Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 BEKLENEN VE GERÇEKLER 1 -VELİ OLARAK,ANNE BABA OLARAK EVLATLARIMIZDAN NE BEKLİYORUZ… KENDİMİZ İÇİN PLANLADIĞIMIZ ANCAK GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ HAYALLERİMİZİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 BEKLENEN VE GERÇEKLER 1 -VELİ OLARAK,ANNE BABA OLARAK EVLATLARIMIZDAN NE BEKLİYORUZ… KENDİMİZ İÇİN PLANLADIĞIMIZ ANCAK GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ HAYALLERİMİZİ."— Sunum transkripti:

1 1 BEKLENEN VE GERÇEKLER 1 -VELİ OLARAK,ANNE BABA OLARAK EVLATLARIMIZDAN NE BEKLİYORUZ… KENDİMİZ İÇİN PLANLADIĞIMIZ ANCAK GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ HAYALLERİMİZİ ONLARIN GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ BEKLİYORUZ. ÖRN. ETRAFIMIZDAKİ İNSANLARDAN ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA ONURE EDİCİ ÖVGÜLER BEKLİYORUZ. (OLDUĞU GİBİ KABUL) ÇOCUKLARIMIZIN DERSLERNDE BAŞARILI OLMALARINI (A…KİŞİSİNİN ÇOCUKLARINDAN DAHA BAŞARILI OLMALARINI BEKLİYORUZ.) (KARŞILAŞTIRMA) SAĞLIĞIMIZDA HAYIRLI BİR EVLAT ÖLÜMÜMÜZDE DUACI BİR EVLAT(+)

2 2 VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN KUTSAL DEĞERLERİ İÇİN GAYRET GÖSTEREN BİR EVLAT…(+) KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA TANIŞMAMIŞ BEDENİ VE RUHU KİRLENMEMİŞ TERTEMİZ BİR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA TANIŞMAMIŞ BEDENİ VE RUHU KİRLENMEMİŞ TERTEMİZ BİR VATAN EVLADI…(+) VATAN EVLADI…(+) DİNİNİ ÖĞRENEN,ÖĞRENDİĞİNİ YAŞAYAN ; YAŞANMASI İÇİN ÖRNEK OLAN TEBLİĞ EDEN BİR EVLAT… OKUL BAŞARISININ YANINDA ÜNİVERSİTEYİ KAZANMASI VE İLERKİ HAYATINDA YİNE BAŞARILI BİR DİN DERSİ ÖĞRETMENİ VEYA İLAHİYATÇİ OLMASINI ISTERİZ. SAYMAKLA BİTMEZ …

3 3 ÇOCUKLAR BİZDEN NELER BEKLİYOR… HER ZAMAN SEVİLMEYİ BEKLİYORLAR ……. BÜYÜDÜKLERİNDEDE……

4 4 EBEVEYNLERİNDEN YAPACAĞİ YARAMAZLIKLARDA SEN BÜYÜDÜN, AYIP.. DEMELERİ YERİNE YAPTIĞI YANLIŞI VE NİÇİNLERİNİ BİLMEYİ İSTERLER VE HER HALUKARDA SEVİLDİKLERİNİN SÖYLENMESİNİ BEKLERLER EBEVEYNLERİNDEN YAPACAĞİ YARAMAZLIKLARDA SEN BÜYÜDÜN, AYIP.. DEMELERİ YERİNE YAPTIĞI YANLIŞI VE NİÇİNLERİNİ BİLMEYİ İSTERLER VE HER HALUKARDA SEVİLDİKLERİNİN SÖYLENMESİNİ BEKLERLER

5 5 EVLADIM DERS ÇALIŞ.DİYE TEKRAR TEKRAR HATIRLATIP,KENDİLERİ TELEVİZYON İZLEMELERİ YERİNE BİZİMLE OTURUP KİTAP OKUMALARINI İSTERDİK

6 6 KÜÇÜK KARDEŞİMİ BENDEN ÇOK SEVİYORLAR KÜÇÜK KARDEŞİMİ BENDEN ÇOK SEVİYORLAR Çocuklardan birini diğerine sevgi vs.gibi hususlarda tercih etme, kardeşlerde kıskançlık hissi uyaracağı ve hiçte farkına varılamayacağı şekilde baba ve annenin farklı muamelelerinden ötürü, şuur altı bir nefret duygusu vereceği açıktır. Çocuklardan birini diğerine sevgi vs.gibi hususlarda tercih etme, kardeşlerde kıskançlık hissi uyaracağı ve hiçte farkına varılamayacağı şekilde baba ve annenin farklı muamelelerinden ötürü, şuur altı bir nefret duygusu vereceği açıktır.

7 7 Güven duygusu kazandırma Güven duygusu kazandırma BABA-ANNE BEN SÖYLEDİKLERİNİMİ YAPMALIYIM YOKSA YAPTIKLARINIZI MI? BABA-ANNE BEN SÖYLEDİKLERİNİMİ YAPMALIYIM YOKSA YAPTIKLARINIZI MI? “ yalan söyledi, sözünden döndü,ardından konuştu,çıkarı için tavır aldı.” “ yalan söyledi, sözünden döndü,ardından konuştu,çıkarı için tavır aldı.”

8 8 peygamberimiz çocuklar üzerinde çok ciddi dururdu. Çocuklar kendisine yönelince oda bir büyük insan geliyormuş gibi onlara iltifatta bulunuyordu. Kimisini sırtına, kimisini kucağına alır ve eşit muamele ile hemen hepsini hoşnut edecek bir tavır sergilerdi. peygamberimiz çocuklar üzerinde çok ciddi dururdu. Çocuklar kendisine yönelince oda bir büyük insan geliyormuş gibi onlara iltifatta bulunuyordu. Kimisini sırtına, kimisini kucağına alır ve eşit muamele ile hemen hepsini hoşnut edecek bir tavır sergilerdi. BABA-ANNE BENİ NE ZAMAN CİDDİYE ALACAKSINIZ ?

9 9 BENİ NİÇİN ANLAMIYORSUNUUUZ!!!

10 10 ANNE BABA YETER, ARTIK TARTIŞMAYIN LÜFFEN!!!!!

11 11 ALLAHIM NE OLUR ANNEM İLE BABAM KAVGA ETMESİNLER

12 12


"1 BEKLENEN VE GERÇEKLER 1 -VELİ OLARAK,ANNE BABA OLARAK EVLATLARIMIZDAN NE BEKLİYORUZ… KENDİMİZ İÇİN PLANLADIĞIMIZ ANCAK GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ HAYALLERİMİZİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları