Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

17 Aralık ‘08 Onur Zeybek Projenin Amacı Herhangi bir sensordan (sıcaklık, nem, hareket, ışık, ses vs.) okunan değerin anlık ve grafiksel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "17 Aralık ‘08 Onur Zeybek Projenin Amacı Herhangi bir sensordan (sıcaklık, nem, hareket, ışık, ses vs.) okunan değerin anlık ve grafiksel."— Sunum transkripti:

1 17 Aralık ‘08 Onur Zeybek onur@onrz.net

2 Projenin Amacı Herhangi bir sensordan (sıcaklık, nem, hareket, ışık, ses vs.) okunan değerin anlık ve grafiksel olarak internette yayınlanması amaçlandı. Bu amaçla bu projede bir devreye mikrofondan alınan sesin dijital değerlere çevrilmesi ve değer grafiğinin bir html dosyasına gömülmesi sağlandı.

3 Kullanılan Sistem/Programlar Internet (.htm) CCS (PicC Derleyici) Proteus HyperTerminal Sanal Com Port Veritabanı (.dat) Matlab

4 1. Adım CCS (PicC Derleyici) Sensor devresinde çalışacak microişlemci için PicC’de ADC (Analog-to-digital converter) işlemini yapacak ve dijital değeri seri porta aktaracak kod yazıldı.

5 2. Adım Proteus Proteus’ta hazırlanan sensor devresi.

6 3. Adım Sanal Com Port “VSPD XP 5” Programı ile Sanal olarak yaratılan COM1 ve COM2 portları birbirine bağlandı.

7 4. Adım Hyper Terminal COM2 portundan gelen veriler HyperTerminal programının aktarım özelliği ile anlık olarak data.dat dosyasına aktarıldı.

8 5. Adım MATLAB MATLAB bölümü 2 programdan oluşuyor. Ana program çalışırken 20 saniyede bir “cagir.m” programını çağırıyor ve bir html dosyası olarak kaydediyor. While döngüsü 10 kere çalışıyor ve program duruyor.

9 6. Adım HTML Sayfa, 3 saniyede bir kendini yeniler. Böylece grafik sürekli olarak yenilenir.

10 7. Adım Web Sitesi


"17 Aralık ‘08 Onur Zeybek Projenin Amacı Herhangi bir sensordan (sıcaklık, nem, hareket, ışık, ses vs.) okunan değerin anlık ve grafiksel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları