Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM."— Sunum transkripti:

1 BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM

2 Emzirme ile ilgili hastanenin, kendine ait bir yazılı
1- EMZİRMEYE İLİŞKİN YAZILI BİR POLİTİKA HAZIRLANMALI VE BU DÜZENLİ ARALIKLARLA TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN BİLGİSİNE SUNULMALIDIR Emzirme ile ilgili hastanenin, kendine ait bir yazılı politika belirlemesi ve bu politikanın hastane içinde uygulanması sağlanmalıdır. Hazırlanan politika ile “Başarılı Emzirmede 10 Adım”tablosunun sağlık personelinin ve annelerin ulaşabileceği alanlara (poliklinikler ,servisler ve hasta bekleme odalarına) asılmalıdır.

3 2- TÜM SAĞLIK PERSONELİ BU POLİTİKA
DOĞRULTUSUNDA EĞİTİLMELİDİR İlgili sağlık personelinin anne sütü konusunda eğitimlerinin yapılmalıdır Tüm sağlık personelinin konu hakkında bilgilendirilmesi gereklidir. 3- HAMİLE KADINLAR, EMZİRMENİN YARARLARI VE YÖNTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELİDİR 32 haftanın üzerindeki tüm gebelere anne sütü eğitimi verilmelidir.

4 Annelerin emzirmeye teşvik edilmesi, doğum
4-DOĞUMU İZLEYEN YARIM SAAT İÇİNDE EMZİRMEYE BAŞLAMALARI İÇİN ANNELERE, YARDIMCI OLUNMALIDIR Annelerin emzirmeye teşvik edilmesi, doğum sonrası eğitim ve doğumu izleyen ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamaları için annelere sağlık personeli tarafından yardımcı olunmalıdır.(tensel temas) 5-ANNELERE, EMZİRMENİN NASIL OLACAĞI VE BEBEKLERİNDEN AYRI KALDIKLARI DURUMLARDA SÜTÜN SALGILANMASINI NASIL SÜRDÜREBİLECEKLERİ GÖSTERİLMELİDİR, Annelere, bebeklerinden ayrı kaldıklarında sütün nasıl sağılacağı ve nasıl saklanacağı konusunda bilgi verilmelidir.

5 Tıbben gerekli görülmedikçe anne sütü dışında
6- TIBBEN GEREKLİ GÖRÜLMEDİKÇE, YENİDOĞANLARA ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA BİR YİYECEK YADA İÇECEK VERİLMEMELİDİR, Tıbben gerekli görülmedikçe anne sütü dışında hiçbir yiyeceğin( su dahil ) bebeğe verilmemelidir. 7- ANNE İLE BEBEĞİN 24 SAAT BİR ARADA KALMALARINI SAĞLAYACAK BİR UYGULAMA BENİMSENMELİDİR, Anne ile bebeğin gece ve gündüz aynı odada kalması hastane içinde uygulanmalı ve annelere önerilmelidir.

6 8- BEBEĞİN HER İSTEYİŞİNDE EMZİRİLMESİ TEŞVİK EDİLMELİDİR,
Bebeklerin her istediğinde (her ağladığında) emzirilmesi önerilmeli ve anneler bu yönde bilgilendirilmelidir. 9-EMZİRİLEN BEBEKLERE YALANCI MEME VEYA EMZİK TÜRÜNDEN HERHANGİ BİR ŞEY VERİLMEMELİDİR, Hastane içinde bu malzemelerin kullanımına izin verilmemeli , yazılı ve sözlü uyarılarla anneler uyarılmalı ve anneler bu uygulamanın nedenleri ile ilgili olarak bilgilendirilmelidir.

7 Annelerin ,hastaneden taburcu olduktan sonra da
10-ANNELER, TABURCU OLDUKTAN SONRA EMZİRMEYİ SÜRDÜRMELERİ KONUSUNDA TEŞVİK EDİLMELİ, EMZİRMEYLE İLGİLİ KARŞILAŞABİLECEKLERİ SORUNLARI ÇÖZEBİLMELERİ İÇİN SAĞLIK KURULUŞLARINA, ANNE DESTEK VE ANNEDEN ANNEYE DESTEK GRUPLARINA YÖNLENDİRİLMELİDİR. Annelerin ,hastaneden taburcu olduktan sonra da emzirmeyi sürdürmeleri ve emzirmeyle ilgili karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri için yakın oturdukları yerlerdeki birinci basamak ya da diğer sağlık kuruluşları, anne destek ya da anneden anneye destek kuruluşları hakkında hastaneden çıkmadan bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi gereklidir.


"BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları