Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız
Yönlerimiz Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız

2 Yönlerimizi Nasıl Buluruz
Parlak güneşli bir günde bir sopa ve gölgesi yardımı ile yön tayini yapılabilir. Sopanın gölgesi işaretlenir. Bir süre sonra yer değiştiren gölge ucu tekrar işaretlenir. Bu iki işareti birleştiren çizgiye dik doğru güney - kuzey eksenidir. Birinci işareti sola ve ikinci işareti sağınıza aldığınızda yüzünüz kuzeye bakmaktadır.

3 Pusula İle Yol Bulma Yönler en kolay ve doğru olarak pusula ile bulunur. Pusula cep saatine benzer. Ortasında hareket edebilen bir ibresi vardır. Pusulayı düz bir yere koyduğumuzda ibrenin renkli ucu daima kuzeyi gösterir. Yüzümüzü kuzey yönüne döndüğümüzde; * Arkamız güney, * Sağımız doğu, * Dolumuz batı olur.

4 Yönümüzü saatle bulmak
Güneşli bir günde bileğimizdeki kol saati yardımı ile yön tayin edebiliriz. Saatin akrebi güneşe döndürülür. Saatin 12 rakamı ile akrebin oluşturduğu açının açı ortayı güney-kuzey hattıdır. Güneş tarafı güney yönüdür.

5 Karınca yuvasından yön bulma
Karınca yuvalarının yanındaki toprak birikintileri Kuzey yönünü göstermektedir . Bu toprak birikintisini kuzey yönü olarak aldığımızda yönümüzü bulabiliriz.

6 Ağaçla Yön Bulma Ormanlık bir bölgede veya açık araziye yön bulmak için ağaçlardan ve taşlardan yararlanabilir.Çünkü ağaç gövdelerinin taşların ve kayaların bir tarafı genellikle yosunlarla kaplıdır bu durumda yosunlu tarafın kuzey yönünü gösterdiği kabul edilir

7


"Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları