Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Gelecek Elimizde… EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU (OCAK-2012)

2 TOPLANTI GÜNDEMİ eğitim-öğretim yılı güz döneminin değerlendirilmesi eğitim-öğretim bahar yarıyılı hazırlıkları

3 Mİsyonumuz Kırgızistan ve Orta Asya coğrafyası başta olmak üzere istihdama, sosyal ve ekonomik gelişime katkı sağlamak için evrensel değerler ışığında alan bilgisi açısından yetkin, teknolojik bilgi ve becerileri doğru kullanabilen, yaratıcı, özgüveni yüksek, kültür birikimi ve iletişim becerisine sahip, mesleki etiğe uygun davranan mesleki ve teknik alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmektir. Uygulanan eğitim programları ile; insan, malzeme ve modern teknolojik sistemleri bütünleştirerek; öğrencilerin problem çözme, karar verme ve eleştirel düşünce yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Meslek Yüksekokulu programlarının misyonu, eğitim programları çerçevesindeki meslek alanlarında nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmektir.

4 Vİzyonumuz Yüksekokulumuz müfredatları çerçevesinde Ulusal ve Uluslararası seviyede nitelikli mezunlar hazırlayarak ülkenin ilk ve önde gelen kuruluşu olmaya ve meslek alanlarında liderliğe ulaşacak yaratıcı gayretlerini sürdürmektir. Vizyonumuz, programlarıyla; katılımcı, paylaşımcı, özgün değerlere sahip ve mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştiren, uluslararası düzeyde tanınan, yenilikçi, yaratıcı, sürekli gelişmeye açık, bilgiye erişme yollarını gösteren, aktif öğrenmeyi ilke edinmiş, ülke içerisindeki her türlü gelişim sürecinde önderlik rolü üstlenen, paydaşları ile etkili bir iletişim ve işbirliği yapabilen ve yaşam boyu öğrenme yollarını bilen bireyler yetiştiren bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

5 Kalİte Hedefİmİz Eğitim sektöründe Kalitede öncü olmak,
Paydaşların memnuniyetini sağlamak, Kalite Yönetimi sistemini aktif olarak geliştirmek, Kaliteden ödün vermemek.

6 AKADEMİK KADRO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
Yrd.Doç.Dr. Bülent BAYRAKTAR Dr. Sezen ÖZEK Uzm. Mahmut VURAL Öğr.Gör. Gülnur CAYNAKOVA** Öğr. Gör. Gülnara KARADENİZ** Okutman Ruhidin ASANOV* İnşaat Programı Prof.Dr. M.Haluk ÇELİK Öğr.Gör. Mahmut DURMAZ Doç.Dr Muhtar APSAMETOV** Muhasebe Programı Öğr.Gör. Aydın ÇİFTÇİ Doç.Dr. Baktıgül SATIVALDİEVA** Dr. Elvira NOGOYBAYEVA* Dr. Nuriza ÖMÜRKULOVA** Otomotiv Programı Prof. Dr. Mahmut İZCİLER Prof.Dr. Ulutbek DAVLYATOV** Doç.Dr. Samıybek BEGALİYEV** Dr. Bolot SOVYETBEKOV** Öğr. Gör. Cırgali UMUROV** *- Yarı Zamanlı **- Ders Saati Ücretli

7 İDARİ KADRO Görevi Adı Soyadı Yüksekokul Sekreteri Samat Urmanbetov
Bölüm Sekreteri Gülzat Kerezbek Kızı İnşaat Teknisyeni Zeynel Küçükköse

8 Eğitim-Öğretim yılında Meslek Yüksekokulumuzda 4 programa öğrenci kabul edilmektedir. Bunlar; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı İnşaat Programı Otomotiv Programı Muhasebe Programı

9 Açılması kararlaştırılan ve ileride öğrenci alınması planlanan "Basım ve Yayım Teknolojileri", "Çocuk Gelişimi", "Elektrik", "Elektronik", "Pazarlama", "Turizm ve Otelcilik" Programları ile Kırgızistan başta olmak üzere Merkezi Asya’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.

10 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılında Mezun Olan Öğrencilerimiz
MezunlarImIz Eğitim ve Öğretim Yılında Mezun Olan Öğrencilerimiz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 16 Muhasebe Programı İnşaat Programı 15 Toplam 47 Mezunlarımız başta Kırgızistan olmak üzere Türkiye ve Rusya’da çeşitli pozisyonlarda görev yapmaktadırlar. Meslek Yüksekokulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe Programı’nın başarılı öğrencilerinden 4’ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam etmektedirler.

11 FİZİKİ İMKANLAR Adet Kapasite Derslikler 7 Teknik Çizim Atölyesi 1
101 metre kare, 33 kişilik Elektrik-Elektronik Laboratuvarı 3 (96 metre kare) x 3 Dinlenme-Okuma Odası 70 metre kare Yapı Atölyesi Beton Laboratuvarı 48 metre kare Kagir Laboratuvarı 96 metre kare Ağaç Laboratuvarı Bilgisayar Laboratuvarı (45 metre kare, 22 Kişilik) x 3 Model Ofis Sınıfı 54 metre kare ve 25 kişilik Kantin 80 metre kare

12 GÜZ DÖNEMİ DERS YÜKLERİ 2011-2012
ADI SOYADI ÜNVANI ÇALIŞMA STATÜSÜ HAFTALIK DERS YÜKÜ (SAAT) TOPLAM YÜK Öğr. Üyesi Diğer Öğr. Elm. TZ YZ DSÜ Kendi Biriminde Üniv.nin Diğer Birimlerinde Diğer Üniv.lerde Mahmut İZCİLER Prof. Dr. x 4 Bülent BAYRAKTAR Yrd. Doç. Dr. 10 3 13 Aydın ÇİFTCİ Öğr. Gör. 8 21 M. Haluk ÇELİK 17 6 23 Sezen ÖZEK Öğr. Gör. Dr. 25 Mahmut DURMAZ 37 Elvira NOGOİBAYEVA 16 Ruhudin ASANOV Okutman 19 29 Baktıgül SATIBALDİYEVA Doç. Dr. 9 12 Gülnara KARADENİZ 11 Gülnur DCAİNAKOVA 2 Cırgal OMUROV Ulukbek DAVLYATOV Samıybek BEGALİYEV 5 Bolot SOVETBEKOV 20 Nuriza OMURKULOVA Muhtar APSAMETOV Mahmut VURAL Uzman

13 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
ÖĞRENCİ SAYILARI Meslek Yüksekokulu HAZIRLIK ÖN LİSANS  TOPLAM KIZ ERKEK Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 18 7 25 30 4 34 59 İnşaat Programı 17 21 19 53 74 Muhasebe Programı 6 23 38 61 Otomotiv Programı 15 40 94 140 234

14 Yüksekokulumuz da geçmİşten bugüne…

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 2011-2012 Eğİtİm ve Öğretİm YIlI GÜZ DÖNEMİNİN Değerlendİrmesİ

28 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
1- Bilimsel Faaliyetler Prof.Dr. M. Haluk ÇELİK tarafından 1 SCI makale yayınlandı. Prof.Dr. M. Haluk ÇELİK tarafından «Communitions in Differential and Difference Equations (CDDE)» uluslararası dergiye hakem olarak atandı. Yrd.Doç.Dr. Bülent BAYRAKTAR tarafından 1 adet uluslararası makale yayınlanacaktır. Öğr.Gör. Aydın ÇİFTÇİ tarafından 2 adet uluslararası makale, 1 uluslararası bildiri yayınlandı.

29 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
2- Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İnşaat, Muhasebe ve Otomotiv Programları öğrencilerine Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından seminer verildi ( ).

30 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İnşaat, Muhasebe ve Otomotiv Programları öğrencilerine Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından seminer verildi ( ).

31 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
3- Sektöre Yönelik Faaliyetler Kampüsümüzde hali hazırda devam eden ve yükleniciliğini Has Kuruluş Firması’nın üstlendiği yemekhane ile öğrenci yurdu şantiyelerine Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı öğrencilerine yönelik tarihinde teknik gezi düzenlendi.

32 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
4- Toplumsal Faaliyetler Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri tarafından Belavodskiy Çocuk Yurduna ziyaret düzenlendi ( ). İnşaat Atölye ve laboratuvarlarında ölçüm ve test teknolojilerinin toplumun hizmetine sunuldu.

33 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri tarafından Belavodskiy Çocuk Yurduna ziyaret düzenlendi ( )

34 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
5- Öğrenci Motivasyonuna Yönelik Faaliyetler Yeni yıl kutlaması yapıldı ( ) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri arasında On Parmak Klavye Kullanma Yarışması Yapıldı ( ) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Hazırlık, 1. ve 2. sınıfı öğrencileri ile gönüllü mezunlarında katıldığı tanışma toplantısı, 04 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim ve Öğretim döneminin başlangıcı sebebiyle inşaat programının sınıfları ile tanışma ve değerlendirme toplantısı 07 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Yüksekokulumuz Muhasebe Programı 1. ve 2. sınıfları ile Eğitim-Öğretim döneminin başında tanışma toplantısı 21 Ekim 2011 tarihinde yapıldı. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile olan irtibatın kopmaması amacıyla Moy Mir, facebook, odna klassniki vb. sosyal paylaşım ağlarında gruplar oluşturulmaktadır.

35 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri arasında On Parmak Klavye Kullanma Yarışması Yapıldı ( )

36 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Hazırlık, 1. ve 2
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Hazırlık, 1. ve 2. sınıfı öğrencileri ile gönüllü mezunlarında katıldığı tanışma toplantısı, 04 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirildi.

37 Yüksekokulumuz Muhasebe Programı 1. ve 2
Yüksekokulumuz Muhasebe Programı 1. ve 2. sınıfları ile Eğitim-Öğretim döneminin başında tanışma toplantısı 21 Ekim 2011 tarihinde yapıldı.

38 Eğitim ve Öğretim döneminin başlangıcı sebebiyle inşaat programının sınıfları ile tanışma ve değerlendirme toplantısı 07 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirildi.

39 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
6- Personel Motivasyonuna Yönelik Faaliyetler Eylül Ayı Akademik Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi ( ) Ocak Ayı Akademik Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi ( )

40 Ocak Ayı Akademik Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi (12. 01

41 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
7- Uluslararası Faaliyetler Meslek Yüksekokulları Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının Türkiye’nin Isparta şehrinde Ekim ayında yapılması planlanan faaliyetle ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.

42 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
8- Tanıtım Faaliyetleri Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Facebook, Youtube ve E-posta aracılığı ile Üniversitemize yönelik tanıtım yazıları ve görsel materyaller internette yayınlanmaktadır. Bişkek’te başta Mesleki ve Teknik Eğitim ile ilgili kurum ve kuruluşların ziyaret çalışmaları devam etmektedir. Özel sektör ziyaretleri devam etmektedir.

43 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
9- Eğitim Altyapısına Yönelik Yapılan Çalışmalar ADEK Kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, Bologna Süreci Kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, Çerçeve programların güncellenmesi, Yeni ders materyali ve yöntem geliştirme çalışmaları.

44 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
10- Eğitim Gezileri Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe programları 1. sınıf öğrencileri için Coco-Cola Bishkek Bottlers teknik gezisi düzenlendi (14 Aralık 2011)

45 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe programları 1
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe programları 1. sınıf öğrencileri için Coco-Cola Bishkek Bottlers teknik gezisi düzenlendi (14 Aralık 2011)

46 Kampüsümüzde hali hazırda devam eden ve yükleniciliğini Has Kuruluş Firması’nın üstlendiği yemekhane ile öğrenci yurdu şantiyelerine Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı öğrencilerine yönelik tarihinde teknik gezi düzenlendi.

47 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
11- Üniversite Personeli ve Öğrencilerine Yönelik Düzenlenen Geziler Piknik vb. faaliyetler hava muhalefeti sebebiyle Nisan-Mayıs aylarında yapılacaktır.

48 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
12- Yayın Sayıları ve Bilimsel Etkinlikler Faaliyetler Sayı Ulusal bildiri sayısı Uluslararası bildiri sayısı 1 Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan yayın sayısı Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan yayın sayısı 3 Uluslararası indekse giren dergilerde (SCI, SSCI ve AHCI) yayınlanan yayın sayısı Bilimsel dergilerde editörlük ve hakemlik sayısı Konferans/seminer/panel düzenleme sayısı Konferans Panel vb. katılım sayısı

49 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
13- Destek Verilen Üniversite Faaliyetleri Mensuplarımızın yer aldığı Kurul ve Komisyonlar; Senato Kalite El Kitabı İhtisas Komisyonu, Eğitim Komisyonu Donanım Geliştirme Komisyonu Bologna Eşgüdüm Komisyonu KTMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Öğrenci, Akademik ve İdari Personel Bilgilendirme, Yönlendirme ve Motivasyon Komisyonu Kantin-Kafeterya İşletmeleri Denetleme Kurulu Akademik Yapılanma Daimi komisyonu Diğer komisyonlar.

50 KURUMSAL İHTİYAÇLAR Fiziksel altyapının geliştirmesi
İnsan kaynaklarının geliştirilmesi Teknolojik yapının geliştirilmesi Kaynak ve eğitim materyallerinin geliştirilmesi

51 HEDEFLERİMİZ Meslek Yüksekokulumuz; Kırgızistan ve Orta Asya coğrafyası başta olmak üzere evrensel değerler ışığında alan bilgisi açısından yetkin, teknolojik bilgi ve becerilerini doğru kullanabilen, yaratıcı, özgüveni yüksek, kültür birikimi ve iletişim becerisine sahip, mesleki etiğe uygun davranan, mesleki ve teknik alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede; Çağın gerekleri, toplum ve iş dünyasının talepleri ve gelişme ihtiyaçları ile evrensel bilim anlayışına uygun eğitim-öğretim programları açmak, Eğitim-öğretim programlarını dinamik bir süreçte yenilemek, Hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde kişisel ve mesleki gelişim yönünde kısa süreli programlar yapmak ve/veya yapılanlara katılmak, Teknolojik tabanlı öğrenme anlayışı çerçevesinde fiziki altyapıyı güçlendirmek.

52 Yüksekokulumuz mesleki ve teknik eğitim alanında ulusal ve uluslararası seviyede teknolojiyi sürekli takip eden örnek bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede; Mesleki ve teknik eğitim alanında dünya bilim literatürüne ve dünyadaki bilginin paylaşılmasına katkıda bulunmak, Toplumun ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda projeler ve AR-GE çalışmaları gerçekleştirmek ve/veya gerçekleştirilenlere katılmak, Mesleki ve teknik eğitim alanında Kırgızistan ve Orta Asya başta olmak her yerde istihdamda öncelikle tercih edilen insan kaynağını yetiştirmek, hedeflerimiz arasındadır.

53 2011-2012 Eğİtİm ve Öğretİm BAHAR YarIyIlI PlanI
Akademik Planlamalar; Akademik Yıllık Çalışma Planı Ders dağılımları Derslerin programlanması Açılması planlanan programlar İle ilgili çalışmalar Fiziki Planlamalar; Yeni dersliklerin tamamlanması Mevcut dersliklerin iyileştirilmesi Yeni masa, sıra ve tahtaların temini Teknolojik ihtiyaçların belirlenmesi ve temini Company Logo

54 BAHAR DÖNEMİ DERS YÜKLERİ 2011-2012
ADI SOYADI ÜNVANI ÇALIŞMA STATÜSÜ HAFTALIK DERS YÜKÜ (SAAT) TOPLAM YÜK Öğr. Üyesi Diğer Öğr. Elm. TZ YZ DSÜ Kendi Biriminde Üniv.nin Diğer Birimlerinde Diğer Üniv.lerde Mahmut İZCİLER Prof. Dr. x Bülent BAYRAKTAR Yrd. Doç. Dr. Aydın ÇİFTCİ Öğr. Gör. M. Haluk ÇELİK Sezen ÖZEK Öğr. Gör. Dr. Mahmut DURMAZ Elvira NOGOİBAYEVA Ruhudin ASANOV Okutman Baktıgül SATIBALDİYEVA Doç. Dr. Gülnara KARADENİZ Gülnur DCAİNAKOVA Cırgal OMUROV Ulukbek DAVLYATOV Samıybek BEGALİYEV Bolot SOVETBEKOV Nuriza OMURKULOVA Muhtar APSAMETOV Mahmut VURAL Uzman

55 SONUÇ OLARAK; Yüksekokulumuz, eğitim-öğretim programlarının yanı sıra; örgün, yaygın ve belge tabanlı uygulamalarda Merkezi Asya’nın ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

56 Meslek Yüksekokulu’na verdikleri destek, önem ve motivasyon nedeni ile Rektörümüz Prof. Dr. Sebahattin BALCI, Rektör Vekilimiz Prof.Dr. Asılbek KULMIRZAYEV ve Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mahmut İZCİLER’e sonsuz şükranlarımızı sunarız.

57 GELECEK ELİMİZDE…


"KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları