Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nehir BAYAZIT (NB) vs. Neuroblastoma (NB)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nehir BAYAZIT (NB) vs. Neuroblastoma (NB)"— Sunum transkripti:

1 Nehir BAYAZIT (NB) vs. Neuroblastoma (NB)

2 Neuroblastoma – Bir çocuk kanseri
12 ayrı kategoriye ayrılan 50 farklı çocuk kanseri. Sempatik sinir sisteminde oluşan katı bir tümör. NB’nin sebebinin ne olduğu bilinmiyor. Bilim insanları sinir sisteminin normal oluşumu sırasında kazayla oluşan bir hücre büyümesi olduğunu düşünüyorlar.

3 Neuroblastoma tümörleri…
NB’nin en çok baş gösterdiği yer böbreklerin üstündeki bezler. (%40). NB tümörleri diğer sinir sistemi hücrelerinde de görülebiliyor. Göğüs (19%), karın (30%).

4 NB sık görülen bir çocuk kanseri…
ABD’de bir yılda görülen 13,000 çocuk kanserinden kadarı neuroblastoma. Neuroblastoma genellikle küçük çocuklarda görülüyor (3 yaş veya daha az).  Teşhiste medyan yaş 2. Çocuk kanserleri arasında yüksek risk NB %4’ü oluştursa da, NB çocuk kanserinden ölümlerin % 15’inden sorumlu. Türkiye’de her sene 250 NB vakası görülmekte.

5 NB seyrinde ve sonuçlarında çok farklılık gösteriyor.
Bazı NB tümörleri özellikle 18 aylık veya daha küçük bebeklerde tedavi olmadan kendiliğinden gerilerken, diğer tümörler çok agresif bir şekilde seyredip tedaviye cevap vermeyebiliyor. Bu tip tümörler tedavisi en zor çocuk kanseri sayılıyor. NB hastalarının yarısından fazlası teşhis sırasında tümörlerinin vücutlarının diğer yerlerine yayıldığı görülüyor. Teşhis; NB’nin semptomları sık görülen çocuk hastalıklarına benziyor. Teşhis zor.

6 Teşhis; Evreler NB’de risk tümörün evresine göre belirleniyor;
Evreler; Ana tümörün büyüklüğünü ve yayılmasına göre belirleniyor. Uluslar arası NB evreleri: Evre 1: Tümör tek noktada ve teşhiste ameliyatla alınabilecek kadar küçük. Evre 2: Tümör tek noktada ama ameliyatla tek parça alınamayacak kadar büyük. Evre 3: Büyük tümör omuriliğin diğer tarafına geçmiş ve ameliyatla alınamıyor. Evre 4: Herhangi bir boyuttaki tümör vücuda (kemiklere, kemik iliğine ve karaciğere) yayılmış. Evre 4S: Sadece 1 yaşından küçük çocuklara özel bir evre. Küçük yerel bir tümör ve ciğere, deriye ve/veya kemik iliğine yayılması.

7 NB’nin tedavisi Düşük veya orta risk’li hastaların iyileşme şansları sırasıyla %90 ve %70-%90 arası. Buna karşı yüksek risk NB’nin tedavisi hastaların sadece %30’unda başarıya ulaşıyor.

8 Yüksek risk NB’nin tedavisi: Çok yönlü terapi
Yoğun Kemoterapi Ameliyat Radyasyon terapisi Kemik iliği nakli Biyolojik tedavi: Isotretinoin (Accutane) Deneysel Tedaviler: Aşı ve Antibody terapileri

9 Kaynaklar Cheung & Cohn, eds. Neuroblastoma, Springer (2005)
The American Cancer Society: Detailed Guide to Neuroblastoma Memorial Sloan-Kettering Cancer Center: Pediatric Cancer Care-Neuroblastoma CureSearch: The National Childhood Cancer Foundation and Children's Oncology Group--Neuroblastoma eMedicine: Neuroblastoma by Norman J. Lacayo, MD and Neyessa Marina MD, Department of Pediatrics, Division of Hematology-Oncology, Stanford University and Lucile Salter Packard Children's Hospital

10

11 Nehir Bayazıt Nehir Bayazıt’a 6 Kasım 2008 tarihinde 19 aylık iken yüksek risk (4. evre) NB teşhisi konuldu (Texas Çocuk Hastanesi). Nehir Kasım 2008-Şubat 2009 arasında 5 safha kemoterapi terapisi gördü. 4 Şubat’ta başarılı bir ameliyat geçirdi. Mart 2009’da 12 adet radyasyon terapisinden geçti. Nisan 2009’da kemik iliği nakli gerçekleşti.

12 Nehir’in tedavi masrafları
Kemoterapi ve Ameliyat: USD Radyoterapi: USD Kemik iliği nakli: USD Toplam: USD

13 Bundan sonraki adım… Şu anda annesi babası onun yaşama şansını arttırmak için Nehir’i New York’da bulunan Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’ne götürmeye uğraşıyor. Sadece bu merkezde uygulanan 3F8 Antibody tedavisi şu anda Nehir gibi yüksek riskli NB hastaları için bir umut kaynağı. Bu tedavinin tahmini masrafı: USD

14

15 TurkNorthAmerica.com Sabanci Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ögretim üyesi Mahmut Bayazit ile Istanbul Teknik Üniversitesi, Isletme Fakültesi ögretim görevlisi Zeynep Erden Bayazit`in kizlari, ve Leyla`nin kardesi NEHIR BAYAZIT, 12 Mart`ta ikinci yasini doldurdu. Nehir  kasim ayinda "neuroblastoma" olarak adlandirilan,  sempatik sinir sistemi kanseri ile teshis edildi. Tiptaki tüm gelismelere ragmen, bu kansere yakalanan çocuklarin kurtulma orani bu konuda en ileri yer olan Amerika`da bugün hala %40. Nehir su anda yasama sansini arttirmak için, Neuroblastoma konusunda dünyadaki en yetkin hastanelerden biri olanTexas Children`s Hospital`da tedavi görmekte. Müzik dinlemeyi, dansetmeyi, sarki söylemeyi çok seven, annesi, babasi ve ablasinin bir tanesi simdi hayatinin en zorlu mücadelesini vermekte.Hepimiz Nehir`in bu kanserden kurtulmasini ve sagligina kavusarak normal bir yasam sürmesini diliyoruz.Nehir`'in  $  USD`i  bulan  hastane masraflarinin ödenmesine yardim etmek ve Bayazit ailesine destegimizi göstermek için düzenlenen yardim kampanyasina lutfen hemen siz de katilin! Amerika'da yasayan Turkler olarak Nehir'i ve ailesini yanliz birakmayalim! Biz burada 400,000+ Turkuz; herkes $2 verirse, bu miktar rahatlikla saglanabilir. Lutfen desteginizi esirgemeyin, 2 dakikanizi ayirin ve hemen bagista bulunun! Nehir'e ve ailesine manevi destek olmak ve tedavisini takip etmek için ziyaret edebilirsiniz. Nisan 4, 2009 itibari ile toplam bagis $21,261.00

16 Nehir Bayazit - NTAF South-Central Bone Marrow Transplant Fund 
Nehir Bayazit needs your help.  In November 2008, when she was 19 months old, Nehir was diagnosed with stage IV high risk neuroblastoma, a form of pediatric cancer of the sympathetic nervous system.   Since then she has been treated by her physicians at Texas Children’s Hospital with intensive chemotherapy and surgery. Currently she is receiving radiation therapy.  Nehir has touched the lives of many and she keeps amazing us all with her ability to fight the toughest struggle in her life, in the only way she knows, with innocence.  Unfortunately, therapy for high-risk neuroblastoma results in cures only about 30% of the time.  Therefore, Nehir’s physicians highly recommended a bone marrow transplant to increase her chances of survival.  Because of the extraordinary expense of transplantation, funding this life-saving operation is a monumental task. Nehir is uninsured and her family has been struggling to pay for her treatment.  To help offset Nehir’s uninsured costs, family and friends have started a fundraising campaign in her honor through the National Transplant Assistance Fund (NTAF). NTAF is a nonprofit organization that has been assisting the transplant community for over 25 years. All contributions are administered by NTAF exclusively for uninsured transplant-related expenses. Donations are tax-deductible to the full extent of the law.  It’s never easy to ask for help and now is certainly no exception.  At times like this, the assistance of family, friends and the community is crucial to help ensure a positive outcome. Your prayers and support are greatly appreciated.  Please consider asking your friends, family members, coworkers, schools, houses of worship and community organizations to also support this worthy cause.  On behalf of the Bayazit family, thank you for your kindness and generosity.  Sincerely, Met Altan and Gokce Baser Phone: (713)  

17 N E H I R B A Y Z T


"Nehir BAYAZIT (NB) vs. Neuroblastoma (NB)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları