Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU."— Sunum transkripti:

1 ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU MEDYA İLE DESTEKLENMİŞ EĞİTSEL YAZILIM TASARIMI

2 Yazılımın içeriği: Hafif düzey zihinsel yetersizliği olan ve ilköğretim okulunda özel eğitim alan öğrencinin bir günü anlatılmak üzere tasarlanmıştır.

3 Hazırladığımız materyal ev içerisinde ki farklı bölümlerde geçmektedir ve son olarak servis aracı ve okulunun önü yer almaktadır. Materyalin temelinde bir çocuk yer almaktadır. Çocuğa kazandırılması gereken temel günlük öz bakım becerileri yer almaktadır. Bu öz bakım becerileri adım adım verilecektir.

4 İlk olarak çocuk uyanır, yatağından kalkar,o sırada materyalde iki kelimeden oluşan emir şeklinde yönerge verilir. Bu yönergeler çocukların okuyup anlayabileceği kadar büyük ve kısa, dikkatlerini dağıtmayacak kadar da küçük olacak şekilde konumlandırılacaktır.

5 Çocuk yatağını düzeltir. Daha sonra tekrardan yönerge belirir ve üzerini değiştirmesini söyler, çocuk üzerini değiştirir. Daha sonra banyoya gider, dişlerini fırçalar ve mutfaga geçer.Bu işlemlerde yine yazılı komutlar yardımıyla gerçekleştirilir.

6 Annesinin hazırladığı masaya oturur ve yemek yer. Yemeğini bitirdikten sonra annesine teşekkür etmesi gerektiği yönerge şeklinde verilir. Daha sonra çantasını alır ve servise biner, servisten iner ve okula gelir.

7 Proje Ekibi : 260541 Aynur BEYOĞLU 260555 S.Tuğçe İSMAİLOĞLU


"ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları