayarım. c)Onu seviyorum; Fakat beni anlamıyor. d)Görevimiz: Çalışmak, araştırmak ve başarmaktır… e)Herşeyim var. Para, araba, ev.

23 Cevap:B

24 12. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözlerden hangisinin yazımı doğrudur? a)Hiçbirşey istemeden, çekip gitti. b)Birtakımı başarıya götüren en önemli etken çalışmaktır. c)Birşey söylemeden nereye gidiyorsun? d)Herhangi bir tartışma olmadan toplantı sona erdi. e)Birçift güvercin salıverdi, kafesten

25 Cevap:D

26 13. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, yazım ve noktalama yönünden doğru cümledir? a)Sabah ki olayı kısaca anlatabilirmisin? b)Bunları yaparken banamı sordunuz? c)O, şehir Osmanlıların başkenti olmuştur. d)160’ın yarısı 80’mi eder? e)Bize: “Size, olanları anlatamam.” dedi.

27 Cevap:E


"YAZIM KURALLARI. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? a)Anlaşılan bura da rahat yok bize. b)Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları